Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone X - Πιθανή η παρουσίαση φαινομένου “burn-in” στην εντυπωσιακή οθόνη του

iPhone X - Πιθανή η παρουσίαση φαινομένου “burn-in” στην εντυπωσιακή οθόνη του
ired.gr

Όπως η Google, έτσι και η Apple, παραδέχεται πιθανά συμπτώματα burn-in στην οθόνη του δημοφιλούς iPhone X.

Όπως καταλαβαίνετε, η Apple δεν έχει εφεύρει εκ νέου μια μαγική κι επαναστατική οθόνη OLED, η οποία να προσφέρει εξαιρετικά χρώματα χωρίς μειονεκτήματα. Υπήρξε μεγάλη ανησυχία όταν οι συσκευές Pixel 2 XL της Google, εμφάνισαν το λεγόμενο burn-in φαινόμενο, κατά το οποίο, εικόνες προηγούμενης οθόνης διατηρούνται ακόμη και μετά την απομάκρυνση σας από αυτή.

Η Google αντέδρασε άμεσα επεκτείνοντας τη διάρκεια της εγγύησης στη συσκευές της, στο διπλάσιο χρονικό διάστημα.

Η νέα ναυαρχίδα της Apple, iPhone X, έχει επίσης μία εκπληκτική OLED οθόνη, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία AMOLED της Samsung, σε αντίθεση με την οθόνη της Google, η οποία βασίζεται στη μέθοδο POLED της LG.

Διαβάστε επίσης: Tim Cook: Αποκτήστε εύκολα το νέο iPhone X... κόβοντας τον καφέ!

Σε μία εποχή όπου ο σχεδιασμός των νέων smartphone είναι παρόμοιος, οι κατασκευαστές αναζητούν χαρακτηριστικά τα οποία θα θεωρηθούν ως πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Οθόνες πιο φωτεινές, οθόνες πιο έντονες σε αντίθεση, είναι πραγματικά ένα αντιληπτό πλεονέκτημα. Η συσκευή iPhone X, έχει επιπλέον το χαρακτηριστικό αναγνώρισης προσώπου Face ID, που το κάνει να ξεχωρίζει και φέρνει το μέλλον στο σήμερα.

2 burn in iphone x

Tην Παρασκευή ο γίγαντας της τεχνολογίας από το Cupertino, εξέδωσε ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα υποστήριξης, η οποία αναφέρει πως υπάρχει το ενδεχόμενο η νέα συσκευή iPhone X, να παρουσιάσει το πρόβλημα της διατήρησης εικόνας (burn-in).

Η Apple επιμένει πως η νέα OLED οθόνη είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε οθόνη OLED έχει κατασκευαστεί ποτέ κι έχει τοποθετηθεί σε smartphone. Επίσης διαμηνύει πως η οθόνη της συσκευής έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ανεπιθύμητων φαινομένων burn-in.

Δεν παύει όμως, να είναι OLED!

Τούτου λεχθέντος, η εκτεταμένη και μακροχρόνια χρήση μιας συσκευής με οθόνη OLED, ενδέχεται να επηρεαστεί, παρουσιάζοντας οπτικές αλλοιώσεις. Η συμπεριφορά αυτή είναι αναμενόμενη και συμπεριλαμβάνει ακόμη και υπολείμματα εικόνας της προηγούμενης προβολής, στη νέα οθόνη.

Η εταιρεία Apple ρωτήθηκε από συντάκτη της τεχνολογικής ιστοσελίδας CNET, χωρίς όμως να λάβει κάποια σχετική με το θέμα απάντηση.

Διαβάστε επίσης: Η Displaymate βαθμολογεί την οθόνη του iPhone X ως την καλύτερη σε smartphone

Καταλήγοντας

Έως τώρα, η νέα συσκευή της Apple, iPhone X, χαίρει ως επί το πλείστων καλής κριτικής από τους τεχνολογικούς συντάκτες του διαδικτύου. Παρότι η εταιρεία “καθυστέρησε” να προσφέρει μία τέτοιου επιπέδου πρόταση, εντούτοις, αναμένεται να νικήσει τον ανταγωνισμό.

Εάν ανήκετε στους υποψήφιους αγοραστές της δημοφιλούς αυτής συσκευής, προκειμένου να θαυμάζετε την εντυπωσιακή της οθόνη, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και για ορισμένες ατέλειες. Όλα τα εντυπωσιακά πράγματα, πιθανόν να φέρουν ένα μικρό ψεγάδι. Τι λέτε;

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status