Νέα εμφάνιση του δοκιμαστικού οχήματος αυτόνομης οδήγησης της Apple

Νέα εμφάνιση του δοκιμαστικού οχήματος αυτόνομης οδήγησης της Apple
ired.gr

Ένα νέο video έκανε την εμφάνιση του στο Twitter όπου απεικονίζει μία ενδεχόμενη εκδοχή του οχήματος αυτόνομης οδήγησης, που ανήκει στο “Project Titan” της Apple, το οποίο φαίνεται να είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που είδαμε την τελευταία φορά. Το όχημα φαίνεται να είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες και υλικό τρίτων κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των έξι Velodyme-made LIDAR αισθητήρων, αρκετών μονάδων radar και ενός αριθμού καμερών.

Το video αυτό τράβηξε κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά για τα αυτόνομα οχήματα και ακούει στο όνομα MacCallister Higgins, συνιδρυτής της εταιρείας αυτόνομων οχημάτων Voyage. Ο Higgins κάνοντας αναφορά αστειευόμενος στο δοκιμαστικό όχημα της Apple το ονόμασε ως “The Thing”, καυτηριάζοντάς την σχετικά με την ογκώδη συστοιχία αισθητήρων που έχει τοποθετήσει στο υπό δοκιμή αυτοκίνητό της.

Η αλήθεια είναι πως αν συγκρίνουμε το αυτοκίνητο της Apple με το minivan της Waymo θα διαπιστώσουμε τρομερές διαφορές. Την στιγμή που η Waymo έχει ελαχιστοποιήσει το μέγεθος και παράλληλα έχει διαμορφώσει την αεροδυναμική των αισθητήρων ώστε να ταιριάζουν όμορφα στο αυτοκίνητο, η Apple στηρίζει τους αισθητήρες στο επάνω μέρος του κάνοντάς το να μοιάζει με ένα άσχημο όχημα που μεταφέρει εμπορεύματα.

Νωρίτερα την φετινή χρονιά η Apple είχε προκαλέσει αναστάτωση όταν πήρε άδεια να δοκιμάσει αυτόνομα οχήματα σε δημόσιους δρόμους στην Καλιφόρνια. Ξέρουμε επίσης από πολλές αναφορές ότι η εταιρεία άφησε πίσω της τις προσδοκίες για τη δημιουργία ενός εντελώς νέου αυτοκινήτου και έχει μετατοπιστεί στην μελέτη ανάπτυξης αυτόνομου συστήματος για υπάρχοντες κατασκευαστές αυτοκινήτων. Τον περασμένο Ιούλιο, ο CEO της Apple Tim Cook επιβεβαίωσε σε μία συνέντευξή του πως η Apple έχει προσηλωθεί στα αυτόνομα συστήματα ενώ δεν αναφέρθηκε σε κάποιο όχημα το οποίο θα φέρει το σήμα της Apple.

Πάντως μέχρι στιγμής κανείς εκπρόσωπος της από το Cupertino δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Διαβάστε επίσης: Apple Car - Αρχίζουν οι δοκιμές;

Από DimTriant