Εκτύπωση αυτής της σελίδας

13 χρήσιμες εφαρμογές της Google που θα διευκολύνουν τη ζωή σας

13 χρήσιμες εφαρμογές της Google που θα διευκολύνουν τη ζωή σας
ired.gr

Η Google, έχει ένα ολόκληρο οικοσύστημα εφαρμογών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε οποιαδήποτε συσκευή μας, σταθερή ή κινητή, προκειμένου να κάνουμε άπειρες σχεδόν εργασίες. Μην ξεχνάμε, πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, διαθέτει την κορυφαία μηχανή αναζήτησης στο “internet”. Πάμε όμως να δούμε και 13 ακόμα εφαρμογές που μόνο αδιάφορες δεν περνούν:

1. Google Translate

2 13 apps google translate

Πέρα από την υπηρεσία μετάφρασης, Google Translate, που υπάρχει στο διαδίκτυο και βοηθά να μεταφράσουμε λέξεις σχεδόν σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου, υπάρχει και η αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά που, αν αγαπάτε τα ταξίδια, θα σας λύσει τα χέρια. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να στρέψετε την κάμερα του smartphone ή tablet σας πάνω σε οποιαδήποτε άγνωστη ξένη λέξη και η εφαρμογή θα την αναγνωρίσει, δίνοντάς σας τη μετάφραση στη γλώσσα σας. Πραγματικά τέλειο.

2. Gmailify

3 13 google apps

Εφόσον έχετε Gmail, το Gmailify θα ενοποιήσει όλους τους email λογαριασμούς σας, σε ένα ενιαίο “inbox”, ώστε να βλέπετε τα μηνύματα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στον ίδιο χώρο, τακτοποιημένα και όμορφα.

3. Google Scholar

4 13 google apps guide

Πέρα από την απλή αναζήτηση, η Google προσφέρει άλλη μια πιο εξειδικευμένη υπηρεσία. Το Google Scholar. Με τη βοήθειά της, μπορούμε να ψάξουμε θέματα σε εξειδικευμένους τομείς επιστήμης, μέσα από μια τεράστια βάση δεδομένων όπου υπάρχουν τέτοια άρθρα και κείμενα, όπως επιστημονικές εργασίες, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, ειδικές εκδόσεις κ.α. Ανεκτίμητο γι’ αυτούς που ασχολούνται με τον επιστημονικό χώρο για διάφορους λόγους και χρειάζονται υλικό για έρευνες και μελέτες.

Διαβάστε επίσης: Google Play Store: Προβλήματα και λύσεις

4. Google Keep

5 13 apps google guide

Με αυτή την εφαρμογή μπορούμε να δημιουργήσουμε “λαμπερές” και πολύχρωμες σημειώσεις που θα μας βοηθήσουν να θυμόμαστε καλύτερα τις εργασίες που έχουμε και να μην τις ξεχνάμε.

5. Timer

6 13 useful google apps

Αν τυχόν θέλετε να χρονομετρήσετε μια εργασία και ίσως δεν έχετε ένα χρονόμετρο εύκαιρο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό της Google. Εισέλθετε στο λογαριασμό σας στη Google και χρησιμοποιήστε το “Timer” που υπάρχει γι’ αυτές ακριβώς τις δουλειές.

6. Google Sky

7 13 apps google useful

Μήπως είστε ερασιτέχνης αστρονόμος και γενικά φαν των πλανηταρίων; Πηγαίνετε μια “βόλτα” στον ουρανό, στο “Γαλαξία” μας, με αυτή την εφαρμογή που θα σας ξεναγήσει στον κόσμο του διαστήματος, σαν να τον βλέπατε μέσα από το πιο καλό τηλεσκόπιο που υπάρχει.

7. Google Art Project

8 13 apps google art project

Αν, από την άλλη μεριά, η τέχνη είναι το πάθος σας, τότε πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξετε την εφαρμογή αυτή. Θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε και να δείτε τα νεότερα κομμάτια και δημιουργήματα του κόσμου της τέχνης με καταπληκτική λεπτομέρεια.

8. Think with Google

9 google apps think with google

“Σκέπτομαι άρα υπάρχω”, ή σκέπτομαι με τη βοήθεια της Google; Όλες οι πληροφορίες πάνω στα τελευταία νέα, στις καταναλωτικές μόδες και στις ιδέες για την αγορά καθώς και πληροφορίες για πολλά παρόμοια ενδιαφέροντα από όλο τον κόσμο βρίσκονται εδώ. Αν σας ενδιαφέρει να δείτε προς τα πού κινείται ο κόσμος σε γούστα και επιθυμίες καθώς και οι αγορές σε διάθεση προϊόντων και άλλα σχετικά, πρέπει να δείτε αυτή την εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: Google AutoDraw - Φτιάξτε σκίτσα και ζωγραφιές στη στιγμή!

9. Google Trends

10 google trends app

Πιο εξειδικευμένη εφαρμογή από την προηγούμενη, που δείχνει με γραφήματα ποιες είναι οι πιο διαδεδομένες και σε ποιους τομείς αναζητήσεις, που έχουν κάνει οι χρήστες του διαδικτύου σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

10. Google Shopping

11 google shopping usefull apps

Ψώνια με τη Google. Ψωνίστε οτιδήποτε, από hardware και software μέχρι καλλυντικά, ρούχα και παπούτσια, με αυτή την εξειδικευμένη εφαρμογή της Google που κάνει τα online ψώνια απίστευτα απλά.

11. Google Sound Search

12 google sound search

Ίσως έχετε ακουστά ή χρησιμοποιείτε ήδη το Shazam για την ανακάλυψη τίτλων μουσικής που ακούτε. Δεν ξέρετε ποιο είναι αυτό το τραγούδι που ακούτε αυτή τη στιγμή; Έχει και η Google τη δική της αντίστοιχη εφαρμογή, που θα σας πει τον τίτλο του μουσικού κομματιού που ακούτε και λέγεται Google Sound Search.

12. Google Images

13 google images usefull apps

Αν θέλετε να βρείτε την αρχική πηγή μιας φωτογραφίας ή και άλλες αντίστοιχες με αυτήν ή γενικά φωτογραφίες πάνω σε ένα θέμα, χρησιμοποιήστε την αναζήτηση φωτογραφιών της Google. Θα σας εκπλήξει η ποικιλία αποτελεσμάτων.

13. Google Fonts

14 google fonts useful apps

Αν χρειάζεστε γραμματοσειρές για ένα “project” σας, τότε χρησιμοποιήστε το Google Fonts . Βρείτε αυτή που θα σας βοηθήσει να το κάνετε πιο ξεχωριστό.

Διαβάστε επίσης: Αντίστροφη αναζήτηση εικόνων με το Google Images 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status