Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 11: Η κρυμμένη λειτουργία των QR codes

iOS 11: Η κρυμμένη λειτουργία των QR codes
ired.gr

Ο κώδικας QR (Quick Response Code) είναι ένα “barcode” δύο διαστάσεων το οποίο “διαβάζεται” από κάποιο μηχάνημα ή smartphone, αποκαλύπτοντας τις κωδικοποιημένες πληροφορίες, π.χ. ένα “url”. Ενώ υπάρχει ως τεχνολογία εδώ και αρκετά χρόνια, δεν έχει τύχει ανάλογης αναγνώρισης. Αυτό φαίνεται ότι πρόκειται να αλλάξει, από τη στιγμή που συμπεριλήφθηκε ως ενσωματωμένη λειτουργία στο iOS 11.

Θα αναρωτιέστε εύλογα: Μα ποιος ασχολείται με τα QR codes; Κι όμως, πρόκειται για μία εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία, η οποία δίνει τη δυνατότητα της αλληλεπίδρασης με προϊόντα (π.χ. στο Super Market). Η νέα λειτουργία σάρωσης QR κωδικών θα σας φανεί επίσης χρήσιμη και σε διάφορες άλλες περιπτώσεις, όπως στην είσοδο σε ασύρματο δίκτυο, στην προσθήκη γεγονότων στο ημερολόγιο, στην κοινή χρήση διευθύνσεων URL, στην καταχώριση στοιχείων σε ένα συνέδριο κ.α. Έως και σήμερα, υπήρχαν ξεχωριστές εφαρμογές για σάρωση QR codes, τις οποίες μπορούσαμε να κατεβάσουμε από το App Store.

2 ios 11 qr codes scan

Η Apple δεν ανακοίνωσε επίσημα, κατά τη διάρκεια του WWDC, την ύπαρξη του QR code reader στο λογισμικό, αλλά, η λειτουργία υπάρχει και βρίσκεται στην εφαρμογή της κάμερας, περιμένοντας να την ανακαλύψετε. Στην ουσία, η εταιρία δίνει μια “δεύτερη ευκαιρία” στους QR codes, κάτι που προφανώς δεν γίνεται τυχαία.

Διαβάστε επίσης: 13 χρήσιμες εφαρμογές της Google που θα διευκολύνουν τη ζωή σας

Πώς να σαρώσετε τους QR κώδικες στο iOS 11

1. Σιγουρευτείτε ότι η συσκευή σας τρέχει το iOS 11.

2. Ανοίξτε την εφαρμογή “Κάμερα” στο iPhone / iPad.

3. Στρέψτε την κάμερα σε ένα QR code.

4. Δεν χρειάζεται να βγάλετε φωτογραφία, απλώς εστιάστε.

5. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο ειδοποίησης που θα σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε με τον κώδικα.

3 ios 11 scan qr codes

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτό το χαρακτηριστικό, ανοίξτε σε άλλη συσκευή αυτή τη σελίδα  και σαρώστε τους κωδικούς που εμφανίζονται.

Αν δεν θέλετε να διατηρείτε ενεργή τη λειτουργία σαρώσης QR codes, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε από τις “Ρυθμίσεις”. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Κάμερα > Σάρωση κωδικών QR και κλείστε τον εικονικό διακόπτη.

Διαβάστε επίσης: Η Apple μελετά νέα μέθοδο ανάδρασης αφής

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status