Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πωλήσεις του iPhone X θα οδηγήσουν την Apple στην κορυφή των κατασκευαστών smartphone.

Οι πωλήσεις του iPhone X θα οδηγήσουν την Apple στην κορυφή των κατασκευαστών smartphone.
ired.gr

Η Apple όπως οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν, θα καταφέρει να ρίξει την Samsung από τον θρόνο του μεγαλύτερου κατασκευαστή Smartphone στον πλανήτη, κατά το 4ο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την Ταϊβανέζικη εταιρεία ερευνών TrendForce.

H συγκεκριμένη εταιρεία εκτιμά πως η Apple, θα κατορθώσει να κερδίσει το 19,1% της αγοράς των smartphone σε αυτό το τρίμηνο, περιλαμβάνοντας τις ημέρες των διακοπών, έναντι του 18,2% που αναμένεται να κερδίσει η Samsung. Τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης 5άδας αναμένεται να κερδίσουν οι γνωστές κινέζικες ανερχόμενες δυνάμεις, που ακούνε στα ονόματα Oppo, Huawei και Xiaomi.

2 Apple sales 2017

To συγκεκριμένο κατόρθωμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, όταν η Samsung πουλάει πάνω από 12 διαφορετικά μοντέλα, καλύπτοντας όλο το φάσμα των τιμών, ενώ από την πλευρά της η Apple εμπορεύεται πολύ λιγότερα, τα οποία έρχονται σε αρκετά υψηλές τιμές, όπως για παράδειγμα το iPhone SE, που αυτή τη στιγμή στην ανεξάρτητη ελληνική αγορά ξεκινά στα 277,71 ευρώ (έκδοση με τα 16 GB).

Διαβάστε επίσης: Η Apple διέθεσε την έκδοση 11.1.1 για το λογισμικό iOS

Η Samsung αναμένεται να μειώσει την παραγωγή των ναυαρχίδων της για το 4ο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας της εκρηκτικής τάσης ζήτησης των μοντέλων της Apple και ιδιαίτερα του επετειακού, iPhone X. Το TrendForce επισημαίνει πως η Samsung στο τελευταίο τρίμηνο θα περιοριστεί στις 77 εκατομμύρια μονάδες συσκευών, σημειώνοντας πτώση 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Κάνοντας μία ανασκόπηση, θα διαπιστώσουμε πως ανέκαθεν το τέταρτο τρίμηνο ήταν πάντα το καλύτερο για την Apple, αφού κάθε Σεπτέμβρη κυκλοφορεί τις νέες της συσκευές. Από την άλλη, η Samsung για φέτος κυκλοφόρησε τα Galaxy S8 και S8+ τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα οι παραγγελίες μετά το πέρασμα τόσων μηνών, να αρχίσουν να μειώνονται.

3 apple sales 2017

Στο μεταξύ η εταιρεία έρευνας αγοράς Canalys, εκτιμά πως το iPhone 8 Plus, ξεπέρασε σε πωλήσεις το μικρότερο iPhone 8 το τελευταίο τρίμηνο μέχρι στιγμής με 6,3 και 5,4 εκατομμύρια αποστολές συσκευών, αντίστοιχα. Πρόκειται για την πρώτη φορά όπου Plus μοντέλο, προσπερνά τον μικρότερο αδελφό του σε πωλήσεις, μέσα σε ένα τρίμηνο.

Η Apple, διατηρώντας πάντα την γνωστή μυστικοπάθειά της, δεν έδωσε επίσημα στοιχεία πωλήσεων για τις νέες συσκευές. Η μόνη δήλωση που επιβεβαιώνει τα παραπάνω, ήταν αυτή του CEO της εταιρείας Tim Cook, ο οποίος είπε πως το φετινό Plus μοντέλο, έκανε το καλύτερο ξεκίνημα από κάθε άλλη φορά, κάτι που εξέπληξε την εταιρεία θετικά.

Διαβάστε επίσης: Σύγκριση OLED οθονών: iPhone Χ, Samsung Galaxy ΝΟΤΕ 8, Google Pixel 2 XL

Όσο το ζήτημα των πωλήσεων του iPhone X δείχνει ενδιαφέρον, οι εκτιμήσεις της Apple για έσοδα 84-87$ δισεκατομμυρίων δολαρίων, για το τρίμηνο των διακοπών των Χριστουγέννων, δεν είναι ουτοπικές, αφού το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού είναι στα ύψη.

Η Apple εύκολα θα καταφέρει να σπάσει κάθε ρεκόρ εσόδων, με πιο πρόσφατο αυτό του τετάρτου τριμήνου του 2016 όπου ακούμπησε το ποσό των 78,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει. Αυτό φυσικά, θα σηματοδοτήσει και τον νέο βασιλιά στον θρόνο της πυραμίδας των κατασκευαστών smartphone.

Από DimTriant

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status