Φαινόμενο Coldgate παρατηρείται στην οθόνη του νέου iPhone X

Φαινόμενο Coldgate παρατηρείται στην οθόνη του νέου iPhone X
ired.gr

Δεν έχει πολύ καιρό που το νέο iPhone X έχει κυκλοφορήσει και όλοι μας σπεύσαμε να θαυμάσουμε και να επαινέσουμε την Apple, για το νέο της δημιούργημα. Εκπληκτική οθόνη, design και Face ID, είναι κάποια καινούργια στοιχεία με τα οποία η νέα συσκευή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι των bezel-less συσκευών.

Παρ’ όλα αυτά όμως, φαίνεται πως η νέα συσκευή, εμφανίζει κάποιες παιδικές ασθένειες, οι οποίες εδώ που τα λέμε, ίσως να ήταν και αναμενόμενες.

Πρόσφατα λοιπόν, ορισμένοι κάτοχοι του iPhone X, προερχόμενοι από χώρες με ψυχρά κλίματα κυρίως, διαπίστωσαν πως όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος πέσει αρκετά χαμηλά, δηλαδή περάσει στο αρνητικό πρόσημο, η οθόνη του iPhone X δεν ανταποκρίνεται σωστά.

Η απάντηση της Apple

Η Apple από την πλευρά της απάντησε άμεσα λέγοντας, πως έχει διαπιστώσει το ζήτημα και συγκεκριμένα πως η οθόνη δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του χρήστη μέσω της αφής, όταν η θερμοκρασία βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Ως λύση, η εταιρεία υποσχέθηκε πως θα δώσει άμεσα μία αναβάθμιση λογισμικού, η οποία θα διορθώνει εντελώς το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Οι πωλήσεις του iPhone X θα οδηγήσουν την Apple στην κορυφή των κατασκευαστών smartphone

Επιπλέον επισημαίνεται από την ίδια την Apple, πως η ωφέλιμη λειτουργία των συσκευών iOS ορίζεται στο φάσμα μεταξύ 0-35 βαθμών κελσίου.

Φαίνεται ακόμη πως σε ορισμένες περιπτώσεις, το φαινόμενο Coldgate να παρουσιάζεται και σε θερμοκρασίες κοντά στο 0, δηλαδή εντός του λειτουργικού εύρους που δίνει η Apple για τις συσκευές της.

Ωστόσο, μετά από κάποια δευτερόλεπτα, η οθόνη επανέρχεται. Ουσιαστικά είναι κάτι ενοχλητικό και σίγουρα δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει ρυθμιστεί η συσκευή να λειτουργεί.

Όπως σας είπαμε και παραπάνω, η Apple υποσχέθηκε λύση του προβλήματος μέσω κάποιας αναβάθμισης, τονίζοντας πως δεν φαίνεται να είναι κάποιο ζήτημα που αφορά το Hardware της συσκευής.

2 cold gate iphone x

Ένας χρήστης, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ζω στη Φινλανδία όπου 6-7 μήνες τον χρόνο η θερμοκρασία κυμαίνεται κάτω από το 0. Χθες παρατήρησα πως όταν ήμουν έξω και η θερμοκρασία ήταν στους -1 βαθμούς κελσίου, η οθόνη του iPhone X μου άρχισε να μη λειτουργεί σωστά. Κάποια “αγγίγματα” στην οθόνη δεν αναγνωρίζονταν και κάποια άλλα δεν εκτελούνταν σωστά. Το πρόβλημα σταμάτησε να υπάρχει μετά από 3-5 λεπτά ή όταν τελικά μπήκα στο σπίτι. Αυτό το γεγονός με εκνεύρισε.”

Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς η Apple θα διορθώσει το πρόβλημα του νεο-παρατηρηθέντος Coldgate φαινομένου στο iPhone X. Προχθές κυκλοφόρησε η έκδοση 11.1.1 για το iOS, η οποία ουσιαστικά έφερε μαζί της κάποιες μικροδιορθώσεις όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: Η Apple διέθεσε την έκδοση 11.1.1 για το λογισμικό iOS

Παράλληλα, ήδη γνωρίζουμε πως η Apple έχει διαθέσει τις πρώτες δοκιμαστικές (beta) εκδόσεις για την επόμενη έκδοση του iOS 11.2. Eνδεχομένως, να ενσωματώσει και την λύση του προβλήματος για την οθόνη του iPhone X, δεδομένου ότι το πρόβλημα θα γιγαντωθεί, ειδικά τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Δύο λόγια κλείνοντας

Για εσάς που έχετε ήδη αγοράσει το iPhone X, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού το φαινόμενο δεν είναι καθολικό στις συσκευές και αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου το κλίμα είναι ιδιαίτερα ψυχρό. Αναμένουμε την έκδοση 11.2, ελπίζοντας πως θα περιέχει και τη λύση που θα απαλλάξει τους χρήστες από το φαινόμενο του Coldgate.

Από DimTriant