Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το iPhone Χ Plus έρχεται μέσα στο 2018;

Το iPhone Χ Plus έρχεται μέσα στο 2018;
ired.gr

Ο διάδοχος (ή οι διάδοχοι;) του iPhone Χ, απέχει ακόμη από το να εμφανιστεί, αλλά ο μύλος των φημολογιών για το νέο smartphone της Apple, έχει ήδη δεχτεί φρέσκο “νερό” και γυρίζει με ταχύτητα. Έτσι, το iPhone Χ θεωρείται ήδη “χθεσινό νέο” για τους αναλυτές και τα φώτα έχουν αρχίσει να πέφτουν στο επόμενο smartphone της εταιρίας του Cupertino, που θα το διαδεχτεί.

Ο παλιός μας γνώριμος, ίσως και ένας από τους πιο αξιόπιστους αναλυτές, Ming-Chi Kuo της KGI Securities, που συνήθως είναι μια σίγουρη πηγή όσον αφορά τις αποκαλύψεις των μελλοντικών σχεδίων της Apple, έχει διαδώσει ένα νέο σετ από φήμες, σχετικά με τα νέα προϊόντα της Apple, για του χρόνου. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

iPhone Χ Plus

Σύμφωνα με τον Kuo λοιπόν, η Apple θα παρουσιάσει, κατά την προσφιλή της τακτική, δύο νέα μοντέλα iPhone Χ με OLED οθόνες και “θήκες” από ανοξείδωτο ατσάλι. Αν και ο Kuo δεν ξεκαθάρισε τις διαφορές των δύο συσκευών, έχουν ήδη κυκλοφορήσει προηγούμενες φήμες που μιλάνε για ένα μεγαλύτερο iPhone Χ Plus μοντέλο, μέσα στο 2018.

Διαβάστε επίσης: Ο Messenger μας παρακολουθεί ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιούμε το κινητό μας!

Μια πρόσφατη αναφορά στα τέλη του Αυγούστου από την “The Korea Herald” και μια άλλη το Σεπτέμβριο από την “The Investor”, που και οι δύο αναφέρθηκαν σε πηγές μέσα από τη βιομηχανία προμηθειών της Apple, μιλάνε για δύο OLED συσκευές, μία με οθόνη στις 5,85 και μια στις 6,46 ίντσες.

Όπως καταλαβαίνετε, η δεύτερη, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα για μια συσκευή τύπου Plus, κάτι που δεν είναι και τόσο παράξενο, αν δούμε τη μέχρι τώρα συνήθεια της Apple των τελευταίων χρόνων, όπου παρουσιάζει πάντα ένα μεγαλύτερο και ένα μικρότερο μοντέλο του iPhone.

2 iphone x plus rumors

Νέα θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι

Επιπρόσθετα, σε ό,τι ανέφερε όσον αφορά την νέα μεγαλύτερη OLED οθόνη του iPhone Χ Plus, ο Kuo, έκανε προγνωστικά για μια καινούρια θήκη-κέλυφος από ανοξείδωτο ατσάλι, που θα βελτιώσει την ποιότητα εκπομπής δεδομένων.

Το iPhone Χ, χρησιμοποιεί τέσσερα κομμάτια από ατσάλι, που τυλίγονται γύρω από το σασί του. Τα OLED iPhone Χ του επόμενου έτους, από την άλλη, θα περάσουν σε μια νέα σχεδίαση που θα χρησιμοποιεί ακόμη περισσότερα φύλλα ατσαλιού.

Είναι πιθανό, κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε μια κάπως διαφορετική οπτική εικόνα για τη νέα συσκευή, αλλά ο Kuo προβλέπει ότι ο κύριος ρόλος των φύλλων, θα είναι να ενισχύσουν την κεραία του smartphone με τέτοιο τρόπο, που να έχει καλύτερη και μεγαλύτερη εμβέλεια από πριν.

Άλλες φήμες

Οπωσδήποτε, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να έχουμε πιο ακριβείς προγνώσεις για το iPhone Χ του επόμενου έτους, ακόμη και αν αυτές προέρχονται από κάποιον σαν τον Kuo. Όμως και πάλι, μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το προς τα πού οδεύουν οι συσκευές της Apple.

3 iphone 2018 rumors

Σε μια προηγούμενη έρευνά του, που εκδόθηκε στις 31 Οκτωβρίου, ο Kuo είπε ότι είναι μάλλον απίθανο να ενσωματώσει η εταιρεία το νέο σύστημα κάμερας, TrueDepth, στην οπίσθια κάμερα του iPhone για το επόμενο έτος. Αυτό μπορεί να έχει μία βάση, αφού αφενός η ποσότητα αισθητήρων που θα απαιτούνταν για μια τέτοια κίνηση θα ήταν διπλάσια για κάθε συσκευή και αφετέρου η δυσκολία ρύθμισής τους σε μια οπίσθια κάμερα, που είναι πολύ δυσκολότερη, θα δημιουργούσαν πολύ μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην παραγωγή και την διάθεση των συσκευών στην αγορά.

Παρόλα ταύτα, ο Kuo θεωρεί βέβαιο, ότι η Apple θα χρησιμοποιεί από δω και στο εξής το νέο βιομετρικό της σύστημα ασφαλείας, Face ID, σε όλα της τα iPhone και ίσως και στα επερχόμενα iPad Pro. Ως προς τα iPad Pro είναι ακόμη αβέβαιο, εκτός αν αλλάξουν και οι οθόνες τους και χρησιμοποιηθούν “ολόσωμες” OLED, κάτι που όμως θα ανεβάσει το κόστος τους στα “ουράνια”.

Και πάλι όμως, η Apple μπορεί να θέλει να περάσει το νέο βιομετρικό σύστημα, σε όλες της τις συσκευές, ακόμη και στα MacBook και MacBook Pro, οπότε ετοιμαστείτε να συνηθίσετε το Notch, σε κάθε οθόνη της, όπου κι αν αυτή βρίσκεται, σαν ένα νέο σήμα κατατεθέν.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone του 2018 θα έχει οθόνη 6,46 ίντσες!

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status