Η Displaymate βαθμολογεί την οθόνη του iPhone X ως την καλύτερη σε smartphone

Η Displaymate βαθμολογεί την οθόνη του iPhone X ως την καλύτερη σε smartphone
ired.gr

Σίγουρα οι ασχολούμενοι με τις “μετρήσεις” στα smartphone θα έχουν ακουστά την Displaymate, μία εταιρεία η οποία έχει σαφή θέση στον χώρο της τεχνολογίας, αφού ειδικεύεται στην αξιολόγηση των οθονών των νέων smartphone ετησίως.

Πρακτικά τι ακριβώς κάνει; Επιλέγει τις συσκευές “ναυαρχίδες” που προτείνει η κάθε εταιρεία και τις υποβάλλει σε τεστ αντοχής υψηλών απαιτήσεων. Τις συμπληγάδες πέτρες για φέτος δεν θα μπορούσε να αποφύγει και η ναυαρχίδα της Apple iPhone X, η οποία να θυμίσουμε πως φέρει οθόνη υλοποίησης της Samsung (OLED).

Και ο βαθμός είναι...

Tα αποτελέσματα της μέτρησης ενδεχομένως κάποιους να τους παραξένεψαν και κάποιους να τους επιβεβαίωσαν, καταργώντας τον χαρακτηρισμό “υπερβολικοί” που απολάμβαναν το τελευταίο διάστημα. Το iPhone X απέσπασε τον βαθμό Α+, τον οποίο μέχρι στιγμής η Displaymate, δεν έχει απονείμει σε καμία συσκευή. Ούτε καν στις συσκευές της Samsung, S8 και Galaxy Note 8, που φημίζονται για τα εκπληκτικά τους panel.

2 iphone x display

Όπως θα δείτε και στον παρακάτω σύνδεσμο, προ ολίγων ημερών, ο γνωστός ιστότοπος Tom’s Guide, συγκρίνοντας τα iPhone X, Samsung Galaxy Note 8 και Google Pixel 2 XL ως προς την οθόνη, αποφάνθηκε πως το iPhone X, είχε την καλύτερη μεταξύ των 3.

Διαβάστε επίσης: Σύγκριση OLED οθονών: iPhone Χ, Samsung Galaxy ΝΟΤΕ 8, Google Pixel 2 XL

Επί της ουσίας

Αναλυτικότερα λοιπόν, πάμε να ρίξουμε μία ματιά στα σημεία που η συσκευή της Apple εντυπωσίασε.

Η οθόνη λοιπόν του iPhone X έχει την καλύτερη απόδοση χρωμάτων με βαθμολογία 0,9 JNCD.

Ως προς την αντανάκλαση, η μέτρηση σταμάτησε στο 4,5%, καθώς και η φωτεινότητα της οθόνης απαρίθμησε 634 nits, αριθμό πρωτόγνωρο για OLED οθόνη.

Στην μέτρηση για την αντίθεση της οθόνης (contrast), σε συνθήκες κανονικού φωτισμού η οθόνη του Χ έδειξε 141 μονάδες.

Οι παραπάνω τομείς, είναι μόνο ορισμένοι εξ’ αυτών όπου η συσκευή της Apple εντυπωσίασε. Η Displaymate έκανε μετρήσεις και στο TrueTone της συσκευής, στο NightShift και στο HDR, τεχνολογία η οποία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από την Apple σε smartphone. Αν θέλετε να διαβάσετε το επίσημο report της μέτρησης, μπορείτε να μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Displaymate. Επίσης, εκεί θα βρείτε και τις μετρήσεις για τα S8 και Note 8 της Samsung.

Που καταλήγουμε τελικά;

Τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η Apple για μία ακόμα χρονιά, καταφέρνει να εντυπωσιάσει και να καινοτομήσει. Κατόρθωσε ουσιαστικά με οθόνη της Samsung, η οποία έχει μακρά ιστορία στον χώρο των AMOLED οθονών, να οδηγήσει την OLED τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα, βρίσκοντας τις τέλειες αναλογίες, που είναι και το κλειδί της επιτυχίας.

Διαβάστε επίσης: Η μπαταρία του iPhone Χ εντυπωσιάζει

Από DimTriant