Κυκλοφόρησε η 11.1 έκδοση για το iOS

Κυκλοφόρησε η 11.1 έκδοση για το iOS
ired.gr

H Apple διέθεσε στο ευρύ κοινό την αναβάθμιση 11.1 για το iOS. Είναι διαθέσιμη για iPhone, iPad και iPod Touch. Φέρει αρκετές επιδιορθώσεις σφαλμάτων και εκατοντάδες καινούργιων χαρακτήρων “emoji”.

Επιπλέον η επιλογή πρόσβασης στο multitasking μέσω του 3D Touch για συσκευές από iPhone 6s και ύστερα επανέρχεται. Η συγκεκριμένη επιλογή σας δίνει την δυνατότητα να πιέσετε την αριστερή πλευρά της οθόνης σε οποιαδήποτε γωνία της και να έχετε άμεση πρόσβαση στο "multitasking" της συσκευής σας.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία είναι επίσης και η κάλυψη του κενού ασφαλείας που είχε προκύψει με το γνωστό "Κrack exploit".

Διαβάστε επίσης: Οι “Live Photos” ζωντανεύουν και στο Google Photos

2 IOS 11 1 update

Για να χρησιμοποιήσετε τα καινούργια emoji θα πρέπει να διαθέτετε την έκδοση 11.1, διότι σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορέσετε να τα βρείτε στο πληκτρολόγιο ή απλά θα φαίνονται σαν κατεστραμμένα αρχεία.

Αυτό βέβαια που θεωρείται ως το σημαντικότερο πλεονέκτημα της έκδοσης 11.1 είναι πως φαίνεται να λύνει τα ζητήματα που είχαν προκληθεί σχετικά με την αυτονομία των συσκευών καθώς όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, οι μετρήσεις που έγιναν έδειξαν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Το iOS 11.1 βελτιώνει αισθητά την ενεργειακή αυτονομία των συσκευών

Μία άλλη επιδιόρθωση, αρκετά χρήσιμη για πολλούς χρήστες, είναι και αυτή ενός bug που αφορούσε την λειτουργία "Reachability" την οποία ειδικά οι χρήστες με τις πιο μεγάλες συσκευές (ας πούμε τις plus εκδόσεις) χρειάζονται αρκετά.

Επιπλέον, μία ακόμη επιδιόρθωση είναι αυτή της επανεμφάνισης εκκαθαρισμένων ειδοποιήσεων email στην "Οθόνη κλειδώματος", bug που είχε γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικό για κάποιους χρήστες. 

Ως προς τον τομέα των φωτογραφιών έχουμε και εκεί κάποιες βελτιώσεις που αφορούν την εμφάνιση κάποιων φωτογραφιών ως "θαμπές". Επιπλέον, λύθηκε και το ζήτημα που επιβράδυνε την αναπαραγωγή κάποιων "Live Photo".

Δύο λόγια κλείνοντας

Πάντα μετά την επίσημη κυκλοφορία της κάθε νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος iOS, η Apple φροντίζει να βγάζει την πρώτη βασική αναβάθμιση με (π.χ 10.1 για πέρσι, 11.1 για φέτος κ.ο.κ) με σκοπό να βελτιώσει τα βασικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την αρχική έκδοση και παράλληλα προσθέτει κάποια νέα χαρακτηριστικά. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση είναι φέτος λίγο διαφορετική. Όχι πως δεν μας φέρνει καινούργια στοιχεία, αλλά φαίνεται πως η Apple έδωσε βάση, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, στο ζήτημα της ασφάλειας φροντίζοντας να επιδιορθώσει το τεράστιο κενό ασφαλείας που ακούει στο όνομα "Crack exploit". Αν θέλετε τη γνώμη μας, έπραξε άριστα. Η ασφάλεια των χρηστών είναι πάνω απ'όλα και η Apple αυτό όχι μόνο το γνωρίζει, αλλά μας το αποδεικνύει κάθε στιγμή.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - 10 εκπληκτικά νέα χαρακτηριστικά που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε

Από DimTriant