iOS 11: Πανεύκολη η πληκτρολόγηση με το ένα χέρι

iOS 11: Πανεύκολη η πληκτρολόγηση με το ένα χέρι
ired.gr

Αν έχετε μικρά χέρια ή iPhone με μεγάλη οθόνη ή και τα δύο, τότε σας έχουμε καλά νέα. Μπορείτε να απολαύσετε άνετη πληκτρολόγηση με το ένα χέρι στο iOS 11. Πρόκειται για μια μικρή αλλαγή στο λογισμικό, που αλλάζει τη στοίχιση του πληκτρολογίου, κάνοντάς το να ολισθαίνει προς τα αριστερά ή τα δεξιά. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε τη δυνατότητα να προσεγγίσετε ευκολότερα όλα τα πλήκτρα, με τον αντίχειρα.

Πώς να ενεργοποιήσετε την πληκτρολόγηση με το ένα χέρι

Υπάρχουν δυο τρόποι να το κάνετε, ο ένας είναι εύκολος και σας τον προτείνουμε, ο άλλος είναι λίγο πιο περίπλοκος.

1ος τρόπος

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια, πατήστε εκεί που αναγράφεται «Πληκτρολόγιο ενός χεριού» και επιλέξτε το που θέλετε να προβάλλεται το πληκτρολόγιο, δηλαδή αριστερά ή δεξιά. Σας φάνηκε εύκολο; Και όμως, αυτός ήταν ο δύσκολος τρόπος!

2ος τρόπος

Κάθε φορά που ανοίγει το πληκτρολόγιο για να γράψετε, μπορείτε να πατάτε παρατεταμένα το εικονίδειο με την υδρόγειο σφαίρα και να επιλέγετε προς το ποια κατεύθυνση θα εμφανίζεται το πληκτρολόγιο.

2 ios 11 one hand keyboard

Δεν έχετε την υδρόγειο στο πληκτρολόγιο;

Το εικονίδιο αυτό εμφανίζεται μόνο αν έχετε εγκαταστήσει πάνω από ένα πληκτρολόγια στη συσκευή σας. Αν έχετε μόνο ένα, δεν θα το βλέπετε. Μπορείτε να προσθέσετε ένα πληκτρολόγιο, ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγιο. Επιλέξτε την ενότητα «Πληκτρολόγια» και «Προσθήκη νέου πληκτρολογίου». Πάντως, στα περισσότερα iPhone, εκτός από τη γλώσσα, έχουμε ήδη, ως δεύτερο, και το πληκτρολόγιο με τα emoji.

Υ.Γ. Υπάρχει και τρίτος τρόπος ενεργοποίησης με το να το υπαγορεύσουμε στη Siri, αλλά επειδή δεν έχει μάθει ακόμη Ελληνικά, δεν θα ασχοληθούμε καθόλου μαζί της.

Υ.Γ. Η νέα ρύθμιση αποτελεί τεράστια πρόοδο σε σχέση με τη λειτουργία Reachability που προϋπήρχε και κατέβαζε την οθόνη στη μέση και προς τα κάτω για να δίνει πρόσβαση στα εικονίδια με τον αντίχειρα.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κόβει σιγά σιγά τον ομφάλιο λώρο της συσκευής iPhone από το iTunes

Από mirelen