Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone X - Οδηγεί τις εξελίξεις στην αναγνώριση κατόχου συσκευής

iPhone X - Οδηγεί τις εξελίξεις στην αναγνώριση κατόχου συσκευής
ired.gr

Με την ανακοίνωση της καινοτόμου τεχνολογίας Face ID στη συσκευή iPhone X, η Apple κατάφερε να απομακρύνει το ενδιαφέρον της βιομηχανίας των smartphone από την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και συγκεκριμένα από την προσθήκη της εντός της οθόνης. Αντ’ αυτού, το ενδιαφέρον στρέφεται σε τεχνολογίες 3D-sensing, οι οποίες βασίζονται στην κάμερα της εκάστοτε συσκευής, μετατρέποντάς τη στην ιδανική λύση επαλήθευσης της ταυτότητας του κατόχου.

Έτσι φαίνεται να προσανατολίζεται η αγορά, σύμφωνα με ερευνητικό σημείωμα που απέστειλε προ ημερών ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo της επενδυτικής εταιρείας KGI Securities.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη ενημέρωση, αντίγραφο της οποίας απεστάλη στην τεχνολογική ιστοσελίδα MacRumors, οι εταιρείες ερευνών για τεχνολογίες 3D σάρωσης κι αναγνώρισης προσώπου, έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί, μετά την αποκάλυψη της τεχνολογίας TrueDepth και Face ID, η οποία αντικατέστησε την παραδοσιακή αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων, στην πολυαναμενόμενη συσκευή iPhone X.

Ενώ η οπτική αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων με την τοποθέτηση αισθητήρων κάτω από την οθόνη, είναι μόνο μία αναβάθμιση της υπάρχουσας τεχνικής, η 3D αναγνώριση προσώπου, προσφέρει μία επαναστατική εμπειρία προς τον ίδιο τον χρήστη κι εγγυάται μία προχωρημένη λειτουργία ασφαλείας. Η νέα τεχνολογία, όχι μόνο καθιστά δυνατή την αναγνώριση προσώπου ενσωματώνοντάς τη σε εφαρμογές ασφαλείας, αλλά επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν διασκεδαστικές εκφράσεις - Animoji - αποτελώντας έτσι παράλληλα και τον βασικό παράγοντα ανάπτυξης της AR τεχνολογίας (επαυξημένης πραγματικότητας).

Πιστεύουμε λοιπόν, πως οι κατασκευαστές smartphone είναι πρόθυμοι να επενδύσουν περισσότερα χρήματα για την ανεύρεση παρόμοιων τεχνολογιών.

Προς το παρόν οι λύσεις που είναι διαθέσιμες σήμερα στην αντίπερα όχθη, του λειτουργικού Android, προέρχονται από τις εταιρείες Qualcomm (Himax) κι Orbbec (Mantis Vision) με την πρώτη - Qualcomm-Himax, να βρίσκεται σε πιο ώριμο στάδιο και να προσελκύει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών.

2 face id

Ο αναλυτής συνεχίζει να πιστεύει πως στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, θα δούμε κυκλοφορίες νέων συσκευών Android, εξοπλισμένων με τρισδιάστατους αισθητήρες, που θα αντικαθιστούν την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αυτό θα συμβεί καθώς οι αισθητήρες σάρωσης 3D, έχουν μεγαλύτερη συμβατότητα με οθόνες LCD, από τις αντίστοιχες προτάσεις αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, με την αποκλειστικότητα αυτών, να περιορίζεται στις οθόνες OLED.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Που κρύβεται η λειτουργία AirDrop στο “Κέντρο ελέγχου”;

Ο Kuo πιστεύει επίσης πως η συνεχής κυριαρχία της Samsung στη αγορά των OLED πάνελ, κατά τα δύο με τρία επόμενα χρόνια, θα έχει ως αποτέλεσμα την περιορισμένη δυνατότητα εξέλιξης μεθόδων αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Για όσους από εσάς δηλώνετε παρατηρητές της αγοράς, θα γνωρίζετε από παλαιότερες αναφορές πως η Apple προσπάθησε να εφαρμόσει την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη για τη νέα της ναυαρχίδα. Τελικά όμως επέλεξε, την αποκλειστική μέχρι σήμερα, 3D αναγνώριση προσώπου ως μέθοδο ταυτοποίησης του χρήστη.

Ο γνωστός αναλυτής είχε αντιδράσει, όταν ο καλά πληροφορημένος δημοσιογράφος σε θέματα της Apple, John Gruber, υποστήριξε πως η νέα συσκευή iPhone X, θα ήταν εξοπλισμένη με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την επιφάνεια της οθόνης.

Σε προηγούμενή του αναφορά ο Kuo δήλωσε πως πιστεύει ακράδαντα ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια έως ότου ο ανταγωνισμός καταφέρει να αναπαράγει τη λειτουργικότητα και την εμπειρία χρήσης της TrueDepth κάμερας που φιλοξενεί η συσκευή iPhone X. Επίσης, έχει αναφέρει πως η νέα κάμερα τεχνολογίας TrueDepth θα είναι γίνει δημοφιλής στους καταναλωτές και θα υιοθετηθεί από όλες τις μελλοντικές εκδόσεις iPhone της εταιρείας.

Η νέα επαναστατική τεχνολογία Face ID θα έρθει σε επαφή με το ευρύ κοινό στις 3 Νοεμβρίου, επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της πολυαναμενόμενης συσκευής της Apple, iPhone X.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Το νέο “Κέντρο ειδοποιήσεων”, απλά και κατανοητά

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status