iPhone X: μόνο για τα μάτια σας οι γνωστοποιήσεις

iPhone X: μόνο για τα μάτια σας οι γνωστοποιήσεις
ired.gr

Από προεπιλογή, όλα τα iPhone πριν το X, εμφανίζουν προεπισκοπήσεις στις γνωστοποιήσεις τους. Μια ειδοποίηση email θα εμφανίσει, για παράδειγμα, το όνομα του αποστολέα και το θέμα, ενώ ένα iMessage θα εμφανιστεί απροκάλυπτα στην οθόνη κλειδώματος για να μπορεί να το διαβάσει ο οποιοσδήποτε.

Στο iPhone X, φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αν το έχετε ήδη, μπορεί να μην το έχετε προσέξει, αφού στην ουσία, η συσκευή δεν είναι ποτέ κλειδωμένη, όταν την κοιτάτε. Εάν, όμως, κάποιος άλλος κρατήσει τη συσκευή σας και προσπαθήσει να δει τις εισερχόμενες γνωστοποιήσεις σας, το μόνο που θα αντικρίσει θα είναι μια λίστα με εφαρμογές που έχουν ειδοποιήσεις για εσάς, αλλά όχι το περιεχόμενό τους. Αυτό θα παραμένει κρυμμένο, μέχρι εσείς να κοιτάξετε την οθόνη.

Το καλό είναι ότι μπορεί το ίδιο ακριβώς πράγμα να λάβει χώρα και σε παλαιότερες συσκευές iPhone, αρκεί να έχει γίνει η κατάλληλη ρύθμιση.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Που κρύβεται η λειτουργία AirDrop στο “Κέντρο ελέγχου”;

Απόκρυψη ειδοποιήσεων σε παλαιότερα iPhones

Για να ενεργοποιήσετε κάτι παρόμοιο σε iPhone 8 ή παλαιότερες συσκευές, πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Γνωστοποιήσεις > Εμφάνιση προεπισκοπήσεων και αλλάξτε το “Πάντα” σε “Όταν είναι ξεκλείδωτο”. Υπάρχει, επίσης, και μια τρίτη επιλογή, το “Ποτέ”, που αποκρύπτει προεπισκοπήσεις γενικότερα.

Μπορείτε, επίσης, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις προεπισκόπησης των γνωστοποιήσεων ανά εφαρμογή. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γνωστοποιήσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα των εφαρμογών. Πατήστε την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει και στην ενότητα “Επιλογές” θα δείτε την “Εμφάνιση προεπισκοπήσεων”. Επιλέξτε μεμονωμένα πώς θέλετε να λειτουργεί για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Κάποιες προσωπικές εφαρμογές, είναι καλό να μην έχουν προεπισκοπήσεις, ενώ αντίθετα εφαρμογές για τον καιρό ή για τις ειδήσεις, θα μπορούσαν να εμφανίζονται και στην κλειδωμένη οθόνη.

Διαβάστε επίσης: 5 apps για Apple Watch και iPhone για την καταγραφή των συνηθειών του ύπνου

Από mirelen