Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone X - Φυσικά και μπορείτε να θέσετε τη νέα συσκευή σε DFU Mode

iPhone X - Φυσικά και μπορείτε να θέσετε τη νέα συσκευή σε DFU Mode
ired.gr

Για όσους δεν γνωρίζουν ποια είναι η λειτουργία DFU (Device Firmware Update), να εξηγήσουμε πως μέσω αυτής της ενέργειας μπορείτε να επαναφέρετε πλήρως τη συσκευή σας από οποιαδήποτε κατάσταση. Mε την ενεργοποίησή της, η συσκευή σας μπορεί να επικοινωνήσει με την εφαρμογή iTunes, αποτρέποντας τη φόρτωση του bootloader και του λειτουργικού συστήματός της.

Eίτε η συσκευή σας είναι Jailbroken, είτε έχει κολλήσει εντελώς σε συνεχείς επανεκκινήσεις ή σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση όπου δεν υπάρχει εμφανής λύση, με την λειτουργία DFU Mode μπορείτε να επαναφέρετε πλήρως το λειτουργικό της.

Παρόλο που στο αναμενόμενο iPhone X δεν υπάρχει το πλήκτρο Αφετηρίας, είναι εφικτό να θέσετε τη νέα σας συσκευή σε DFU κατάσταση. Η μέθοδος δεν απέχει πολύ από αυτή που χρησιμοποιείται στη συσκευή iPhone 7 και iPhone 8. Εμείς οφείλουμε να σας δείξουμε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.

Πώς να θέσετε τη συσκευή σας σε DFU Mode (Device Firmware Update)

  • Αρχικά θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση iTunes στον υπολογιστή σας. Ανοίξτε την εφαρμογή κι αγγίξτε “iTunes” στη γραμμή μενού. Στη συνέχεια επιλέξτε “Έλεγχος για ενημερώσεις”. (Εάν δεν υπάρχει η επιλογή, σημαίνει πως η εφαρμογή iTunes βρίσκεται στη τελευταία έκδοση).
  • Συνδέστε τη συσκευή σας iPhone στον υπολογιστή κι ανοίξτε την εφαρμογή iTunes.
  • Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας iPhone ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Τερματισμός (δεν το ξέρατε;) και στη συνέχεια σύρετε το slider προς τα δεξιά.
  • Πιέστε και διατηρήστε πατημένο το πλευρικό πλήκτρο (ενεργοποίησης / απενεργοποίησης κι όχι μόνο) δεξιά.
  • Παράλληλα κρατήστε πατημένο και το πλήκτρο “Μείωσης έντασης” στην αριστερή πλευρά της συσκευή σας, για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

1 dfu mode iphone x

Σημείωση: Εάν εμφανιστεί το λογότυπο της συσκευής, σημαίνει πως η κατάσταση DFU Mode δεν έχει επιτευχθεί και πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα από την αρχή. (Πιθανόν να κρατήσατε τα πλήκτρα για περισσότερο χρόνο).

  • Αφήστε το πλευρικό πλήκτρο και συνεχίστε να πιέζετε το πλήκτρο “Μείωσης έντασης” μέχρι η εφαρμογή iTunes να εντοπίσει τη συσκευή σας σε “κατάσταση επαναφοράς”. (Η οθόνη του iPhone θα πρέπει να είναι ολόμαυρη).

Διαβάστε επίσης:iOS 11 - Αποτρέψτε την αυθαίρετη διαγραφή εφαρμογών από την οθόνη του iPhone σας

Κατάργηση της λειτουργίας DFU Mode στη συσκευή iPhone X

Eάν έχετε εισέλθει εκ παραδρομής σε κατάσταση DFU Mode στη συσκευή iPhone X, μην ανησυχήσετε. Η επαναφορά της συσκευής σας σε λειτουργική κατάσταση, είναι πανεύκολη. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε τη συσκευή σας από τον υπολογιστή και να πιέσετε ταυτόχρονα και παρατεταμένα το “πλήκτρο ενεργοποίησης” και αυτό για την μείωση της έντασης μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της εταιρείας. Περιμένετε στη συνέχεια να εμφανιστεί η οθόνη κλειδώματος, για να χρησιμοποιείστε τη συσκευή σας κανονικά και πάλι.

Η λειτουργία DFU Mode είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό όταν η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχό σας. Συγκεκριμένα, χρησιμεύει στις περιπτώσεις που η συσκευή δεν ανταποκρίνεται στο άγγιγμά σας, έχει προβλήματα εκκίνησης (συνεχόμενες επανεκκινήσεις) ή θέλετε να την επαναφέρετε από jailbreak σε καθαρή εγκατάσταση.

Προσπαθήσαμε να σας μεταδώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να θέσετε τη συσκευή σας σε κατάσταση DFU Mode και στη συνέχεια να την επαναφέρετε. Εάν κάτι από τα παραπάνω χρήζει περισσότερης ανάλυσης, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης:iOS 11: Ξεκλειδώστε την κρυφή λειτουργία της κάμεράς σας

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status