Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 11 - Το νέο “Κέντρο ειδοποιήσεων”, απλά και κατανοητά

iOS 11 - Το νέο “Κέντρο ειδοποιήσεων”, απλά και κατανοητά
ired.gr

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχει δεχθεί το λειτουργικό iOS στην τελευταία έκδοση, iOS 11, είναι η ενότητα “Κέντρο ειδοποιήσεων”, η οποία μεταμορφώθηκε σε κάτι “ελαφρώς συγκεχυμένο”.

Ας πούμε πως η Apple έχει υιοθετήσει μία διαφορετική μέθοδο - την αποκαλεί “unique” - για να παρουσιάζει τις ειδοποιήσεις σας. Με βάση τη λογική της, οι ειδοποιήσεις θα πρέπει να παραμένουν στην “Οθόνη κλειδώματος” κατά την άφιξή τους, όπου με κάποιο αναδυόμενο παράθυρο να είναι εφικτή η αλληλεπίδραση σας με αυτές. Στη πραγματικότητα, έχει ενοποιήσει την “Οθόνη κλειδώματος” και το “Κέντρο ειδοποιήσεων”.

Το καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολη η κατανόηση των αλλαγών στο “Κέντρο ειδοποιήσεων”, γι’ αυτό δημιουργήσαμε για εσάς τις παρακάτω οδηγίες, προκειμένου να μπορείτε με ευχέρεια να χρησιμοποιήσετε την ενότητα αυτή.

Less is More

Mία από τις έννοιες που θα πρέπει να κατανοήσετε είναι πως το νέο “Κέντρο ειδοποιήσεων”, δεν εμφανίζεται σε διαφορετική σελίδα, όπως παλαιότερα. Ανεξάρτητα από το σημείο που βρίσκεστε στο λειτουργικό iOS, μπορείτε να μετακινηθείτε άμεσα στην “Οθόνη κλειδώματος”, αν μπορούμε να την πούμε έτσι. Στην ουσία πρόκειται για μία οθόνη όπου βρίσκεται η μικροεφαρμογή ελέγχου της μουσικής, το ρολόι της συσκευής και μαζί όλες οι ειδοποιήσεις σας.

Όπως γίνεται και στην “Οθόνη κλειδώματος”, οι νέες ειδοποιήσεις βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, ενώ οι παλαιότερες - τις οποίες ήδη έχετε δει αλλά δεν έχετε αλληλεπιδράσει με αυτές - θα τις συναντήσετε κάτω από την επικεφαλίδα “Νωρίτερα σήμερα”. Εάν συνεχίσετε την κύλιση, θα βρεθείτε σε ειδοποιήσεις που έχετε λάβει τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώστε πως αυτή είναι και η μοναδική δυνατότητα ταξινόμησης των ειδοποιήσεών σας, βάσει δηλαδή ημερομηνίας λήψης.

Κάθε ημέρα - τίτλος, ακόμη και το “Σήμερα”, έχουν στα δεξιά τους το σύμβολο διαγραφής “x” προκειμένου να κάνετε “καθαρισμό” των ειδοποιήσεων της περιόδου, που εσείς επιθυμείτε.

Τώρα, όσον αφορά τις επιλογές σας για τις ίδιες τις ειδοποιήσεις, η Apple σας παραθέτει τρεις δυνατότητες:

  • Αγγίξτε την ειδοποίηση ή σύρετέ τη με φορά προς τα δεξιά για να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη εφαρμογή.
  • Σύρετε προς τα αριστερά για να εμφανίσετε πρόσθετες επιλογές όπως “Απόρριψη”, “Προβολή”.
  • Εκτεταμένη προβολή μπορείτε να πραγματοποιήσετε και μέσω της τεχνολογίας 3D Touch, υπό την προϋπόθεση πως διαθέτετε συσκευή με αυτό το χαρακτηριστικό.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Face ID του iPhone X

Τέλος, όπως και στην “Οθόνη κλειδώματος”, άμα σύρετε το δάχτυλό σας πάνω στην οθόνη προς τα αριστερά, θα αποκτήσετε εύκολη πρόσβαση στην κάμερα της συσκευής σας, ενώ, σύροντας προς τα δεξιά θα αποκαλύψετε τη σελίδα μικροεφαρμογών (widgets).

1 notification centre ios 11

Μόνο "Οθόνη κλειδώματος" δεν είναι

Υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ της πραγματικής “Οθόνης κλειδώματος” και της “Οθόνης γνωστοποιήσεων”. Ξεκινώντας τις διαφορές, θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν είναι στην πραγματικότητα μία κλειδωμένη οθόνη, καθώς σύροντας το δάχτυλό σας προς τα πάνω, έχετε τη δυνατότητα να επιστρέψετε στην τρέχουσα εφαρμογή. Μπορείτε να εντοπίσετε μία μικρή κλειδαριά για να γνωρίζετε που βρίσκεστε. Εάν είναι ορατή η κλειδαριά, θα χρειαστεί να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας μέσω του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ή του συνθηματικού πρόσβασης.

Επίσης, η “Οθόνη κλειδώματος”, εμφανίζει μόνο τις νέες ειδοποιήσεις από προεπιλογή κι όχι τις παλαιότερες. Θυμίζουμε πως για να δείτε τις παλαιότερες, θα πρέπει να κάνετε κύλιση στην “Οθόνη ειδοποιήσεων”.

Από την “Οθόνη κλειδώματος” για να μεταβείτε σε μία εφαρμογή μέσω των ειδοποιήσεων, θα πρέπει να αποδεχθείτε το αίτημα της συσκευής σας για ξεκλείδωμα, πριν μεταφερθείτε στην εφαρμογή από την οποία προέρχεται η ειδοποίηση.

Ματιές στο μέλλον

Το νέο “Κέντρο ειδοποιήσεων” ενδεχομένως να μας φαίνεται συγκεχυμένο για τη συσκευή “iPhone” του σήμερα, όπως προαναφέραμε. Ίσως όμως, να έχει σχεδιαστεί, για να λειτουργήσει στην πολυαναμενόμενη νέα ναυαρχίδα, iPhone X.

Παρότι δεν έχουμε ακόμη στα χέρια μας τη νέα “φαντασίωση” της Apple, φαίνεται να θολώνει ακόμη περισσότερο το τοπίο μεταξύ “Οθόνης κλειδώματος” και “Κέντρου ειδοποιήσεων”. Η ίδια χειρονομία “προς τα επάνω” θα χρησιμοποιηθεί για να επιστρέψει ο χρήστης στην “Οθόνη αφετηρίας”. Όπως γνωρίζουμε, στις τωρινές συσκευές αυτό γίνεται με πάτημα του πλήκτρου Αφετηρίας. Με τη νέα τεχνολογία Face ID, είναι δυνατό να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας, παραμένοντας όμως στην “Οθόνη κλειδώματος”, προκειμένου να αλληλεπιδράσετε με τις ειδοποιήσεις σας.

Εάν δεν σας αρέσει το νέο “Κέντρο ειδοποιήσεων”, είναι γιατί μάλλον δεν σχεδιάστηκε για τη συσκευή που κρατάτε στα χέρια σας. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Που κρύβεται η λειτουργία AirDrop στο “Κέντρο ελέγχου”;

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status