Η μπαταρία του iPhone Χ εντυπωσιάζει

Η μπαταρία του iPhone Χ εντυπωσιάζει
ired.gr

Με την καινούρια του μεγάλη OLED οθόνη, το iPhone Χ είναι ένα διαφορετικό smartphone από ό,τι μας είχε ως τώρα συνηθίσει η Apple. Όμως το κρίσιμο ερώτημα είναι το κατά πόσο καλά τα πάει η μπαταρία του με μια τέτοια οθόνη.

Τα πρώτα iPhone Χ έχουν κυκλοφορήσει και οι εντυπώσεις μέχρι τώρα είναι πολύ θετικές. Και αυτό δεν είναι κάτι απρόσμενο, δεδομένου ότι το iPhone Χ μόνο θετικές εντυπώσεις θα μπορούσε να δημιουργήσει. Κάποιοι τυχεροί το πήραν ήδη, κάποιοι λιγότερο τυχεροί το περιμένουν και κάποιοι άλλοι το ζηλεύουν.

Οι αρχικές εντυπώσεις όμως και για τη μπαταρία του φαίνονται να είναι εξίσου θετικές, μιας και οι περισσότεροι χρήστες δήλωσαν ότι αντέχει άνετα μιας μέρας χρήση με 20-30% της ισχύος του να απομένουν όταν το βάζουν το βράδυ για φόρτιση στη “βάση τους”.

Διαβάστε επίσης: Η SanDisk παρουσιάζει τη μεγαλύτερη microSD κάρτα που βγήκε ποτέ

Η ζήτηση για τη συσκευή έχει φτάσει στα ύψη. Ήδη στη χώρα μας οι προ-παραγγελίες έχουν φτάσει και ξεπεράσει τις 17.000 συσκευές και ανεβαίνουν. Στο εξωτερικό, οι ουρές έξω από τα Apple Store είναι τεράστιες και όλοι αυτοί περιμένουν για να δώσουν χιλιάρικα στην Apple.

Επί των αριθμών

Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά το τεστ μπαταρίας που έκαναν στο “Tom's Guide” για να καταλάβουμε καλύτερα πώς τα πάει η μπαταρία του iPhone Χ, σε σχέση και με άλλα γνωστά μοντέλα. Το τεστ έγινε με συνεχή χρήση των συσκευών στα 150 nits στην φωτεινότητα της οθόνης, δηλαδή φωτεινότητα στο 54% σε πιο απλούς όρους. Δείτε τον παρακάτω πίνακα.

2 iphone x battery tested

Όπως βλέπουμε, τα Google Pixel 2 XL, iPhone 8 Plus και Galaxy S8+, καταλαμβάνουν τις πρώτες τρεις θέσεις, με την τέταρτη θέση να καταλαμβάνεται από το iPhone Χ. Το ενδιαφέρον είναι ότι το “ομόσταυλο” iPhone 8 Plus πιάνει, και με διαφορά, την δεύτερη θέση, λίγο πιο κάτω δηλαδή από το κορυφαίο σε απόδοση μπαταρίας Google Pixel 2 XL. Αμέσως μετά και με μικρή σχετικά διαφορά ακολουθεί το επίσης “αδελφό” iPhone 8, με το LG V30 να έρχεται τελευταίο και με αρκετή διαφορά από όλα τα άλλα.

Οι δέκα ώρες και σαράντα εννιά λεπτά που κράτησε το iPhone Χ είναι ένας καλός μέσος χρόνος και είναι καλύτερος, εκτός από αυτόν του iPhone 8, και από αυτόν του “απλού” Galaxy S8 που έχει μετρηθεί σε άλλο τεστ αλλά δεν φαίνεται εδώ.

Σύμφωνα με την Apple, το iPhone Χ, αντέχει δύο ώρες περισσότερο από το iPhone 7 (όχι το Plus), που είχε χρόνο αντοχής εννέα ώρες και τρία λεπτά, οπότε βλέπουμε ότι αυτό είναι σχεδόν σωστό.

3 iphone x battery test

Ο μέσος όρος αντοχής των smartphone αυτή τη στιγμή είναι οι εννέα ώρες και σαράντα λεπτά, οπότε το iPhone Χ τον υπερκαλύπτει άνετα κατά μία ώρα. Βέβαια, όπως βλέπετε, κάποια άλλα, με ένα να είναι πάλι από την Apple, αντέχουν περισσότερο.

Από την άλλη, όπως και οι ίδιοι οι δοκιμαστές στο “Tom's Guide” παραδέχονται ότι το τεστ τους δεν είναι κατ’ ανάγκη και το πιο αντιπροσωπευτικό, καθώς η χρήση από χρήστη σε χρήστη διαφέρει και κατ’ επέκταση η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ποικίλει από τον ένα στον άλλο.

Συμπέρασμα

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το iPhone Χ έχει σίγουρα μια πολύ καλή μπαταρία και μια εξίσου καλή διαχείριση ενέργειας με το iOS 11, για το οποίο μέχρι πρότινος είχαν υπάρξει παράπονα για το θέμα της αυτονομίας από πολλούς χρήστες, σε διάφορες συσκευές της Apple.

Οπότε, εφόσον η Apple βελτιστοποιήσει κι άλλο το iOS 11 από απόψεως ενεργειακής διαχείρισης, το iPhone Χ θα έχει καλύτερες ακόμη επιδόσεις. Ήδη η έκδοση 11.1 έχει κάνει αρκετές διορθώσεις πάνω στο ζήτημα αυτό.

Διαβάστε επίσης: Το iOS 11.1 βελτιώνει αισθητά την ενεργειακή αυτονομία των συσκευών 

από Elichord