iOS 11 - 10 εκπληκτικά νέα χαρακτηριστικά που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε

iOS 11  - 10 εκπληκτικά νέα χαρακτηριστικά που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε
ired.gr

Το νέο λειτουργικό iOS 11 είναι ήδη διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες από τις 19 Σεπτεμβρίου. Κι ενώ ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά δεν είναι διαθέσιμα από τις πρώτες εκδόσεις όπως το Apple Pay Cash, εντούτοις το νέο λειτουργικό κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους κατόχους iPhone και iPad.

Εμείς σας παραθέτουμε 10 εκπληκτικά χαρακτηριστικά που εντοπίσαμε, εξερευνώντας τις λειτουργίες του για να κάνουμε την συνύπαρξή σας με τις συσκευές της Apple, ακόμη καλύτερη.

10. Αυτοματοποιημένη διαμόρφωση νέας συσκευής

Καλορίζικη η νέα σας συσκευή iPhone / iPad. Το νέο λειτουργικό θα σας επιτρέψει να τη διαμορφώσετε συντομότερα από κάθε άλλη φορά. Το iOS 11 φέρνει μαζί του μία νέα λειτουργία αυτόματης διαμόρφωσης που κάνει τη μετάβαση στη νεοαποκτηθείσα συσκευή σας, ευκολότερη. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε τη νέα σας συσκευή iPhone ή iPad κοντά στην παλιά και το νέο λειτουργικό θα συγχρονίσει αυτόματα τις προτιμήσεις, τις ρυθμίσεις αλλά και όλα τα δεδομένα του συστήματος.

9. Εύκολη πληκτρολόγηση με το ένα χέρι

Κακά τα ψέματα η ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση του μεγέθους των συσκευών, δυσκολεύει το χρήστη κατά την πληκτρολόγηση. Στο νέο λειτουργικό έχουμε προσθήκη μίας νέας λειτουργίας που τοποθετεί το πληκτρολόγιο της συσκευής, πιο κοντά στην δεξιά ή την αριστερή πλευρά της οθόνης. Αγγίξτε το εικονίδιο της υδρογείου στο πληκτρολόγιο και σύρετε το δάχτυλό σας δεξιά ή αριστερά, επιλέγοντας το κατάλληλο για εσάς. Μπορείτε να επαναλάβετε τη χειρονομία για να επαναφέρετε το πληκτρολόγιο στην αρχική του θέση.

8. Αυτόματη σιγή των γνωστοποιήσεων κατά την οδήγηση

εικόνα 1

Στη συγκεκριμένη λειτουργία έχουν αναφερθεί στο παρελθόν και θα αναφερθούμε αρκετές φορές ακόμη στο μέλλον, προκειμένου να το συνειδητοποιήσετε. Η σύνταξη κειμένου κατά τη διάρκεια της οδήγησης “απαγορεύεται διά ροπάλου”. Στο λειτουργικό iOS θα συναντήσετε ένα νέο χαρακτηριστικό που θα διευκολύνει αυτή σας την προσπάθεια.

Θα την ενεργοποιήσετε από την τοποθεσία Ρυθμίσεις > Μην ενοχλείτε > Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση οπότε οι ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια της οδήγησης δεν θα φτάνουν στη συσκευή σας. Επιπλέον αυτόματα θα στέλνεται μήνυμα στον αποστολέα, γνωστοποιώντας του πως τη συγκεκριμένη στιγμή οδηγείτε και πως θα του απαντήσετε το συντομότερο.

7. Αλληλεπιδράστε με το Siri μέσω κειμένου

Η εικονική βοηθός Siri είναι αναμφίβολα ένα χρήσιμο και βολικό χαρακτηριστικό του λειτουργικού, όμως η χρήση του περιορίζεται στις φωνητικές εντολές. Στο νέο λειτουργικό είστε σε θέση να αλληλεπιδράσετε με την εικονική βοηθό σας, μέσω πληκτρολόγησης. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Siri > “Γράψτε στο Siri”. Λειτουργία ιδανική για ήσυχα περιβάλλοντα ή για στιγμές όπου δεν μπορείτε να απευθυνθείτε στη συσκευή σας δημόσια.

6. Αποθηκεύστε μεγαλύτερη ποσότητα φωτογραφιών και video

Πρόκειται για ένα μη ορατό χαρακτηριστικό του νέου λειτουργικού το οποίο θα αυξήσει σημαντικά την ποσότητα των φωτογραφιών και των video που μπορείτε να αποθηκεύσετε στη συσκευή σας. Η νέα μορφή συμπίεσης των αρχείων, σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε διπλάσιο αριθμό φωτογραφιών και αρχείων video από ότι είχατε μάθει να αποθηκεύετε στο προηγούμενο λειτουργικό iOS 10. Έτσι θα καταναλώνετε λιγότερη προσπάθεια για την ταξινόμηση των παλαιότερων φωτογραφιών καθώς και για τη διαγραφή τους.

5. Διαμοιραστείτε συνθηματικά Wi-Fi

εικόνα 2

Με το νέο λειτουργικό iOS 11, δόθηκε ένα τέλος στην αναζήτηση και εισαγωγή πολύπλοκων συνθηματικών πρόσβασης σε δίκτυα Wi-Fi. Το νέο λειτουργικό προσθέτει μία άμεση και αυτοματοποιημένη λειτουργία κοινής χρήσης συνθηματικών πρόσβασης Wi-Fi. To μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε κοντά στη συσκευή σας μία ήδη συνδεδεμένη iOS συσκευή και το συνθηματικό θα εισαχθεί αυτόματα και στη δική σας. Ναι, όντως είναι μαγικό!

4. Μεταφράστε μέσω της εικονικής βοηθού Siri

Πέραν της ικανότητας επικοινωνίας μέσω γραπτού κειμένου, η εικονική βοηθός Siri σε γενικές γραμμές στο iOS 11 είναι περισσότερο έξυπνη και ικανή. Ο λόγος αυτός αφορά την ενσωμάτωση ενός νέου εργαλείου άμεσης μετάφρασης. Η νέα εικονική βοηθός έχει τη δυνατότητα μετάφρασης λέξεων ή φράσεων σε γλώσσες όπως Αγγλικά, κινέζικα, ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.

3. Δυνατότητα καταγραφής οθόνης

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Να θυμίσουμε πως η καταγραφή οθόνης στο λειτουργικό iOS 10 ή παλαιότερα γινόταν δύσκολα, καθώς απαιτούσε την παρουσία ενός υπολογιστή Mac ή PC.

Στο νέο λειτουργικό iOS 11 η δυνατότητα εγγραφής της οθόνης είναι προεγκατεστημένη. Η λειτουργία είναι εύκολο να εντοπιστεί, καθώς βρίσκεται στο νέο και ανανεωμένο Κέντρο Έλεγχου. Οι εγγραφές οθόνης που θα πραγματοποιήσετε θα αποθηκευτούν στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας, για εύκολη πρόσβαση και επεξεργασία.

2. Εύκολη περιήγηση στα αρχεία σας

εικόνα 3

Για πρώτη φορά στην ιστορία του λειτουργικού iOS η Apple προσθέτει μία εφαρμογή αφιερωμένη στην περιήγηση και διαχείριση των αρχείων σας, όμοια με αυτή των υπολογιστών. Η συγγενής αυτή εφαρμογή θα σας επιτρέψει να αναζητήσετε αρχεία και δεδομένα στις συσκευές σας, πολύ πιο εύκολα, είτε είναι αποθηκευμένα τοπικά, στο iCloud, είτε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα αποθήκευσης τρίτου κατασκευαστή όπως για παράδειγμα, στο Dropbox.

1. Η πρώτη σας επαφή με την επαυξημένη πραγματικότητα

Ενδεχομένως το δημοφιλές παιχνίδι Pokemon Go να είναι η πρώτη υλοποίηση επαυξημένης πραγματικότητας. Το νέο όμως λειτουργικό iOS 11 αναγάγει την δυνατότητα αυτή σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Mε την προσθήκη του εργαλείου ARKit, έχετε στη διάθεσή σας μία νέα γενιά εφαρμογών οι οποίες περιορίζονται μόνο από τη φαντασία των προγραμματιστών.

Θα επανέλθουμε πολλές φορές στις νέες δυνατότητες του λειτουργικού iOS 11. Εάν κάτι από τα παραπάνω χρειάζεται ανάλυση, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - 2 λειτουργίες ασφαλείας που επείγει να τις ενεργοποιήσετε... χθες!

από DINFUN