4 apps "κόκκινο πανί" για τις ανεπιθύμητες κλήσεις

4 apps "κόκκινο πανί" για τις ανεπιθύμητες κλήσεις
ired.gr

Η αλήθεια είναι ότι λαμβάνουμε πολύ συχνά πλέον τηλεφωνήματα από εταιρίες για πωλήσεις, telemarketing, τραπεζικά προϊόντα, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιος μας καλεί πριν απαντήσουμε, για να αποφασίσουμε αν θα μπλοκάρουμε ή όχι την κλήση. Βέβαια, το iPhone, διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία για αποκλεισμό κλήσεων αλλά αυτό αφορά νούμερα που είναι ήδη αποθηκευμένα στις “Επαφές”.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μπλοκάρετε ανεπιθύμητα μηνύματα στο iPhone

Ευτυχώς, υπάρχουν εφαρμογές που ειδοποιούν τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις εισερχόμενες κλήσεις και ανάλογα με την περίπτωση, αναλαμβάνουν να τις αγνοούν ή να τις διαχειρίζονται. Κάποια από αυτά τα apps μπορούν να εμφανίσουν το όνομα, τη διεύθυνση, ακόμη και τη φωτογραφία του καλούντος, χρησιμοποιώντας την αντίστροφη λειτουργία αναζήτησης. Όταν πρόκειται για top spammer, η οθόνη γίνεται κόκκινη και δηλώνει με γλαφυρό τρόπο την “επικινδυνότητα” της κλήσης.

Αυτές είναι οι καλύτερες εφαρμογές του είδους, τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε άμεσα και δωρεάν από το ελληνικό App store.

Truecaller

4 truecaller block calls

Το Truecaller βασίζεται σε μια μεγάλη βάση δεδομένων που αναγνωρίζει σε πραγματικό χρόνο τις ανεπιθύμητες κλήσεις και ενημερώνει τον χρήστη αν πρόκειται για spammer. Με την άμεση εξακρίβωση του ονόματος, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα απαντήσετε ή θα απορρίψετε την κλήση. Επιτρέπει, επίσης, τις κλήσεις απευθείας από την εφαρμογή, ακόμη και την ενημέρωση για το αν οι φίλοι σας είναι ελεύθεροι ή απασχολημένοι πριν τους καλέσετε. Η συσκευή θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε 3G ή Wi-Fi δίκτυο για να λειτουργήσει.

Διαθέσιμό δωρεάν εδώ.

Hiya

2 hiya id block calls

Η εφαρμογή Hiya είναι ιδανική για τον εντοπισμό και την απενεργοποίηση των “ρομποτικών” κλήσεων, αυτών που ενεργοποιούνται αυτόματα από ένα τηλεφωνικό κέντρο και καταλήγουμε να μιλάμε σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε εξατομικευμένη λίστα αποκλεισμένων αριθμών. Η αυτόματη προειδοποίηση τη στιγμή της κλήσης θα σας προειδοποιήσει για το είδος του αριθμού (spam, απάτη, telemarketing, εισπρακτική εταιρία, spyware) χάρη στην δυνατότητα αντίστροφης αναζήτησης.

Κατεβάστε την δωρεάν από εδώ.

Mr. Number

3 mr number block calls

Το Mr. Number είναι μια εφαρμογή προστασίας από τα ανεπιθύμητα μηνύματα στο iPhone αλλά μπορεί συγχρόνως να αποκλείσει άγνωστες κλήσεις. Η γρήγορη αντίστροφη αναζήτηση μπορεί να αναφέρει τις επικίνδυνες κλήσεις σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ανά πάσα στιγμή οποιονδήποτε αριθμό και να λάβετε τα στοιχεία του κατόχου.

Κατεβάστε την δωρεάν από εδώ.

Whoscall

5 whos call app block

Το WhosCall εντοπίζει την πηγή των κλήσεων και των μηνυμάτων που προέρχονται από αριθμούς που δεν υπάρχουν στη λίστα των επαφών σας. Διαθέτει γρήγορη αναζήτηση αριθμού και προσβασιμότητα χωρίς σύνδεση. Η βάση δεδομένων διαθέτει περίπου 700 εκατομμύρια τηλεφωνικούς αριθμούς παγκοσμίως, καθιστώντας την αναζήτηση ενός συγκεκριμένου αριθμού εύκολη και γρήγορη.

Κατεβάστε την εδώ δωρεάν.

Αφού επιλέξετε και κατεβάσετε την εφαρμογή της αρεσκείας σας, θα πρέπει να τις δώσετε εξουσιοδότηση να μπλοκάρει τις κλήσεις σας, αλλιώς δεν θα λειτουργεί. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Φραγή κλήσεων και αναγνώριση και ανοίξτε τον εικονικό διακόπτη της εφαρμογής.

Διαβάστε επίσης:iOS 11: Ενσωματωμένη λειτουργία scanner στις «Σημειώσεις»

Από mirelen