Προστατέψτε τις αναπάντητες κλήσεις σας στο iPhone

Προστατέψτε τις αναπάντητες κλήσεις σας στο iPhone
ired.gr

Όπως έχουμε ξαναπεί, το iOS 11 μπορεί να μη φέρει εντυπωσιακές οπτικές αλλαγές, αλλά φέρει πολλές μικρές χρήσιμες προσθήκες που βελτιώνουν την αλληλεπίδρασή μας με τις συσκευές μας.

Όταν δεχόμαστε μία κλήση και δεν απαντήσουμε σε αυτή, με ένα απλό άγγιγμα στη σχετική ειδοποίηση στην “Οθόνη Κλειδώματος” μπορούμε να “καλέσουμε πίσω” (επιστροφή κλήσης). Εφόσον όμως μπορούμε να καλέσουμε χωρίς να μας ζητείται ο κωδικός μας ή το αποτύπωμά μας (για τους σημερινούς τυχερούς, το Face ID μας), μπορεί να καλέσει στον αριθμό αυτό και οποιοσδήποτε άλλος έχει πρόσβαση στη συσκευή μας.

Με τη “default” ρύθμιση του iOS, η επιστροφή της κλήσης γίνεται άμεσα. Όμως, εμείς προτείνουμε την αλλαγή της ρύθμισης αυτής, προκειμένου να ζητείται πιστοποίηση για την πραγματοποίησή της. Στην ουσία χάνουμε ελάχιστο χρόνο, αλλά κερδίζουμε στον τομέα της ιδιωτικότητας.

Διαβάστε επίσης: Face ID εναντίον Touch ID. Ποιο είναι γρηγορότερο;

Προστατέψτε τις αναπάντητες κλήσεις σας στο iPhone

Επιλέγουμε Ρυθμίσεις > Touch ID και συνθηματικό > εισάγουμε το συνθηματικό μας

2 image how to protect missed calls

Κλείνουμε τον εικονικό διακόπτη “Επιστροφή αναπάντ. κλήσεων”

3 how to protect missed calls

Πλέον, εάν κάποιος πατήσει πάνω σε μία ειδοποίηση αναπάντητης κλήσης θα βλέπει την εξής οθόνη:

4 how to protect missed calls

Πιο απλά, κάθε φορά που θα αγγίζουμε και εμείς την ειδοποίηση για μία αναπάντητη κλήση και θα θέλουμε να “επιστρέψουμε” την κλήση από την “Οθόνη Κλειδώματος”, θα πρέπει να εισάγουμε το συνθηματικό μας ή να υπάρξει πιστοποίηση μέσω Touch ID ή Face ID.

Σας συστήνουμε να αλλάξετε τη ρύθμιση αυτή προκειμένου να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Μετά, και να αφήσετε τη συσκευή σας σε κοινή θέα, κανείς δεν θα μπορεί να καλέσει “πίσω” σε περίπτωση αναπάντητης κλήσης.

Διαβάστε επίσης: 5 μύθοι για το iPhone που πρέπει να αγνοήσετε

από kostthem