15 από τα καλύτερα "widget" για το iPhone σας

15 από τα καλύτερα "widget" για το iPhone σας
ired.gr

Τα “widget” τα είδαμε για πρώτη φορά στο iOS 10. Μας βοηθούν να δούμε πληροφορίες από τις εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν, χωρίς ουσιαστικά να τις ανοίγουμε. Στα “widget” έχουμε πρόσβαση από την “Οθόνη κλειδώματος”, από την “Οθόνη αφετηρίας”, από το “Κέντρο ειδοποιήσεων” και μέσω του 3D Touch σε ορισμένες εφαρμογές. Μπορούμε με τη βοήθειά τους να δούμε τον καιρό, να διαβάσουμε ειδήσεις που μας ενδιαφέρουν, να λάβουμε διάφορες πληροφορίες από την “Οθόνη κλειδώματος” του iPhone μας. Δείτε λοιπόν, 15 από τα πιο ενδιαφέροντα “widget” που συλλέξαμε για εσάς.

1. Google Assistant

2 15 widget ios

Ο Google Assistant είναι ένας ψηφιακός βοηθός, παρόμοιος με τη Siri. Προσφέρει ένα σημαντικό αριθμό πολύ χρήσιμων χαρακτηριστικών που, άμα τα εξερευνήσετε, θα σας κάνουν μάλλον να χρησιμοποιείτε αυτόν, αντί της Siri. Αν και δε μπορούμε εντελώς να αντικαταστήσουμε τη Siri με το Google Assistant, μπορούμε ωστόσο να προσθέσουμε το “widget” του στην “Οθόνη κλειδώματος” κι έτσι να έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτόν. Πατήστε απλά το εικονίδιο του μικροφώνου και ... προχωρήστε στο παρασύνθημα.

2. Launcher

3 15 widget ios

Ο Launcher είναι ένα “widget” επέκτασης που σας επιτρέπει να κάνετε αρκετές εργασίες από την “Οθόνη κλειδώματος”. Μπορείτε να προσθέσετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές και να τις φορτώνετε από την “Οθόνη κλειδώματος”, να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια, να καλείτε τις αγαπημένες σας επαφές, να φορτώνετε τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες και πολλά ακόμη. Πρόκειται για ένα “widget πασπαρτού” που κάνει πολλά, καθώς και τη ζωή μας πιο εύκολη.

3. Shazam

4 15 widget ios

Δε μπορεί να μην ξέρετε το Shazam. Αν τύχει να ακούτε ένα τραγούδι και θέλετε να μάθετε τον τίτλο, απλά ανοίγετε το Shazam και εκείνο “ακούει” το κομμάτι και σας εμφανίζει τον τίτλο, τον καλλιτέχνη κ.α. Με το “widget” του Shazam, αυτή η δουλειά γίνεται ευκολότερα και γρηγορότερα.

Διαβάστε επίσης: Προσθέστε widget στο iPhone με το 3D Touch 

4. iTranslate

5 15 widget ios

Το iTranslate είναι μια πολύτιμη εφαρμογή, που επιτρέπει την γρήγορη μετάφραση λέξεων από τη μία γλώσσα στην άλλη. Υποστηρίζει επίσης, έναν πολύ μεγάλο αριθμό γλωσσών. Η εφαρμογή παρέχει ένα “widget” το οποίο, μεταφράζει το κείμενο που έχουμε αντιγράψει από το πρόχειρο. Πατήστε απλά στη γλώσσα που σας ενδιαφέρει και η μετάφραση έγινε.

5. Musixmatch

6 15 widget ios

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να διαβάζουν τους στίχους των τραγουδιών που ακούνε, αλλά κανείς τους δεν έχει την όρεξη να ψάξει να τους βρει. Αν είστε ένας (μία) από αυτούς, τότε δείτε μια εφαρμογή που λέγεται Musixmatch. Αυτόματα, βρίσκει τους στοίχους των τραγουδιών σας που παίζουν εκείνη τη στιγμή και σας τους εμφανίζει. Με τη χρήση του “widget", μπορείτε να το κάνετε από την “Οθόνη κλειδώματος”.

6. DataMan Next

7 15 widget ios

Αν χρειάζεστε ένα απλό και φιλικό “widget” που να παρακολουθεί την κατανάλωση δεδομένων σας και να σας πληροφορεί για το υπόλοιπο, να σας παρέχει πρόβλεψη για το πότε θα “πιάσετε οροφή”, να σας ενημερώνει για το πόσες μέρες χρήσης σας μένουν και να ελέγχει τη χρήση δεδομένων από συγκεκριμένες εφαρμογές, τότε απλά το DataMan Next είναι για εσάς.

7. World Clock

8 15 widget ios

Αν έχετε φίλους και συγγενείς που ζουν σε άλλα μέρη του κόσμου, ή για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να ξέρετε την ώρα σε συγκεκριμένες περιοχές, τότε εγκαταστήστε το World Clock. Η εφαρμογή παρέχει και το αντίστοιχο “widget” που σας δίνει πρόσβαση στις λειτουργίες της από την “Οθόνη κλειδώματος”.

Διαβάστε επίσης: Προσθέστε εύκολα widgets στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων (λίστα widgets)

8. Copied

9 15 widget ios

Μήπως αντιγράφετε και επικολλάτε πολλά κείμενα στο iPhone σας; Αν ναι, τότε θα αγαπήσετε πολύ το Copied, μια εφαρμογή που κρατάει το ιστορικό ολόκληρου του πρόχειρού σας και σας το παρουσιάζει στην οθόνη “Σήμερα”. Η εφαρμογή επίσης προσφέρει μια σουΐτα εργαλείων διαχείρισης που σας επιτρέπουν την επεξεργασία των περιεχομένων του πρόχειρου και την εύρεση κάποιου συγκεκριμένου στοιχείου. Ακόμη, μπορείτε να μοιραστείτε τα περιεχόμενα του πρόχειρου μεταξύ των πολλών άλλων δυνατοτήτων που παρέχονται.

9. Fantastical 2

10 15 widget ios

Το Fantastical 2 είναι γνωστό ως μία από τις καλύτερες εφαρμογές ημερολογίου που υπάρχουν στο App Store. Με το “widget” του μπορείτε να ελέγχετε τα ραντεβού σας και τις δουλειές σας στην “Οθόνη κλειδώματος” και στην όψη“Σήμερα” καθώς και να δείτε επίσης ένα μίνι ημερολόγιο κάνοντας επέκταση.

10. Todoist

11 15 widget ios

Σίγουρα έχουν περάσει οι μέρες που γράφαμε σε χαρτί τις δουλειές ή τα ψώνια που έχουμε να κάνουμε. Το Todoist είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές που θα σας επιτρέψουν να κάνετε αποτελεσματικά ακριβώς αυτό: να δείτε δηλαδή τις δουλειές και τα ψώνια σας και ό,τι άλλο έχετε να κάνετε και παράλληλα να σημειώνετε ό,τι έχετε τελειώσει.

11. Deliveries

12 15 widget ios

Αν περιμένετε διάφορα πακέτα από υπηρεσίες “courier”, το Deliveries σας βοηθά να τα παρακολουθείτε, εφόσον έχετε το tracking number, όλα μαζί από ένα ενιαίο περιβάλλον. Φυσικά, παρέχει και το απαραίτητο “widget”, ώστε να το κάνετε αυτό από την “Οθόνη κλειδώματος”, χωρίς να χρειαστεί να ανοίγετε την εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: 13 χρήσιμες εφαρμογές της Google που θα διευκολύνουν τη ζωή σας

12. Countdown

13 15 widget ios

Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω αντίστροφης μέτρησης για οποιοδήποτε γεγονός σας ενδιαφέρει, τότε εγκαταστήστε το Countdown. Σας παρέχει και ένα “widget”, που θα κάνει την παρακολούθηση ακόμη ευκολότερη.

13. Kitchen Stories

14 15 widget ios

Ξυπνήστε τον κοιμισμένο “Μαμαλάκη” μέσα σας με αυτή την εφαρμογή και βρείτε τι φαγητό θα κάνετε σήμερα. Αν σας αρέσει η μαγειρική και θέλετε ιδέες, η εν λόγω εφαρμογή θα σας δώσει μπόλικες συνταγές. Συγκεκριμένα μία καινούρια για κάθε ημέρα καθώς και οδηγίες για να την υλοποιήσετε. Το “widget” θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας από την “Οθόνη κλειδώματος”. Δείτε λοιπόν το Kitchen Stories 

14. Dark Sky

15 ios widget

Το Dark Sky, είναι μια εξαιρετική εφαρμογή, και μέσω του “widget” της, πρόγνωσης καιρού. Δείχνει την θερμοκρασία και τον καιρό στην “Οθόνη κλειδώματος” και, σε επέκταση, επιπλέον λεπτομέρειες, όπως την καθημερινή πρόγνωση του καιρού.

Σημείωση: Η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη ακόμα στο ελληνικό App Store

15. Favorites

16 15 ios widget

Κι ένα “widget” της ίδιας της Apple, που έρχεται μαζί με το iOS, που δεν είναι άλλο από το Favorites (Αγαπημένα) το οποίο είναι και πάρα πολύ χρήσιμο. Εμφανίζει 8 από τις επαφές σας, που έχουν προστεθεί στις αγαπημένες του iPhone σας. Μπορείτε να καλέσετε, να στείλετε μήνυμα, ή να πραγματοποιήσετε FaceTime με οποιαδήποτε από αυτές.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Ενσωματωμένη λειτουργία scanner στις «Σημειώσεις»

από Elichord