iPhone 2018 - Πώς θα αποκαλείται η επόμενη σειρά;

iPhone 2018 - Πώς θα αποκαλείται η επόμενη σειρά;
ired.gr

Εάν υποθέσουμε πως το παρελθόν της Apple είναι παράλληλα και οδηγός για το μέλλον, τότε σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχουμε νέες εκδόσεις iPhone. Παρότι απομένει πολύς καιρός ακόμη έως τότε, οι πρώτες φήμες για την επόμενη iPhone συσκευή πλημμυρίζουν από τώρα το διαδίκτυο.

Πριν λίγο καιρό, φήμες από την εφοδιαστική αλυσίδα έκαναν λόγο πως η Apple σχεδιάζει την κυκλοφορία δύο εκδόσεων συσκευών με οθόνη OLED, τον επόμενο χρόνο. Πιθανόν οι δύο συσκευές θα μοιράζονται σχεδιαστικά τα ίδια χαρακτηριστικά με την αναμενόμενη φετινή νέα έκδοση iPhone X που περιλαμβάνει μία οθόνη από άκρη σε άκρη και την μη ύπαρξη του πλήκτρου Αφετηρίας. Δεν θα κινδυνολογούσαμε εάν λέγαμε πως περιμένουμε ένα iPhone X κι ένα iPhone X Plus. Οι δύο αυτές συσκευές αναμένεται να έχουν διαστάσεις οθόνης OLED 5,85” και 6,46” ιντσών, αντίστοιχα.

Άλλες φήμες ανέφεραν πως η Apple εργάζεται πάνω σε μία OLED συσκευή με μικρότερες διαστάσεις - πιθανόν 5,28 ιντσών. Ωστόσο οι πρόσφατες αναφορές υποδηλώνουν πως η Apple δεν έχει προχωρήσει σε μία τέτοια εκδοχή αλλά, θα κυκλοφορήσει μία μεγαλύτερη συσκευή με οθόνη LCD, κοντά στις 6” - προφανώς για να καλύψει την ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση για μεγαλύτερες συσκευές τύπου “Phablet”.

2018 iPhone lineup

Η σύνθεση των εκδόσεων για το νέο έτος ενδέχεται να είναι η εξής:

  • “iPhone X” με οθόνη 5.58 ιντσών.
  • “iPhone X Plus” με μία τεράστια OLED οθόνη 6.46 ιντσών.
  • “iPhone” ως συσκευή εκκίνησης εφοδιασμένη με οθόνη LCD στις 6 ίντσες.

Εννοείται πως είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις για τις συσκευές της επόμενης χρονιάς. Γνωρίζουμε μονό γενικά πράγματα για τη σύνθεση των συσκευών του 2018 όπως επισημαίνει και η “The Herald” αναφέροντας πως “οι εργασίες για τις επόμενες συσκευές άρχισαν νωρίτερα από ότι συνηθίζεται”.

Διαβάστε επίσης: Καταλυτικό το iPhone X για 5 νέες τεχνολογίες

iPhone 9 vs iPhone XI

H ονομασία iPhone X και iPhone 8 lineup του 2017 γεννά προβληματισμό στο εσωτερικό της Apple. Θα διατηρήσουν τη σειρά εκκίνησης το νέο έτος ως iPhone 9; Ομοίως, ο νέος διάδοχος του IPhone X θα ονομαστεί iPhone XI (iPhone 11); Η αλήθεια είναι πως οι καταστάσεις γίνονται πολύπλοκες. Ο Ashraf Eassa της τεχνολογικής ιστοσελίδας Motley Fool, έχει μία ενδιαφέρουσα θεωρία.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Eassa η Apple εσκεμμένα επέλεξε τον τίτλο iPhone X, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να αποκαλεί όλες τις επόμενες συσκευές της ως iPhone X. (να προφέρεται πλέον ως “X” αντί για “10”). Επιπρόσθετα ο Eassa πιθανολογεί πως το iPhone 8, θα είναι η τελευταία έκδοση με οθόνη LCD. Τέλος, καταλήγει πως όλες οι επόμενες συσκευές θα αποκαλούνται απλά “iPhone”.

Η εκδοχή αυτή βασίζεται στη σειρά iPad και συγκεκριμένα στο iPad Pro. To ίδιο ισχύει και στον τρόπο που η Apple διαχειρίζεται την ονοματοδοσία των υπολογιστών της, MacBook Pro και Apple TV.

Eν κατακλείδι, φαίνεται πως η φετινή χρονιά, θα είναι η τελευταία που η Apple χρησιμοποιεί αριθμητικά πολύπλοκα ονόματα στη συσκευή iPhone. Από την επόμενη χρονιά θα επικρατήσει ο τίτλος “iPhone” ή “iPhone X”.

Όπως λέμε πάντα, διατηρούμε επιφυλάξεις σε φήμες, ιδιαίτερα όταν η επόμενη κυκλοφορία απέχει σχεδόν ένα χρόνο από σήμερα. Οποιαδήποτε πληροφορία έχουμε σήμερα σχετικά με τη συσκευή iPhone του 2018, ενδέχεται να αλλάξει, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των συσκευών της επόμενης σειράς iPhone που πρόκειται να κυκλοφορήσει η Apple.

Διαβάστε επίσης: iPhone X vs iPhone 8 Plus vs iPhone 8: ποιο να διαλέξω;

από DINFUN