Οι “Live Photos” ζωντανεύουν και στο Google Photos

Οι “Live Photos” ζωντανεύουν και στο Google Photos
ired.gr

Πριν από μερικά χρόνια, η Apple εισήγαγε τις “Live Photos” αξιοποιώντας τη δυνατότητα της κάμερας να καταγράφει ένα σύντομο βίντεο λίγο πριν και λίγο μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας. Οι «ζωντανές» αυτές εικόνες μπορούν να προβληθούν κανονικά, αλλά αν χρησιμοποιήσετε το 3D Touch για να τις δείτε, πατώντας επάνω τους, θα ξεκινήσουν να κινούνται. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο χαρακτηριστικό, ιδανικό για την καταγραφή οικογενειακών στιγμών, πυροτεχνημάτων αλλά και άλλων απρόβλεπτων στιγμών.

Για αρκετό καιρό, οι “Live Photos” αποτελούσαν αποκλειστικό προνόμιο όσων είχαν συσκευές της Apple. Ορισμένες εφαρμογές κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook, ξεκίνησαν να τις υποστηρίζουν αλλά μόνο με δυνατότητα προβολής σε συσκευές iOS. Κάποια άλλα apps επέτρεψαν τη μετατροπή των “Live Photos” σε GIF ή σύντομα βίντεο, αλλά ακόμη και αυτό, είχε κάποιες δεσμεύσεις για τον χρήστη.

2 live photos google photos iphone

Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι αλλάζουν. Από τη στιγμή που η Google κυκλοφόρησε τα “motion phones”, όπως το Pixel 2 και Pixel 2 XL, αναβάθμισε συγχρόνως και την εφαρμογή Google Photos, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει και να αναπαράγει τις ζωντανές φωτογραφίες, όχι μόνο του Pixel, αλλά και του iPhone.

Έτσι, αν έχετε iPhone (6s και μεταγενέστερες συσκευές ώστε να υποστηρίζουν Live Photos) και χρησιμοποιείτε το Google Photos για το back up των εικόνων σας, θα έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύετε και τις “Live Photos” σε αυτή τη μορφή. Μάλιστα, θα είναι ορατές και σε συσκευές Android αλλά και στην desktop έκδοση της εφαρμογής.

Λευτεριά στις “Live Photos” λοιπόν!

Διαβάστε επίσης: «iOS 11: Εγγραφή οθόνης χωρίς jailbreak»

Από mirelen