5 apps για Apple Watch και iPhone για την καταγραφή των συνηθειών του ύπνου

5 apps για Apple Watch και iPhone για την καταγραφή των συνηθειών του ύπνου
ired.gr

Αν έχετε Apple Watch, θα έχετε παρατηρήσει ότι το λειτουργικό σύστημα δεν έχει ακόμη ενσωματώσει κάποια εφαρμογή που αφορά την παρακολούθηση των συνηθειών του ύπνου. Βέβαια, υπάρχουν πολλά apps τρίτων προγραμματιστών που καλύπτουν, προς το παρόν, το κενό.

AutoSleep

2 auto sleep

Μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές watchOS είναι το AutoSleep. Δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να καταγράφει τον ύπνο του με δυο διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος είναι πιο λεπτομερής και απαιτεί να φοράτε το AppleWatch ενώ κοιμάστε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή από το App Store και να προσθέσετε μερικές βασικές πληροφορίες για τον εαυτό σας.

Εάν παρακολουθείτε τον ύπνο σας με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε σχετική αναφορά κάθε φορά που ξυπνάτε, όπως γράφημα ποιότητας ύπνου και τους κύκλους του. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε για πόσο χρονικό διάστημα βρισκόσασταν ξύπνιοι στο κρεβάτι, πόσο ξεκούραστος ήταν ο ύπνος σας, ποιος ήταν ο καρδιακός σας ρυθμός και πόση ώρα ήσασταν στο βαθύτερο στάδιο του ύπνου.

Βέβαια, ένας από τους βασικότερους λόγους που κάποιοι δεν επιλέγουν να κοιμούνται με το Apple Watch, είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μια λύση για αυτό, είναι να το αφαιρέσετε για 30 λεπτά πριν τον ύπνο για να το φορτίσετε και να το ξαναφορέσετε όταν ξαπλώσετε. Μπορείτε να επαναλάβετε τη φόρτιση και το πρωί, την ώρα που ετοιμάζεστε για τη δουλειά σας.

Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο ακούγεται λίγο δύσκολο για εσάς, υπάρχει και η δεύτερη επιλογή. Το AutoSleep μπορεί να παρακολουθήσει τις συνήθειες του ύπνου σας ακόμη κι αν δεν φοράτε το ρολόι αλλά δεν θα έχετε λεπτομερείς πληροφορίες.

Το AutoSleep (3,49 €) μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Διαβάστε επίσης: 4 apps "κόκκινο πανί" για τις ανεπιθύμητες κλήσεις

Εναλλακτικές λύσεις

Εάν δεν θέλετε να φορέσετε το Apple Watch ενώ κοιμάστε ή δεν έχετε το Apple Watch, υπάρχουν μερικές άλλες εφαρμογές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Πολλές από αυτές λειτουργούν παρακολουθώντας τις κινήσεις σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την προϋπόθεση ότι έχετε τοποθετήσει το iPhone, σε airplane mode κατά προτίμηση, πάνω στο στρώμα σας.

Sleep Cycle (δωρεάν)

3 sleep cycle

Έξυπνο ξυπνητήρι που αναλύει τον ύπνο σας και σας ξυπνάει στην φάση του ελαφρού ύπνου, ώστε να αισθάνεστε ξεκούραστοι και χαλαροί. Διαθέσιμο εδώ.

Sleep Time (δωρεάν)

4 sleep time

Αναλύει τους κύκλους του ύπνου, μπορεί να αναπαράγει λευκό ήχο και μπορεί να σας ξυπνήσει με το αγαπημένο τραγούδι σας από το iTunes. Βρείτε το εδώ.

Beddit (δωρεάν)

5 beddit

Το Beddit σας δίνει ολοκληρωμένα και ακριβή δεδομένα για τον ύπνο, στα οποία μπορείτε να συνδέσετε τις καθημερινές σας συνήθειες, να αποφασίσετε αλλαγές και να δείτε αποτελέσματα.

Sleep++ (δωρεάν)

6 sleep

Το Sleep++ χάρη στις δυνατότητες ανίχνευσης του Apple Watch, μπορεί να καταμετρά την διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου σας. Αν τα αποτελέσματα δείξουν ότι δεν κοιμάστε καλά, θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές στις ρουτίνες σας, για να ξεκουράζεστε περισσότερο.

Ιδανικά, η Apple θα έπρεπε να είχε ήδη εφαρμόσει τη λειτουργία παρακολούθησης ύπνου στο Apple Watch, αλλά οφείλει πρώτα να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: 4 χρήσιμα extensions για το Safari

Από mirelen