Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εφαρμογή WhatsApp σας επιτρέπει να μοιράζεστε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο.

Η εφαρμογή WhatsApp σας επιτρέπει να μοιράζεστε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο.
ired.gr

Το WhatsApp ανακοίνωσε πρόσφατα ( η λειτουργία “έφτασε” στο ελληνικό App Store μέσω update της εφαρμογής εδώ και κάποιες ώρες ) ότι οι χρηστές έχουν πλέον την δυνατότητα να μοιράζονται την τοποθεσία τους σε πραγματικό χρόνο με τους φίλους που βρίσκονται στις επαφές τους. Πρόκειται για ένα διάσημο χαρακτηριστικό το οποίο φυσικά δανείστηκε από την “μαμά” εταιρεία, που είναι το Facebook. Η υπηρεσία ονομάζεται “Live Location” και είναι ήδη διαθέσιμη στις δύο εκδόσεις της εφαρμογής για Android και iOS αντίστοιχα. Από την άλλη το Facebook “έδωσε” την δυνατότητα προσωρινής κοινοποίησης παρουσίας στο Messenger τον περασμένο Μάρτιο.

2 whatsapp live location

Πως να χρησιμοποιήσετε τον διαμοιρασμό τοποθεσίας στο WhatsApp

Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία “Live Location” στο WhatsApp, ανοίξτε μία συνομιλία που έχετε κάνει στα πλαίσια ενός γκρουπ ή απλά με ένα άτομο. Πατώντας την επιλογή “+”σε κάποια συνομιλία θα σας εμφανιστεί ένα μικρό menu το οποίο θα περιέχει τις λειτουργίες “Κάμερα”, “Φωτό & Βίντεο” κ.α. Επιλέγουμε το σημείο που γράφει “Τοποθεσία” και αμέσως μετά την επιλογή “Κοινοποίηση τωρινής τοποθεσίας”. Αμέσως μετά, θα εμφανιστούν οι επιλογές “15 λεπτά”, “1 ώρα” και “8 ώρες”. Ουσιαστικά επιλέγετε για πόσο διάστημα θέλετε να κοινοποιείται η παρουσία σας σε κάποιο σημείο. Φυσικά, αν μετανιώσετε για το χρονικό πλαίσιο που διαλέξατε, μπαίνετε στη συνομιλία και επιλέγετε “Τερματισμός κοινοποίησης”.

Διαβάστε επίσης:Πώς να συμπιέσετε βίντεο απευθείας στο iOS

  • Συνοπτικά λοιπόν τα βήματα είναι τα εξής: Ανοίγουμε την συνομιλία που μας ενδιαφέρει > + > Τοποθεσία > Κοινοποίηση τωρινής τοποθεσίας > Επιλογή χρόνου που θέλουμε να κοινοποιείται η παρούσα τοποθεσία.

Tip: Εάν δεν έχετε δώσει πλήρη πρόσβαση στην εφαρμογή, στις “Υπηρεσίες τοποθεσίας”, το “Live Location” δεν θα είναι εφικτό και θα σας εμφανίζεται το μήνυμα που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Επιλέγοντας στο μήνυμα “Ρυθμίσεις” θα βρεθείτε στο μενού επιλογών πρόσβασης της εφαρμογής. Στο πεδίο “Τοποθεσία” επιλέγετε “Πάντα” και επιστρέφετε στην εφαρμογή όπου πλέον μπορείτε να προχωρήσετε την διαδικασία κανονικά. Επίσης οι “Υπηρεσίες τοποθεσίας” θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένες. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδρομή από την αρχική οθόνη αν δεν είναι ενεργοποιημένες:

  • Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας > Ενεργοποίηση του διακόπτη

Από αυτό το σημείο κατεβαίνοντας προς τα κάτω στο menu, θα δείτε τις εφαρμογές στις οποίες θα μπορείτε να ρυθμίσετε την πρόσβαση στις “Υπηρεσίες τοποθεσίας”. Εκεί θα δείτε και το WhatsApp όπου μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή “Πάντα”, αντί να κινηθείτε μέσα από την εφαρμογή.

3 whatsapp live location

Το WhatsApp υπόσχεται πως όπως όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες μηνυμάτων που διαθέτει, έτσι και η λειτουργία κοινοποίησης παρουσίας θα είναι εντελώς κρυπτογραφημένη. Η παρουσία της επιλογής χρονικού διαστήματος καθώς και της δυνατότητας διακοπής της κοινοποίησης ανά πάσα στιγμή πριν την λήξη του ορίου ώρας που έχετε επιλέξει, σίγουρα αποτελεί μία λειτουργία ασφαλείας.

Το WhatsApp αν και ανήκει στο Facebook εξελίσσεται αργά, δίνοντας τα όποια χαρακτηριστικά με κάποια καθυστέρηση. Σίγουρα, η υπηρεσία “Live Location” θα φανεί χρήσιμη σε αρκετούς χρήστες. Εσείς, συμφωνείτε σε αυτό;

Διαβάστε επίσης: Εκπληκτικές μικρο-εφαρμογές για το iPhone σας Μόνο 

Από DimTriant

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status