Τέλος εποχής για τα LTE chip της Qualcomm στα επόμενα iPhone / iPad ;

Τέλος εποχής για τα LTE chip της Qualcomm στα επόμενα iPhone / iPad ;
ired.gr

Εν μέσω μιας όλο και αυξανόμενης νομικής μάχης με την Qualcomm, η Apple σχεδιάζει ήδη τα iPhone και iPad του επομένου έτους χωρίς να σκοπεύει να τοποθετήσει τα LTE chips του έτερου αμερικανικού κολοσσού, αναφέρει η The Wall Street Journal. Η Apple είναι σε δίλημμα ουσιαστικά για το αν θα επιλέξει μόνο την Intel ως συνέταιρό της ή αν θα “προσθέσει” και μία νέα συνεργασία με την γνωστή MediaTek, ώστε να εξοπλίσει τις επόμενες συσκευές της.

Σύμφωνα με πηγές του εξωτερικού, η κόντρα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις αφού η Qualcomm κατηγορείται πως δεν έδωσε το απαραίτητο λογισμικό ελέγχου του LTE chip στην Apple μετά την αγωγή της τελευταίας. Φυσικά η Qualcomm από την πλευρά της διέψευσε αυτή την είδηση, επισημαίνοντας πως η Apple έλαβε το λογισμικό και εξέτασε το LTE chip το οποίο θα μπορούσε να είναι κατάλληλο ώστε να συνοδεύσει τις επόμενες συσκευές.

2 lte chip qualcomm next iphone ipad

Η Apple χρησιμοποιεί τα modem chip της Qualcomm επί σειρά ετών αλλά πέρσι έβαλε στο παιχνίδι και την Intel εφοδιάζοντας τα iPhone 7 / 7 Plus με chip και των δύο εταιρειών. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φετινά iPhone 8 / 8 Plus.

Η The Wall Street Journal συνεχίζει το δημοσίευμα λέγοντας πως, ναι μεν τώρα η Apple φαίνεται να απορρίπτει την Qualcomm, αλλά μέχρι την κυκλοφορία των νέων μοντέλων η απόφαση αυτή μπορεί να αλλάξει.

Διαβάστε επίσης: 12 τρόποι να βελτιώσετε τη ζωή της μπαταρίας στο iOS 11

Το ιστορικό “της μάχης”

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται στα δικαστήρια από τις αρχές του χρόνου, όταν η Apple μήνυσε την Qualcomm για ένα δισεκατομμύριο δολάρια, με την κατηγορία ότι η τελευταία χρέωνε άδικα δικαιώματα για “τεχνολογίες με τις οποίες δεν έχει να κάνει” και πως επιπλέον απέτυχε να πληρώσει τις τριμηνιαίες εκπτώσεις.

3 qualcomm apple lte chip

Από την πλευρά της η Apple σταμάτησε να πληρώνει τις απαραίτητες άδειες στην Qualcomm κατηγορώντας την ότι κοστολογεί υπερβολικά ποσά για αυτές και πως ταυτόχρονα απαιτεί και ποσοστό κέρδους από την πώληση κάθε μονάδας iPhone. Η Qualcomm υπερασπιζόμενη τα δικαιώματά της απάντησε πως κάτι τέτοιο είναι λογικό, αφού η τεχνολογία της βρίσκεται στην “καρδιά” κάθε συσκευής της Apple.

Από την στιγμή αυτή η Qualcomm έκανε πολλαπλές μηνύσεις στην Apple καταθέτοντας αίτημα στην Διεθνή Εμπορική Επιτροπή (International Trade Commission) των ΗΠΑ να μην δεχτούν την εισαγωγή κάποιων μοντέλων iPhone και iPad στη χώρα. Επιπλέον, η διαμάχη πέρασε τον Ειρηνικό Ωκεανό με την Qualcomm να ζητά από την Κίνα να μην κατασκευάζει και πουλάει συσκευές iPhone.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - 10 εκπληκτικά νέα χαρακτηριστικά που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε

Από DimTriant