Bug στο macOS High Sierra δημιουργεί σημαντικές καθυστερήσεις παράδοσης στα iMessage

Bug στο macOS High Sierra δημιουργεί σημαντικές καθυστερήσεις παράδοσης στα iMessage
ired.gr

Ένα αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα έχει προκύψει στο macOS High Sierra το οποίο δημιουργεί σημαντικές καθυστερήσεις στην παράδοση των iMessage. Αυτή η δυσλειτουργία δεν αφορά όλους τους χρήστες αλλά ένα μέρος αυτών. Επίσης δημιουργεί προβλήματα με τις ειδοποιήσεις στο iPhone και στο Apple Watch και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λύση στο προσκήνιο.

Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός χρηστών καταφεύγει στο Forum της Apple ώστε να αναφέρει το πρόβλημα. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι μετά την αναβάθμιση σε High Sierra καθυστερούν να λάβουν τα iMessage στο Mac ενώ άλλοι χρήστες δεν αντιμετωπίζουν κανένα τέτοιο πρόβλημα.

Μέσα στο πρόβλημα αυτό αναφέρουν ακόμη πως όταν τα “καθυστερημένα” μηνύματα φτάσουν στο iPhone ή στο Apple Watch, δεν υπάρχει κάποια ειδοποίηση που να ενημερώνει τους χρήστες για την άφιξη των iMessage με αποτέλεσμα να πρέπει να ανοίξουν την εφαρμογή “Μηνύματα” για να διαπιστώσουν ότι έχουν λάβει κάποιο νέο περιεχόμενο.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κρυφοκοιτάξετε ένα iMessage χωρίς να το ανοίξετε

Ένοχος το High Sierra

“Λαμβάνω καθυστερημένα μηνύματα στο Μac μου από τότε που έκανα την αναβάθμιση σε High Sierra”, ένας χρήστης αναφέρει. “Θα εμφανιστούν στο iPhone μου αλλά χωρίς κάποια ειδοποίηση που να ακούσω ή να δω. Αρκετά λεπτά μετά θα εμφανιστούν στον Mac”, συνεχίζει.

“Δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα με το Sierra αν και δεν προτιμώ να υποβαθμιστώ σε αυτό”, άλλος χρήστης αναφέρει.

Οι χρήστες που έχουν έναν λογαριασμό προγραμματιστή σε ισχύ, ισχυρίζονται πως οι τελευταίες beta εκδόσεις δεν έχουν λύσει το πρόβλημα.

2

Υπάρχει τελικά λύση;

Επίσημη λύση, ακόμα όχι. Υπάρχουν όμως κάποια “tricks” που μπορούν να γίνουν.

Μία πιθανή λύση μπορεί να είναι η απενεργοποίηση και η εκ νέου ενεργοποίηση του iMessage στον Mac. Επίσης η αποστολή ενός μηνύματος από τον Mac μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Όλες αυτές όμως είναι προσωρινές λύσεις καθώς το πρόβλημα δεν αργεί να εμφανιστεί ξανά.

Μία πιο σίγουρη λύση φαίνεται να είναι η επιστροφή στην έκδοση Sierra.

3 edited

O ανερχόμενος συγχρονισμός των iMessage με το iCloud θα μπορούσε να είναι η αιτία του προβλήματος. Έκανε μία σύντομη παρουσία στις αρχικές beta εκδόσεις του iOS 11 και του High Sierra αλλά αμέσως μετά η Apple το απέσυρε πριν οι αναβαθμίσεις διατεθούν στο ευρύ κοινό.

Το χαρακτηριστικό που επιτρέπει τον αυτόματο συγχρονισμό μηνυμάτων μεταξύ των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό iCoud, αναμένεται να επανέλθει όταν τα προβλήματα εξαλειφθούν πλήρως.

Εν τω μεταξύ, ελπίζουμε η Apple να γνωρίζει το πρόβλημα ώστε να δώσει άμεσα μία λύση.

Διαβάστε επίσης: iOS - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το iMessage

Από DimTriant