iOS 11: Σοβαρό σφάλμα στην εφαρμογή της “Αριθμομηχανής”

iOS 11: Σοβαρό σφάλμα στην εφαρμογή της “Αριθμομηχανής”
ired.gr

Ένα σφάλμα στην ενσωματωμένη εφαρμογή “Αριθμομηχανή” στο IOS 11 έχει τραβήξει τα βλέμματα αυτή την εβδομάδα, στους απανταχού χρήστες iPhone. Πιο συγκεκριμένα, όταν οι υπολογισμοί εισάγονται με γρήγορη διαδοχή, κάποια σύμβολα αγνοούνται με συνέπεια να υπάρχουν λάθη στο τελικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε και μόνοι σας. Πληκτρολογήστε 1+ 2 + 3 και πιέστε “ίσον” με σχετική ταχύτητα. Το αποτέλεσμα που είναι πιθανότερο να εμφανιστεί είναι το 24 και όχι το 6.

Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους υπολογισμούς. Η αριθμομηχανή αγνοεί την πληκτρολόγηση ορισμένων αριθμών, εκτός κι αν τους εισάγετε αργά, έτσι ώστε να φωτίζονται οι κινούμενες εικόνες των πλήκτρων.

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από την περίοδο δοκιμών του iOS σε μορφή beta και είχε αναφερθεί σε Reddit και MacRumors. Παρ΄ όλα αυτά, τα εσφαλμένα αποτελέσματα δεν φαίνεται να διορθώθηκαν σε καμία από τις πρόσφατες ενημερώσεις του iOS 11.

H Apple φαίνεται να έχει επίγνωση του προβλήματος, αφού πάνω από 70 άτομα έχουν υποβάλει αναφορά, ενημερώνοντας την εταιρία. Ενδεχομένως να δούμε κάποια λύση σε μια από τις επόμενες ενημερώσεις του λογισμικού.

Διαβάστε επίσης: Κάντε μετάφραση σελίδων στο Safari του iOS

Από mirelen