Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Blast from the Past: 6 δημοφιλείς υπηρεσίες instant messaging

Blast from the Past: 6 δημοφιλείς υπηρεσίες instant messaging
ired.gr

Στην εποχή μας, μια από τις συνηθισμένες ασχολίες μας είναι να ανταλλάσσουμε μηνύματα, φωτογραφίες και emoji, χρησιμοποιώντας δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Snapchat, το WhatsApp, το Facebook Messenger και άλλα. Δεδομένου του πόσο ομαλά έχουν ενσωματωθεί αυτές οι εφαρμογές στην καθημερινότητά μας, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι πριν από δύο δεκαετίες, καμιά από αυτές δεν υπήρχε στο προσκήνιο. Πώς ανταλλάσσαμε όμως μηνύματα τότε;

Όσοι είναι αρκετά μεγάλοι για να θυμούνται την αρχική μορφή του “internet”, θα έχουν σίγουρα κάποια εμπειρία με μερικές από τις παλαιότερες υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων. Ας κάνουμε, λοιπόν, ένα σύντομο ταξίδι στο παρελθόν για να θυμηθούμε ποια ήταν αυτά τα εργαλεία, που μας έκαναν να αγαπήσουμε το “internet” και να γνωρίσουμε τη δυνατότητα άμεσης αλληλεπίδρασης.

ICQ

4 ICQ messages social

Το 1996, το ICQ έγινε η πρώτη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, που ήταν διαθέσιμη σε χρήστες από όλο τον κόσμο. Ο ήχος “uh oh” του νέου μηνύματος ακόμη στοιχειώνει το μυαλό μας. Το 1998 εξαγοράστηκε από την AOL και έφτασε στο απόγειό του με 100 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Αν νιώσατε νοσταλγία, μπορείτε ακόμη να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας αλλά και στο κινητό σας τηλέφωνο για δωρεάν βιντεοκλήσεις.

Κάνετε κλικ εδώ

Διαβάστε επίσης: 15 από τα καλύτερα "widget" για το iPhone σας

MSN

5 msn messenger

Το MSN Messenger δημιουργήθηκε από τη Microsoft το 1999 και για αρκετά χρόνια αποτέλεσε το βασικό εργαλείο αποστολής μηνυμάτων. Μέχρι το 2009, είχε πάνω από 330 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Η υπηρεσία μετονομάστηκε σε Windows Live Messenger το 2005, πριν κλείσει εντελώς το 2014, και το κοινό της μεταπήδησε στο Skype.

iChat

3 iChat messages

Μπορεί σήμερα να στέλνουμε μηνύματα με το iMessage στο iPhone αλλά, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Apple χρησιμοποιούσε ένα διαφορετικό εργαλείο αποστολής άμεσων μηνυμάτων, το iChat. Η υπηρεσία εμφανίστηκε μαζί με το λειτουργικό σύστημα Mac OS X 10.2 και ήταν ο πρώτος AIM client για τα Mac.

Google Talk

2 google talk messages

Πολύ πριν κάνει την εμφάνισή του το κοινωνικό δίκτυο Google+ και η αντίστοιχη λειτουργία Hangouts, το Google Talk (ή GTalk ή GChat) ήταν ο τρόπος με τον οποίο πολλοί άνθρωποι συνομιλούσαν με κείμενο ή φωνή. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 και ενσωματώθηκε στο Gmail.

MySpace IM

6 Myspaceim social message

Όταν το MySpace κυριαρχούσε στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης, το MySpaceIM έδινε στους χρήστες ένα τρόπο για να επικοινωνούν μεταξύ τους “ιδιωτικά”. Ξεκίνησε το 2006 και ήταν το πρώτο social media που διέθετε ενσωματωμένη πλατφόρμα με άμεσα μηνύματα. Είναι ακόμη και σήμερα διαθέσιμο, αλλά έχει ξεπεραστεί από τα μεταγενέστερα chat services.

Skype Qik

7 skypeqik social

Σήμερα το Skype είναι εξαιρετικά δημοφιλές όσον αφορά τη συνομιλία μέσω βίντεο. Όταν ξεκίνησε το 2003 ανταγωνιζόταν το MSN και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες στον τομέα των μηνυμάτων. Στη προσπάθειά του να συμβαδίσει με την εποχή, το Skype είχε παρουσιάσει μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα, το Skype Qik, η οποία τελικά αποσύρθηκε λόγω χαμηλού ενδιαφέροντος των χρηστών.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το “Στιγμιότυπο οθόνης” 

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status