Face ID εναντίον Touch ID. Ποιο είναι γρηγορότερο;

Face ID εναντίον Touch ID. Ποιο είναι γρηγορότερο;
ired.gr

Η Apple με την ανακοίνωση του επετειακού iPhone X μας παρουσίασε και ένα νέο, διαφορετικό τρόπο πιστοποίησης χρήστη, το Face ID. Υπάρχουν οι προφανείς διαφορές μεταξύ του Face ID και του Touch ID, όπως για παράδειγμα το ότι το Face ID μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με βρεγμένα χέρια, ή γάντια, ενώ το Touch ID “αδιαφορεί” για το αν φαίνεται το πρόσωπό μας ή όχι.

Και οι δύο τρόποι πιστοποίησης παρουσιάζουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτό που μένει να δούμε, είναι ποιος είναι γρηγορότερος. Ως προς το “βολικότερος”, μάλλον η απάντηση θα ήταν υποκειμενική, εκτός του ότι ακόμα δεν έχουμε πιάσει στα χέρια μας το iPhone X.

Οι πρώτες μετρήσεις, τοποθετούν την ταχύτητα του Face ID μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης υλοποίησης του Touch ID. Η σελίδα Tom’s Guide έκανε τις σχετικές μετρήσεις και διαπίστωσε πως το Touch ID είναι αισθητά γρηγορότερο.

Διαβάστε επίσης: iPhone X - Οδηγεί τις εξελίξεις στην αναγνώριση κατόχου συσκευής

Και οι δύο τρόποι πιστοποίησης ολοκληρώνουν τη διαδικασία σε χρόνο κάτω των δύο δευτερολέπτων. Το Touch ID όμως, επιτυγχάνει χρόνους ακόμα και κάτω από το ένα δευτερόλεπτο, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Mark Spoonauer. Το Face ID, από τη στιγμή που κάποιος θα πατήσει το πλευρικό πλήκτρο έως την επιτυχή αναγνώριση προσώπου “χρειάζεται” 1,2 δευτερόλεπτα. Σε αυτόν τον χρόνο χρειάζεται να προσθέσουμε και 0,4 δευτερόλεπτα, χρόνος που απαιτείται για να μεταφερθούμε στην αρχική οθόνη, κάνοντας swipe προς τα επάνω.
Συνολικός χρόνος που απαιτείται για το Face ID: 1,6 δευτερόλεπτα.

Το Touch ID (η δοκιμή έγινε σε συσκευή iPhone 7 Plus) χρειάστηκε συνολικά 0,91 δευτερόλεπτα. Εδώ βέβαια θα πρέπει να συμπληρώσουμε πως μετά την αναγνώριση δεν χρειάζεται κάποια περαιτέρω ενέργεια του χρήστη, σε αντίθεση με το Face ID που απαιτείται η “χειρονομία” προς τα πάνω.

Quick tip: Reviewers ανά τον κόσμο, προτείνουν την κίνηση του δακτύλου μας προς τα πάνω να την κάνουμε πριν το Face ID ολοκληρώσει την αναγνώριση. Κατ’ αυτό τον τρόπο, πέτυχαν ξεκλείδωμα μέσω του Face ID στο 1,5 δευτερόλεπτο.

2 touch id face id

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως το Face ID περιλαμβάνει μία επιλογή στις ρυθμίσεις του κατά την οποία επιλέγουμε αν θέλουμε το ξεκλείδωμα να γίνεται όταν κοιτάμε με προσοχή την κάμερα (ανοικτά μάτια που κοιτούν απευθείας την κάμερα) ή χωρίς την προσοχή μας. Οι μετρήσεις έδειξαν πως με απενεργοποιημένη τη ρύθμιση αυτή, άρα με ξεκλείδωμα της συσκευής χωρίς να κοιτάμε με προσοχή την κάμερα, οι χρόνοι ξεκλειδώματος της συσκευής βελτιώνονται περαιτέρω. Όμως, είναι κάτι που δεν σας συστήνουμε, καθώς η συσκευή σας θα ξεκλειδώνει πολύ πιο εύκολα, ίσως και σε περιπτώσεις όπου εσείς δεν θα θέλατε.

Διαβάστε επίσης: Κάθε Σεπτέμβριο τα παλιά iPhone επιβραδύνουν. Eίναι η ιδέα μας;

από kostthem