O Google Chrome στο Android σας επιτρέπει πλέον να βλέπετε τους αποθηκευμένους κωδικούς

O Google Chrome στο Android σας επιτρέπει πλέον να βλέπετε τους αποθηκευμένους κωδικούς
ired.gr

Η τελευταία έκδοση του Google Chrome για τις Android συσκευές κυκλοφόρησε και σας επιτρέπει να δείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς σας, μία λειτουργία που ήταν διαθέσιμη μόνο στην έκδοση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Όταν δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε μία ιστοσελίδα, ο Chrome σας δίνει την επιλογή να αποθηκεύσετε το “όνομα χρήστη” και τον “κωδικό”, ώστε στην επόμενη επίσκεψή σας να συνδεθείτε γρηγορότερα. Ενώ προηγουμένως έπρεπε να πάτε στην ειδική ενότητα κωδικών της Google για να τους δείτε, τώρα, με το “άνοιγμα” του Chrome από την Android συσκευή σας επιλέγετε “Ρυθμίσεις” και στη συνέχεια “Αποθηκευμένοι κωδικοί”. Εκεί θα βρείτε μία λίστα με ιστοσελίδες που σχετίζονται με τους αποθηκευμένους κωδικούς σας, τους οποίους μπορείτε να δείτε πατώντας επάνω τους. Όταν το κάνετε αυτό, η “Οθόνη κλειδώματος” θα αναδυθεί για λόγους ασφαλείας. Επίσης, η Google για τη δική σας προστασία έχει επίσης απενεργοποιήσει την επιλογή να αποθηκεύετε “Στιγμιότυπα οθόνης” με κωδικούς.

Διαβάστε επίσης: Nokia 3310: Επανασχεδιάστηκε και κυκλοφορεί

Σίγουρα, δεν μιλάμε για μία πρωτοποριακή αλλαγή, αλλά αντιλαμβανόμαστε κάποια πρόοδο. Πάντως, ενδέχεται να μην σας χρειαστεί η συγκεκριμένη λειτουργία υπό συνθήκες “νορμάλ” χρήσης αλλά σίγουρα, κάθε νέο χαρακτηριστικό είναι ευπρόσδεκτο.

Ως προς την διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης αναβάθμισης του Google Chrome, να επισημάνουμε πως δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, οπότε κάποιοι ίσως να την έχουν λάβει ήδη και κάποιοι άλλοι όχι. Λίγη υπομονή και σύντομα θα την απολαύσετε.

Από DimTriant