iOS 11 - Που κρύβεται η λειτουργία AirDrop στο “Κέντρο ελέγχου”;

iOS 11 - Που κρύβεται η λειτουργία AirDrop στο “Κέντρο ελέγχου”;
ired.gr

To “Κέντρο ελέγχου” έχει ανανεωθεί πλήρως στο νέο λειτουργικό iOS 11 και για πολλούς χρήστες έχει βελτιωθεί αισθητά. Να θυμίσουμε πως όσοι έχουν εγκαταστήσει τη νέα έκδοση θα έχουν ήδη εντοπίσει πως υπάρχει μόνο μία οθόνη ως “Κέντρο ελέγχου”, αντί των δύο του λειτουργικού iOS 10.

Οι συντομεύσεις οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί είναι περισσότερες, καθώς έχουν προστεθεί οι: “Λειτουργία χαμηλής ισχύος” και η δυνατότητα προσθήκης δικών μας συντομεύσεων μέσω το μενού “Ρυθμίσεις” στην ενότητα του “Κέντρου ελέγχου”. Με τη δυνατότητα προσθήκης λειτουργιών, έχουμε μία πραγματικά άμεση πρόσβαση σε ενέργειες που πραγματοποιούμε συχνότερα.

Κι ερχόμαστε στη λειτουργία σύνδεσης AirDrop, μία βασική συντόμευση των λειτουργιών άμεσης πρόσβασης από την εμφάνιση του “Κέντρου ελέγχου”. Στο νέο “Κέντρο ελέγχου” η συντόμευση έχει απομακρυνθεί, ή μήπως όχι;

H απάντηση είναι το χαρακτηριστικό 3D Touch

Η λύση της μυστηριώδους εξαφάνισης βρίσκεται στο τμήμα του Κέντρου Ελέγχου που συμπεριλαμβάνει τις συντομεύσεις δικτύων, όπως “Χρήση σε πτήση”, “Wi-Fi”, “Δεδομένα κινητού δικτύου” και “Bluetooth”. Εάν ασκήσετε δύναμη πιέζοντας μία από αυτές τις συντομεύσεις ενεργοποιείται η λειτουργία 3D Touch. Ένα αναδυόμενο μενού θα εμφανιστεί δίνοντάς σας πρόσθετες επιλογές (AirDrop - Προσωπικό Hotspot).

Διαβάστε επίσης: iPhone X - Λήψη στιγμιοτύπου οθόνης χωρίς πλήκτρο αφετηρίας

Για συσκευές iPhone και iPad χωρίς την τεχνολογία 3D Touch, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε διαφορετική μέθοδο, αγγίζοντας “παρατεταμένα”, το ίδιο σημείο.

Να σας πούμε την αλήθεια, δεν έχουμε καταλάβει γιατί αποφασίστηκε οι συγκεκριμένες συντομεύσεις AirDrop και Προσωπικό Hotspot, να μην συμπεριλαμβάνονται στις προσαρμοσμένες επιλογές του Κέντρου Ελέγχου.

Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε πως στο λειτουργικό iOS 11 μέσα στο μενού ρυθμίσεων η λειτουργία AirDrop, έχει δική της, αφιερωμένη ενότητα και είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί:

Ρυθμίσεις > Γενικά > AirDrop.

1 airdrop ios11

Στην οθόνη αυτή σας επιτρέπεται να κάνετε τον λογαριασμό σας ορατό σε όλους ή μόνο στις επαφές σας.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Το Κέντρο Ελέγχου δεν απενεργοποιεί οριστικά Bluetooth και Wi-Fi

Καλό θα είναι να επιλέξετε η συσκευή σας να είναι ορατή σε όλους ώστε να έχετε περισσότερα αποτελέσματα σύνδεσης .

Bonus Tip: Λειτουργία Night Shift

Εάν αναζητάτε απεγνωσμένα τη λειτουργία Night Shift στο νέο λειτουργικό iOS 11 κι έχετε απογοητευτεί, σας λέμε πως ούτε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έχει αφαιρεθεί από τις συντομεύσεις του Κέντρου ελέγχου. Αρκεί να πιέσετε με περισσότερη δύναμη (3D Touch) το ρυθμιστικό φωτεινότητας. Στο αναδυόμενο μενού και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της οθόνης, είναι κρυμμένη η συντόμευση Night Shift.

Όπως καταλαβαίνετε, το νέο λειτουργικό θέλει ιδιαίτερη και σχολαστική “μεταχείριση”, προκειμένου να ανακαλύψετε όλα τα κρυμμένα χαρακτηριστικά του. Εμείς νυχθημερόν (που λέει ο λόγος), αναζητούμε λειτουργίες που εμπεριέχονται στο νέο λειτουργικό iOS 11, και σας τις παρουσιάζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

από DINFUN