iOS 11: Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα

iOS 11: Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα
ired.gr

Αν δεν έχετε «συμπαθήσει» την δυνατότητα του iPhone να προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης αυτόματα, το πιο πιθανό είναι να έχετε την ενεργοποιήσει μέσα από τις Ρυθμίσεις> Οθόνη και Φωτεινότητα. Όσο κι αν ψάξετε όμως, στο iOS 11, δεν θα βρείτε τίποτα παρόμοιο στο ίδιο σημείο, αφού η επιλογή της αυτόματης φωτεινότητας δεν είναι πλέον διαθέσιμη εκεί που τη θυμόμασταν.

Που πήγε λοιπόν;

Βρίσκεται, πλέον, στις ρυθμίσεις της προσβασιμότητας. Ακολουθήστε τη διαδρομή Γενικά > Προσβασιμότητα > Βοηθήματα οθόνης και εκεί θα δείτε τον εικονικό διακόπτη για την Αυτόματη Φωτεινότητα.
Αναρωτιέστε γιατί έκρυψαν τη ρύθμιση εκεί; Κατά καιρούς, με τις ανανεώσεις του λογισμικού γίνονται διάφορες αλλαγές, οπότε δεν πρόκειται για κάτι περίεργο. Βέβαια, ίσως, η Apple προσπαθεί να αποφύγει τη γκρίνια: όσοι απενεργοποιούν την αυτόματη φωτεινότητα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη ζωή της μπαταρίας. Οπότε, αν δυσκολευτούν να βρουν πώς να το κάνουν, ίσως και να μην το κάνουν καθόλου.

Μείωση σημείου λευκού

Άλλο ένα ζήτημα που έχει προβληματίσει τους χρήστες που εγκατέστησαν το iOS 11 στο iPhone τους, είναι το ότι η οθόνη είναι αισθητά πιο σκούρα συγκριτικά με προηγούμενες εκδόσεις. Αν σας συμβαίνει κάτι παρόμοιο, ελέγξτε τη ρύθμιση Μείωση σημείου λευκού. Εάν είναι ενεργοποιημένη, μπορεί να επηρεάσει την οθόνη του iPhone.
Για να την απενεργοποιήσετε πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Βοηθήματα οθόνης > Μείωση σημείου λευκού. Η ρύθμιση αυτή μειώνει την ένταση των φωτεινών χρωμάτων για να μην ενοχλούν τα μάτια αλλά συγχρόνως σκουραίνει την οθόνη. Ανάλογα με το τι σας ενοχλεί περισσότερο, πράξετε αναλόγως.

Διαβάστε επίσης: «Καταλυτικό το iPhone X για 5 νέες τεχνολογίες»

Από mirelen