Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Files Go: Η εφαρμογή της Google που μιμείται το AirDrop της Apple

Files Go: Η εφαρμογή της Google που μιμείται το AirDrop της Apple
ired.gr

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Google διέρρευσε μία εφαρμογή στο Play Stor,e που την ονoμάζει Files Go και η οποία χρησιμεύει στην διαχείριση και τον διαμοιρασμό των αρχείων. Αμέσως όμως μετά την κυκλοφορία της, αποσύρθηκε. Τώρα πλέον είναι διαθέσιμη σε μια πρώιμη έκδοση για προγραμματιστές, χωρίς όμως να απαγορεύεται η χρήση της από οποιονδήποτε θέλει να τη δοκιμάσει.

Η εφαρμογή Files Go, σχεδιάστηκε με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να διαχειριστούν τα αρχεία τους και να δημιουργήσουν ελεύθερο χώρο στη συσκευή τους μέσω της λειτουργίας εντοπισμού μη χρησιμοποιούμενων εφαρμογών, καθώς επίσης καθαρίζοντας και τα “σκουπίδια”, όπως οι διπλότυπες φωτογραφίες.

Η καλύτερη λειτουργία όμως για την οποία πολυ-διαφημίζεται η εφαρμογή, είναι η δυνατότητά της να στέλνει και να λαμβάνει αρχεία από άλλες “τοπικές” Android συσκευές, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο internet. Κάτι παρόμοιο δηλαδή, με το AirDrop της Apple.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: 4 χρήσιμα extensions για το Safari

H συγκεκριμένη υλοποίηση της Google, φαίνεται να ανήκει στο πρόγραμμα Android Go, το οποίο υπόσχεται να προσφέρει ένα λειτουργικό σύστημα και εφαρμογές σε smartphone με πιο αδύναμα τεχνικά χαρακτηριστικά και περιορισμένη πρόσβαση στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

2 files go android

Εφαρμογές όπως το YouTube Go, η οποία βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, προσφέρουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά, με τοπικό διαμοιρασμό των κατεβασμένων αρχείων video. Με την ίδια λογική, του YouTube Go δηλαδή, η Google προχώρησε στην δημιουργία της εφαρμογής Files Go, ώστε να διευρύνει την δυνατότητα διαμοιρασμού και στα υπόλοιπα αρχεία των συσκευών, πέραν των video.

Η δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής Files Go, είναι πλέον διαθέσιμοι και όσοι από εσάς που είστε χρήστες Andoid συσκευών, θέλετε να τη δοκιμάστε, μπορείτε να τη βρείτε εδώ. Η Google από την πλευρά της ενημέρωσε τους χρήστες πως όταν η εφαρμογή είναι πλέον εντελώς έτοιμη και “κυκλοφορήσει” επίσημα, θα τους ενημερώσει σχετικά.

Αξίζει;

Φυσικά και αξίζει μία τέτοια υλοποίηση. Δεδομένου ότι πολλές συσκευές νιώθουν “βαρύ” το Android για τα χαρακτηριστικά τους, η συγκεκριμένη εφαρμογή συνδυαστικά με τη νέα πλατφόρμα Αndroid Go της Google, αναμένουμε να απογειώσει την εμπειρία χρήσης αυτών των συσκευών. Μην ξεχνάμε ότι το λογισμικό της Google, επειδή “φοριέται” από πολλούς κατασκευαστές, έχει παρατηρηθεί πως δεν έχει την αναμενόμενη ομαλότητα πάντα. Αυτά είναι και τα προβλήματα που θα διορθώσει το Google Go, δίνοντας ανάσα στις συσκυές, της κατώτερης και μεσαίας κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης: Η νέα Τεχνητή Νοημοσύνη της Google μιμείται τέλεια την ανθρώπινη φωνή!

Από DimTriant

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status