iPhone X: τι να κάνετε αν δεν λειτουργεί το Face ID

iPhone X: τι να κάνετε αν δεν λειτουργεί το Face ID
ired.gr

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το Face ID, μην απογοητεύεστε. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μας για να καταφέρετε να το κάνετε να λειτουργεί σωστά.

Αρχικά σιγουρευτείτε για τα παρακάτω:

  • Η κάμερα δεν θα πρέπει να καλύπτεται από τη θήκη ή από το προστατευτικό οθόνης. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα από ακαθαρσίες που να καλύπτουν τα τζαμάκι της κάμερας.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα μάτια, η μύτη και το στόμα σας είναι ορατά από την κάμερα.
  • Το Face ID έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με γυαλιά ηλίου. Ωστόσο, εάν φοράτε γυαλιά με φακό που μπλοκάρει ορισμένου τύπου ακτίνες ανγνώρισης, θα πρέπει να τα αφαιρέσετε.
  • Για να λειτουργήσει απόλυτα το Face ID, το iPhone X θα πρέπει να είναι σε κατακόρυφο προσανατολισμό, portrait mode, και το πρόσωπό σας να κοιτά προς την κάμερα.
  • Κρατήστε το iPhone X, όχι πιο μακριά από το μήκος του χεριού σας.
  • Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο με πολύ φως, φροντίστε ο ήλιος να μη βρίσκεται πίσω σας.

Αφού ελέγξτε τα παραπάνω σημεία, προχωρήστε με τις προτεινόμενες λύσεις.

2 how to solve face id problem iphone x

Λύση 1: Απενεργοποίηση / Eνεργοποίηση Face ID

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να δοκιμάσετε την απενεργοποίηση και την εκ νέου ενεργοποίηση του Face ID. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Face ID και κωδικός > Ξεκλείδωμα iPhone και απενεργοποιήστε το.

Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την ίδια τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί και ένα από τα δυο κουμπιά αυξομείωσης του ήχου, μέχρι να εμφανιστεί το ρυθμιστικό. Σύρετε το ρυθμιστικό, για να απενεργοποιήσετε εντελώς το iPhone X. Μετά, πατήστε πάλι παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί έως ότου εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη.

Τώρα, κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις > Face ID και κωδικός > Ξεκλείδωμα iPhone και ενεργοποιήστε το.

Δοκιμάστε αν λειτουργεί το Face ID. Αν όχι, προχωρήστε παρακάτω.

Λύση 2: Κάντε Reset στο Face ID

Δοκιμάστε να κάνετε reset στη λειτουργία του Face ID. Θα αφαιρεθούν όλες οι υπάρχουσες καταμετρήσεις του πρόσωπου σας. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Face ID και κωδικός > Επαναφορά Face ID. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε “Hard reset”. Πατήστε το πλήκτρο + του ήχου μια φορά, πατήστε το πλήκτρο ήχου – μια φορά και πατήστε παρατεταμένα το πλευρικό πλήκτρο μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple.

Τώρα, ενεργοποιήστε εκ νέου το Face ID. Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες

3 face id how to fix

Λύση 3: Επαναφορά Ρυθμίσεων

Προχωρήστε σε επαναφορά ρυθμίσεων. Να γνωρίζετε ότι αυτό θα διαγράψει και τους κωδικούς wi-fi και άλλα αποθηκευμένα στοιχεία σύνδεσης στο διαδίκτυο. Ωστόσο, όλα τα δεδομένα σας θα παραμείνουν ασφαλή. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Όλες οι Ρυθμίσεις.

Λύση 4: Ενημέρωση iOS

Ελέγξτε αν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση λογισμικού iOS, για το iPhone σας. Αν ναι, φροντίστε να το ενημερώσετε στην τελευταία έκδοση. Εάν η συσκευή σας είναι ενημερωμένη, επαναφέρετέ την ως νέα μέσω του iTunes. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και συνεχίστε.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: 4 χρήσιμα extensions για το Safari

Από mirelen