Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Τwitter αυξάνει το όριο των χαρακτήρων ανά tweet στο διπλάσιο

Το Τwitter αυξάνει το όριο των χαρακτήρων ανά tweet στο διπλάσιο
ired.gr

Πριν κάμποσο καιρό βγήκαν στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία ανέφεραν πως το γνωστό σε όλους μας Twitter, έκανε δοκιμές με σκοπό να αλλάξει το όριο των 140 χαρακτήρων ανά tweet. Πλέον αυτή η φήμη είναι πραγματικότητα, καθώς οι χρήστες μπορούν να κάνουν “τιτιβίσματα”, με όριο τους 280 πλέον χαρακτήρες.

Αν και αρχικά η δυνατότητα αυτή προβλεπόταν για δοκιμή με έναν μικρό αριθμό χρηστών, πλέον, είναι διαθέσιμη για όλους.

Αν και πρόκειται για μία εξαιρετική αλλαγή στο πασίγνωστο κοινωνικό δίκτυο, πρέπει να πούμε ότι κάποιες γλώσσες κυρίως των ασιατικών χωρών (Κινέζικα, Ιαπωνικά, Κορεάτικα), έμειναν με τους 140 χαρακτήρες αφού είναι πιο “συμπυκνωμένες” σε σχέση με αυτές των Δυτικών χωρών. Mε άλλα λόγια, τα αλφάβητα αυτά διατυπώνουν το νόημα που θέλουν, χωρίς να χρειαστούν πολλούς χαρακτήρες.

Όπως χαρακτηριστικά παραδέχθηκε και το ίδιο το Twitter, το όριο των 140 χαρακτήρων ήταν πολύ πιεστικό για τους χρήστες με μεγάλο μέρος αυτών να εγκαταλείπουν το tweet που ήθελαν να κάνουν, αφού ο χρόνος που χρειάζονταν για να το προσαρμόσουν στα στενά όρια της πλατφόρμας, ήταν αρκετός.

Διαβάστε επίσης: iPhone X: πώς να επιβιώσετε χωρίς Home button

Επί των αριθμών

Ως προς τα νούμερα, το 9% των χρηστών απλά έψαχνε τρόπο να προσαρμόσει το tweet ή αν δεν τα κατάφερνε, το χώριζε σε πολλά tweets.

Από την άλλη, μετά τον διπλασιασμό των διαθέσιμων χαρακτήρων, το ποσοστό που ξεπέρασε τους 140 χαρακτήρες έφτασε μόλις το 5%, ενώ τους 190 χαρακτήρες, ξεπέρασε μόνο το 2%. Επιπλέον, όσοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη νέα δυνατότητα, έστειλαν αρκετά μηνύματα, έμειναν περισσότερο χρόνο στον ιστοχώρο του Twitter και απέκτησαν αρκετούς ακόλουθους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Twitter στο BBC και στο Reuters, οι χρήστες ξεκίνησαν να στέλνουν μαζικά μηνύματα 200 και άνω χαρακτήρων, εκμεταλλευόμενοι την νέα δυνατότητα, αλλά μετά από κάποιο διάστημα υποχώρησαν στο παλιό όριο των 140 χαρακτήρων ενώ παράλληλα έστελναν περισσότερα μηνύματα.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός ενεργοποίησης του Face ID στο iPhone X

Συμπερασματικά

Η νέα αυτή αλλαγή στο Twitter θα ωφελήσει πολλούς χρήστες στο να καταφέρουν να εκφράσουν τη σκέψη τους, με περισσότερους χαρακτήρες και κατ’ επέκταση με άνεση. Ενδέχεται να μιλάμε για μία “ιστορική” αλλαγή, αν και κάποιοι την βλέπουν με “μισό μάτι”, υποστηρίζοντας πως χάνεται η αίγλη του, που απαιτούσε την διατύπωση των σκέψεων του χρήστη με μικρές φράσεις.

Από DimTriant

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status