Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple απολύει μηχανικό της λόγω iPhone X Hands-on video

Η Apple απολύει μηχανικό της λόγω iPhone X Hands-on video
ired.gr

H Apple απέλυσε μηχανικό ο οποίος εργαζόταν πάνω στη συσκευή iPhone X. Ο λόγος ήταν η δημοσίευση ενός hands-on video στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο YouTube, από την κόρη του υπαλλήλου, η οποία παραβίασε τους κανονισμούς και την πολιτική της εταιρείας.

Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα, η Κα Brooke Amelia Peterson δημοσίευσε ένα σύντομο video της συσκευής iPhone X της Apple, στο κανάλι της στο YouTube, παρουσιάζοντας τη λειτουργία “Apple Pay” και ορισμένα ακόμη χαρακτηριστικά αλληλεπίδρασης χρήστη, με την επερχόμενη συσκευή.

Χάρη στη δημοσιότητα που ακολουθεί την ανακοίνωση της νέας συσκευής, το video clip το οποίο ελήφθη στο εστιατόριο - Caffe Macs στην πανεπιστημιούπολη της Apple, προσέλκυσε πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης. Η Apple ζήτησε την απομάκρυνση του επίμαχου video από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, αίτημα στο οποίο συμμορφώθηκε ο (πατέρας) μηχανικός της εταιρείας. Όμως, είχε ήδη γίνει “viral”.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Ενσωματωμένη λειτουργία scanner στις «Σημειώσεις»

Σε νέο video (το οποίο και επισυνάπτουμε) εμφανίζεται η Κα Peterson να ισχυρίζεται πως η Apple αναγκάστηκε να απολύσει τον πατέρα της για το περιστατικό αυτό. Οι κανονισμοί της εταιρείας απαγορεύουν αυστηρά τη δημοσίευση υλικού πριν την κυκλοφορία του, είτε πρόκειται για φωτογραφίες, video, είτε για την περιγραφή χαρακτηριστικών μίας επερχόμενης συσκευής. Επίσης, η μη εξουσιοδοτημένη μαγνητοσκόπηση ιδιοκτησίας της Apple, είναι μη αποδεκτή.

"Apple let him go,” αναφέρει η Brooke. “Όταν δουλεύεις για την Apple δεν έχει σημασία πόσο καλός είσαι στη δουλειά σου. Aν παραβιάσεις τους κανονισμούς, δεν υπάρχει ανοχή”.

Η πολιτική NDA (Non-Disclosure Agreement) είναι σε θέση να διασφαλίσει όχι μόνο την ιδιόκτητη τεχνολογία, αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους. Η εν λόγω συσκευή ήταν μία εσωτερική μονάδα ανάπτυξης, η οποία μεταφέρει ευαίσθητες πληροφορίες όπως κωδικούς QR των εργαζομένων, κωδικοποιημένα ονόματα προϊόντων και λογισμικό σε στάδιο ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης και μίας εφαρμογής “επεξεργασίας κειμένου”.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε 9 κλασικά προβλήματα του iOS 11

Σύμφωνα με την τεχνολογική ιστοσελίδα “The Verge”, o μπαμπάς Peterson εργαζόταν στο τμήμα σχεδιασμού RF (ασύρματων κυκλωμάτων), πριν την απόλυσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του στο νέο συγκρότημα της Apple, είχε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο. Σε αίτημα της ιστοσελίδας για σχολιασμό, η Apple δεν απάντησε.

Ο πατέρας της Peterson ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τα γεγονότα και πρόσθεσε πως η οικογένειά του δεν έχει καμία απαίτηση από την εταιρεία.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status