Η λειτουργία “Reachability” υπάρχει στο iPhone X

Η λειτουργία “Reachability” υπάρχει στο iPhone X
ired.gr

Σίγουρα όταν βγήκαν οι πρώτες φήμες για το iPhone X, αρκετοί φίλοι της Apple θορυβήθηκαν μαθαίνοντας πως η συσκευή δεν θα φέρει πάνω της κάποιο “Κουμπί Αφετηρίας”. Με αφορμή αυτή την είδηση, ακόμα και μετά την επίσημη παρουσίαση, δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα τα οποία ήταν λογικά και εύλογα. Πολλοί αναρωτιούνταν το πώς θα βγάζουν “Στιγμιότυπα Οθόνης”, πώς θα έχουν πλέον πρόσβαση στη “Siri” κ.α. Ένα όμως βασικό ερώτημα ήταν το εξής: “Πώς θα γίνεται χρήση της λειτουργίας “Reachability” χωρίς Home Button;”

Σε αυτό το σημείο να σας θυμίσουμε πως η λειτουργία “Reachability”, στα ελληνικά “Εύκολη πρόσβαση”, βοηθά τους χρήστες να χρησιμοποιούν την συσκευή με το ένα χέρι, αφού η οθόνη “κατεβαίνει” μέχρι τα μισά με σκοπό το πάνω μέρος της να είναι πλέον προσβάσιμο.

Μιλώντας λοιπόν για το iPhone X και δεδομένου ότι πρώτη φορά η Apple υπερβαίνει τις 5,5 ίντσες οθόνης, η λειτουργία “Reachability” για κάποιους είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Οι περισσότεροι πίστευαν πως η “Εύκολη πρόσβαση”, “έχει πάει περίπατο” στο iPhone X μέχρι και σήμερα, όπου κυκλοφόρησαν τα πρώτα hands-on videos και ως εκ θαύματος, η λειτουργία συνεχίζει να υφίσταται κανονικά.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Το νέο “Κέντρο ειδοποιήσεων”, απλά και κατανοητά

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Apple, αφαιρώντας πλέον το “Home Button” από το iPhone X, εφηύρε έναν πολύ έξυπνο και πρωτοποριακό τρόπο για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Θέσπισε λοιπόν κάποιες “κινήσεις” με τις οποίες ο χρήστης θα μπορεί να κάνει οτιδήποτε θα έκανε με το κλασικό “Κουμπί Αφετηρίας”. Με απλά λόγια, θα μπορεί να χρησιμοποιεί την συσκευή χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Όταν μία “κίνηση” είναι διαθέσιμη, εμφανίζεται μία μαύρη μπάρα στην κάτω μεριά της οθόνης.

Για παράδειγμα, αν θέλει ο χρήστης να επιστρέψει στην “Αρχική Οθόνη”, απλά θα σύρει με το δάχτυλό του την μαύρη μπάρα από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω. Eάν πάλι θέλει να χρησιμοποιήσει το “multitasking” για να δει τις “ανοιχτές εφαρμογές”, θα σύρει την ίδια μπάρα μέχρι τα μισά της οθόνης και θα πατήσει παρατεταμένα. Με αυτό το σκεπτικό, υπάρχουν κινήσεις για όλες τις λειτουργίες και φυσικά για την λειτουργία “Εύκολης πρόσβασης”.

Ποια είναι η κίνηση που ενεργοποιεί την λειτουργία “Reachability”;

H λειτουργία “Reachability” όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, μπορεί να ενεργοποιηθεί πολύ εύκολα. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε την μαύρη μπάρα και συγκεκριμένα να την σύρετε προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο η οθόνη θα “κατέβει”, ώστε να μπορέσετε να κάνετε χρήση της με το ένα σας χέρι.

Σημαντική λεπτομέρεια: Εάν η συσκευή δεν δέχεται την παραπάνω εντολή ίσως να μην είναι ενεργοποιημένη η συγκεκριμένη λειτουργία. Για να την ενεργοποιήσετε ακολουθήστε την διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Εύκολη πρόσβαση και ενεργοποιείστε τον διακόπτη.

Κλείνοντας

Τελικά η Apple δεν μας απογοήτευσε και για μία ακόμη φορά, έστω και σε κάτι τόσο απλό, φαίνεται να είναι συνεπής, προσπαθώντας να καλύψει όλες τις απαιτήσεις του κοινού της.

Εσάς πώς σας φαίνεται η λειτουργία “Reachability”;

Διαβάστε επίσης: iPhone X - Οδηγεί τις εξελίξεις στην αναγνώριση κατόχου συσκευής

Από DimTriant