5 καταπληκτικές ARKit εφαρμογές για το iPhone

5 καταπληκτικές ARKit εφαρμογές για το iPhone
ired.gr

Πολλοί από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη πως ένα από τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά του iOS 11 είναι το ARKit. Αν έχετε παίξει Pokemon Go, έχετε πάρει μια ιδέα περί τίνος πρόκειται, αλλά με τα apps που θα σας παρουσιάζουμε, θα πάτε την επαυξημένη πραγματικότητα σε άλλο επίπεδο. Και το πιο σημαντικό; Είναι όλα δωρεάν.

Τι είναι το Apple ARKit

Το ARKit είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών και παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας. Οι developers το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν AR apps.

Τι διαφορετικό προσφέρουν τα AR apps;

Οι εφαρμογές που διαθέτουν λειτουργίες AR δίνουν απεριόριστες δυνατότητες στον χρήστη, αφού ξεπερνούν την οθόνη και ενσωματώνονται με τον περιβάλλοντα χώρο. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να διακοσμήσει ένα δωμάτιο ψηφιακά, να περπατήσει σε μια πόλη που δεν έχει επισκεφτεί και να δοκιμάσει ένα τατουάζ.

Ποιες συσκευές το υποστηρίζουν;

Όλες οι συσκευές iPhone και iPad που έχουν κάνει αναβάθμιση λογισμικού στο iOS 11.

5 top AR εφαρμογές

1. Giphy world

Το Giphy είναι ήδη ενσωματωμένο στο iMessage με δική του εφαρμογή στο πληκτρολόγιο ενώ οι συνεργασίες με Twitter και Facebook έχουν βοηθήσει να γίνει εξαιρετικά διαδεδομένο σε όλο το διαδίκτυο. Η εφαρμογή Giphy World κάνει ένα βήμα παραπάνω, δημιουργώντας GIF επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν, εξερευνώντας τον χώρο.

2. Measure

To Measure σας δίνει τη δυνατότητα να μετρήσετε αποστάσεις μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας, σε εκατοστά, μέτρα και ίντσες. Μπορείτε επίσης να βγάλετε και να αποθηκεύσετε screenshots και να δικαιώσετε όλους όσους λένε ότι το iPhone είναι ελβετικός σουγιάς!

3. Find your car

Πολύ εντυπωσιακό app που σας επιτρέπει να βρείτε που έχετε παρκάρει το αυτοκίνητό σας. Μόλις φορτώσετε την εφαρμογή, σε προβολή επαυξημένης πραγματικότητας, θα μπορείτε να δείτε την κατεύθυνση στην οποία βρίσκεται, τη διεύθυνση της οδού κοντά στο σημείο στο οποίο σταθμεύσατε αλλά και την ακριβή ημερομηνία και ώρα.

4. Height Meter

Εδώ χειροκροτούμε γιατί πρόκειται για μια εφαρμογή από Έλληνα developer, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα μετρητή ύψους που χρησιμοποιεί τις έξυπνες δυνατότητες του ARKit.

5. dinosAR

Φα-ντα-στι-κό app που φέρνει τους δεινόσαυρους στο σπίτι σας. Χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες της επαυξημένης πραγματικότητας στο iOS 11, δημιουργεί δεινόσαυρους σε υψηλή ανάλυση, οι οποίοι κινούνται στον χώρο, αναπνέουν και ενεργοποιούν ηχητικά εφέ. Φανταστείτε τα διασκεδαστικά βίντεο που θα μπορούσατε ναφτιάξετε για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας!!

Υ.Γ.: Περιμένουμε με αγωνία να κυκλοφορήσει και στο ελληνικό App Store η εφαρμογή IKEA Place, με την οποία θα μπορούμε να τοποθετούμε τα έπιπλα που μας αρέσουν, εικονικά, στο σπίτι μας, για να δούμε αν ταιριάζουν στον χώρο.

Διαβάστε επίσης: «iOS 11: Εγγραφή οθόνης χωρίς jailbreak»

Από mirelen