Apple - Samsung - Δύο επιστήθιοι εχθροί... με αλληλοεξαρτώμενα κέρδη;

Apple - Samsung - Δύο επιστήθιοι εχθροί... με αλληλοεξαρτώμενα κέρδη;
ired.gr

Για κάθε πώληση συσκευής iPhone X από την Apple, η Samsung εκτιμάται πως θα κερδίσει 110$, καθώς η οθόνη OLED που φέρει η νέα συσκευή κατασκευάζεται από τη Samsung. Από την ίδια εταιρεία κατασκευάζεται επίσης η μνήμη που φέρουν όλα τα iPhones. Έτσι εάν η συσκευή iPhone X επαληθεύσει τις υποθέσεις για τη μεγάλη ζήτηση, τότε η Samsung έχει να λάβει περισσότερα χρήματα από τις πωλήσεις των συσκευών iPhone, παρά των δικών της Galaxy S8, σύμφωνα με την ανάλυση της Counterpoint Technology (μέσω της Wall Street Journal).

Παρά τις ατέρμονες νομικές μάχες και τον έντονο ανταγωνισμό των συσκευών τους οι δύο κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας βασίζονται η μία στην άλλη, περισσότερο από ότι θα μπορούσε κάποιος να περιμένει. Η Samsung είναι ένα από τους κύριους προμηθευτές οθονών OLED παγκοσμίως. Η συσκευή iPhone X για πρώτη φορά είναι εξοπλισμένη με οθόνη OLED και η εταιρεία Samsung είναι η ιδανική επιλογή. Είναι η εταιρεία η οποία μπορεί να εξασφαλίσει τα αποθέματα οθονών που θα απαιτηθούν για να καλύψουν την ομολογουμένως πραγματικά μεγάλη ζήτηση της νέας συσκευής. Κι ενώ η Apple αποκτά τις εκπληκτικές OLED οθόνες για τις συσκευές της, η Samsung έχει να κερδίσει από όλη αυτή τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: iPhone X - “Αναγκαστική επανεκκίνηση” και χωρίς πλήκτρο Αφετηρίας 

Συγκεκριμένα η ανάλυση της Counterpoint εκτιμά πως η Apple θα διαθέσει στην αγορά περίπου 130.000.000 iPhones X σε διάστημα 20 μηνών, από την επίσημη κυκλοφορία του. Εάν η Samsung έχει να λαμβάνει 110$ ανά συσκευή, τα κέρδη θα αγγίξουν τα 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ίδια εταιρεία ερευνών ισχυρίζεται πως η Samsung κερδίζει 202$ από τα εξαρτήματα της συσκευής Galaxy S8 και η εκτίμησή της είναι πως οι πωλήσεις τις Samsung στο ίδιο διάστημα (20 μήνες) θα πουλήσει 50 εκατομμύρια συσκευές, ήτοι 10,1$ δισεκατομμύρια. Μια διαφορά η οποία αγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια. Τί έχετε να πείτε;

Όλα αυτά είναι καλά για την εταιρεία Samsung, όμως η Apple μας έχει συνηθίσει να μην βασίζεται σε έναν και μόνο προμηθευτή. Ήδη αναζητά κατασκευαστές οι οποίοι θα είναι κατάλληλοι για να παράγουν οθόνες OLED για τις συσκευές της. Το πρόβλημα είναι πως η Apple είναι σε θέση να πουλά εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές iPhone κάθε χρόνο, οπότε η παραγωγή των προμηθευτών θα πρέπει να είναι ανάλογη των περιστάσεων. Δυστυχώς, λίγοι αυτή τη στιγμή μπορούν να προσφέρουν τέτοιου μεγέθους ποσότητες οθονών OLED.

Η Apple θα πρέπει να φερθεί έξυπνα και να χειριστεί σωστά την εταιρεία Samsung, ειδικά αν θέλει να συναρμολογήσει περισσότερα iPhone X στο μέλλον.

To iPhone X αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου (και στη χώρα μας) με έναρξη προ-παραγγελιών στις 27 του μηνός που διανύουμε. Το πρώτο διάστημα θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός συσκευών.

από DINFUN