Οδηγός ενεργοποίησης του Face ID στο iPhone X

Οδηγός ενεργοποίησης του Face ID στο iPhone X
ired.gr

Xωρίς καμία αμφιβολία, το Face ID αποτελεί το αποκορύφωμα των χαρακτηριστικών τoυ iPhone X. Πρόκειται για ένα βήμα σοβαρής τεχνολογικής εξέλιξης, μιας και δεν έκανε μόνο το συγκεκριμένο smartphone εξυπνότερο, αλλά άλλαξε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε πλέον την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Γνωρίζοντας λοιπόν το πόσο ιδιαίτερο είναι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αποφασίσαμε να σας παραθέσουμε έναν πλήρη οδηγό για το πώς θα το ενεργοποιήσετε.

Σύμφωνα με την Apple, οι πιθανότητες να ξεκλειδώσει η συσκευή σας μέσω κάποιου άλλου δακτυλικού αποτυπώματος είναι 1 στις 50.000 όταν το Face ID ανεβάζει αυτή την αναλογία στο 1 στο 1.000.000.

Επειδή η ταυτοποίηση προσώπου δεν γίνεται με τη χρήση κάποιας φωτεινής ένδειξης, θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν θα γίνει αντιληπτή από τον χρήστη, σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Για να αποφευχθούν τα “ακούσια ξεκλειδώματα” το Face ID είναι κατασκευασμένο ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αν και εμείς πρέπει να το διαμορφώσουμε και αυτό όπως θα δούμε παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: Face ID εναντίον Touch ID. Ποιο είναι γρηγορότερο;

Πώς να ενεργοποιήσετε το Face ID

Για να ενεργοποιήσετε το Face ID στο iPhone X, θα πρέπει να ανοίξετε τις “Ρυθμίσεις”. Στη συνέχεια μεταβείτε στην ενότητα “Face ID και κωδικός” και κατόπιν επιλέξτε “Διαμόρφωση Face ID”. Mόλις εμφανιστεί η σχετική εικόνα, πατήσετε “Έναρξη”. Όπως γράφουν και οι οδηγίες θα πρέπει στο κάδρο που εμφανίζεται να φαίνεται το πρόσωπό σας. Στη συνέχεια, ακολουθώντας πάλι τις οδηγίες, θα πρέπει να κουνήσετε το κεφάλι σας κυκλικά, ώστε να καταχωρηθούν όλες οι αντίστοιχες γωνίες.

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, επιλέγουμε “Συνέχεια” και μετά “Τέλος”.

2 iphone x face id how to

Πότε η συσκευή δεν ξεκλειδώνει με το Face ID;

Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις όπου το Face ID δεν θα μπορέσει να καταφέρει να ξεκλειδώσει τη συσκευή σας και θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Οι περιπτώσεις αυτές είναι οι εξής:

  • Ο κωδικός θα ζητηθεί σε περίπτωση που έχουν περάσει 48 ώρες, χωρίς να έχετε χρησιμοποιήσει το Face ID ως μέσο για να ξεκλειδώσει η συσκευή σας.
  • Επίσης, ο κωδικός είναι απαραίτητος, μετά την επανεκκίνηση της συσκευής σας.
  • Επιπλέον, στην περίπτωση που το iPhone σας έχει κλειδώσει, με απομακρυσμένη εντολή.
  • Ακόμη, στην περίπτωση 5 αποτυχημένων προσπαθειών ξεκλειδώματος με το Face ID.
  • Τέλος, μετά την ενεργοποίηση της επιλογής “Επείγον SOS”.

Σημ.: Να σημειώσουμε πως για να ενεργοποιηθεί η οθόνη μόλις σηκώσετε μπροστά σας την συσκευή, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει την λειτουργία “Σήκωμα για αφύπνιση”. Αν δεν το έχετε κάνει, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Οθόνη και φωτεινότητα > Σήκωμα για αφύπνιση και ενεργοποιήστε τον διακόπτη.

3 face id iphone x

Αποτρέψτε το Face ID να γίνεται ενοχλητικό και “ανασφαλές”

Όπως σας είπαμε και πιο πάνω, το Face ID στο iPhone X είναι έτσι κατασκευασμένο, ώστε να καταλαβαίνει αν του δίνετε προσοχή ή όχι. Βέβαια, εσείς μπορείτε να του δώσετε εντολή να ξεκλειδώνει “αυθαίρετα” τη συσκευή, με μοναδικό κριτήριο το αν ανιχνεύει το πρόσωπό σας, ασχέτως αν εσείς το κοιτάτε ή όχι.

Φυσικά αυτό πέρα από ενοχλητικό που μπορεί να είναι για κάποιους χρήστες, δημιουργεί και ένα είδους κενού ασφαλείας αφού η συσκευή μπορεί να ξεκλειδώσει ακόμα και όταν έχετε κλειστά τα μάτια. Καταλαβαίνετε λοιπόν, τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.

Για να αποφύγετε τέτοιου είδους εκπλήξεις, ακολουθήστε την παρακάτω διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Απαίτηση προσοχής για Face ID και ενεργοποιήστε τον διακόπτη.

Διαβάστε επίσης: Σύγκριση OLED οθονών: iPhone Χ, Samsung Galaxy ΝΟΤΕ 8, Google Pixel 2 XL

Κλείνοντας

Σας παρουσιάσαμε αναλυτικά το πώς να ενεργοποιήσετε το Face ID στη νέα ναυαρχίδα της Apple, iPhone X. Απ’ ότι φαίνεται τελικά πρόκειται για ένα πολύ ασφαλές μέσο ταυτοποίησης του χρήστη, σίγουρα πιο ασφαλές από το γνωστό Touch ID, και όπως όλα δείχνουν μιλάμε για μία εξίσου “smart” υλοποίηση από την Apple που δείχνει έναν νέο δρόμο στην τεχνολογία ταυτοποίησης προσώπου και προς άλλους κατασκευαστές.

Από DimTriant