Στον δρόμο του iPhone X και τα iPad του 2018

Στον δρόμο του iPhone X και τα iPad του 2018
ired.gr

Σύμφωνα με φήμες η Apple φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στη νέα μόδα που αφορά τις φορητές συσκευές και έχει να κάνει με τη μείωση των περιθωρίων της συσκευής. Αυτή τη φορά, σειρά για μία αναμόρφωση έχουν τα iPad, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία, κάπου τον Μάιο με Ιούνιο.

Οι τελευταίες αναφορές σε πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία τεχνολογίας, με τελευταίο το Bloomberg, αναφέρουν πως τα νέα iPad Pro θα κινηθούν στη γραμμή του iPhone X, ενσωματώνοντας την τεχνολογία Face ID και τα gestures με τα οποία θα γίνεται ο χειρισμός της συσκευής, αφού Home button δε θα υπάρχει.

Tην αρχή στις φήμες για τα επερχόμενα iPad, την είχε κάνει η γνωστή στο χώρο της τεχνολογίας KGI. Να προσθέσουμε εδώ, πως αν τελικά η Apple, κυκλοφορήσει bezel-less μοντέλα iPad, οι χρήστες ίσως έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μεγαλύτερες οθόνες λόγω μείωσης των περιθωρίων.

Διαβάστε επίσης: H Google θεωρεί το Phising και το Keylogging ως τις βασικές απειλές για τους χρήστες

Ίσως λόγω κόστους ή τεχνογνωσίας, τα νέα iPad μάλλον δεν θα ενσωματώνουν OLED οθόνη, οπότε ίσως χρειαστεί να αρκεστούμε στις εξαιρετικές μέχρι τώρα Retina.

H προσθήκη του Face ID στα νέα iPad, θα σημάνει ίσως τη μεγαλύτερη αλλαγή. Μέχρι στιγμής, αν κρίνουμε από το iPhone X, η νέα τεχνολογία αναγνώρισης του χρήστη είναι εξαιρετική και σίγουρα στα νέα iPad θα λειτουργεί εξίσου υποδειγματικά.

2 ipad 2018

Μαζί με όλες τις παραπάνω αλλαγές, σύμφωνα με το Bloomberg, θα αναμορφωθεί και το Apple Pencil στο οποίο θα δούμε μία εντελώς καινούργια έκδοση, με αρκετά νέα χαρακτηριστικά.

Οι μέχρι τώρα αναφορές δεν κάνουν λόγο στο περίφημο Notch, που ενσωματώνεται στο iPhone X. Ίσως βέβαια να το δούμε χωρίς να μας ενοχλεί τόσο, αφού θα καταλαμβάνει λογικά λιγότερο χώρο και δε θα “εισβάλλει” άτσαλα στη θέαση κάποιου video, ας πούμε, σε οριζόντια (landscape) θέση της συσκευής.

Προφανώς, η Αpple κινείται στα σίγουρα, βλέποντας την τεράστια απήχηση που έχει το νέο iPhone X. Ουσιαστικά, παίρνει σχεδόν όλες τις τεχνολογίες της επετειακής συσκευής και τις “μοιράζει” σε άλλα προϊόντα της, κάτι που ήταν αναμενόμενο να συμβεί εφόσον η “συνταγή” πέτυχε.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone Χ Plus έρχεται μέσα στο 2018;

Η Apple κινείται έξυπνα και αν θέλετε τη γνώμη μας, πράττει πολύ σωστά από κάθε άποψη. Αν οι φήμες αυτές αληθεύουν, ουσιαστικά θα εγκαινιαστεί μία καινούργια περίοδος για τα iPad, σε μία εποχή όπου οι πωλήσεις των tablet γενικότερα, σημειώνουν πτωτική πορεία.

Από DimTriant