Εκτύπωση αυτής της σελίδας

10 τρόποι να κερδίσετε χώρο στο iPhone σας

10 τρόποι να κερδίσετε χώρο στο iPhone σας
ired.gr

Παρόλο που στις νεότερες συσκευές της (ειδικά στα iPhone), η Apple έχει αυξήσει το χώρο αποθήκευσης, οι αυξημένες απαιτήσεις χώρου των νεότερων εφαρμογών, οι αυξημένες αναλύσεις των φωτογραφιών και τα 4Κ βίντεο, κάνουν το χώρο αυτό να εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού όπως και στο παρελθόν και ίσως και χειρότερα.

Ως εκ τούτου, το μήνυμα “Ο αποθηκευτικός χώρος σας είναι σχεδόν γεμάτος” είναι κάτι που πολλοί χρήστες βλέπουν όλο και πιο συχνά. Και φυσικά, όπως λέει κι ο νόμος του Μέρφι, το μήνυμα αυτό θα εμφανίζεται την πιο ακατάλληλη στιγμή, όταν πραγματικά τον έχετε ανάγκη αυτό το χώρο για κάτι σημαντικό.

Πάμε λοιπόν να δούμε 10 μεθόδους που θα μας βοηθήσουν να αδειάσουμε χώρο από άχρηστα που υπάρχουν στη συσκευή μας και να ανακτήσουμε αυτόν τον πολύτιμο χώρο. Οι συμβουλές μας αφορούν το iOS 11, αλλά παρόμοια μπορείτε να κάνετε σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS.

1. Διαγραφή τεράστιων και αχρησιμοποίητων εφαρμογών

iphone guide 2

Αν έχετε πολλές εφαρμογές στο iPhone σας, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχουν πολλές που δε χρησιμοποιείτε καθόλου και κάποιες μάλιστα πιάνουν μεγάλο χώρο. Γι’ αυτό πηγαίνετε:

  • Εφαρμογές > Γενικά > Χώρος στο iPhone

Εκεί θα δείτε μια λίστα των εφαρμογών σας και στα δεξιά της καθεμίας, το χώρο που πιάνει. Μπορείτε να διαγράψετε όποιες θέλετε με το να πατήσετε πάνω της και να επιλέξετε τη διαγραφή της στην οθόνη που θα εμφανιστεί.

2. Καθαρισμός του Safari

iphone guide 3

Ο Safari με τον καιρό μαζεύει “σαβούρα” κατά την περιήγησή μας σε διάφορες ιστοσελίδες. Βέβαια αυτή η σαβούρα χρησιμεύει για να επιταχύνεται το φόρτωμα σελίδων όταν τις επισκεπτόμαστε ξανά και το ιστορικό χρησιμεύει για να βρίσκουμε εύκολα σελίδες που έχουμε επισκεφθεί. Όμως όλα αυτά καταναλώνουν πολύτιμο χώρο, οπότε, καλό είναι να καθορίζονται μια στα τόσα. Πηγαίνετε:

  • Ρυθμίσεις > Safari > Απαλοιφή ιστορικού και δεδομένων.

Πατήστε την επιλογή και επιβεβαιώστε στο μήνυμα που θα αναδυθεί.

Δείτε ακόμη: iPhone - 5 εξαιρετικές μέθοδοι για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου 

3. Έλεγχος και διαγραφή μεγάλων αρχείων

iphone guide 4

Μπορείτε να διαγράψετε μεγάλα αρχεία που υπάρχουν στο iPhone σας και που σας έχουν διαφύγει και παραμένουν καταναλώνοντας χώρο χωρίς να το θέλετε. Πηγαίνετε:

  • Ρυθμίσεις > Γενικά > Έλεγχος Μεγάλων Αρχείων

Πατώντας το βελάκι δεξιά, θα εισέλθετε σε μια νέα οθόνη που θα σας πληροφορεί για μεγάλα αρχεία που πιθανόν θέλετε να διαγράψετε.

4. Διαγραφή φωτογραφιών-βίντεο

iphone guide 5

Αν χρησιμοποιείτε την κάμερα του iPhone σας για ψύλλου πήδημα, τότε, το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε γεμίσει με φωτό και βίντεο που πιθανώς δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται στη συσκευή σας. Κατ’ αρχήν, καλό είναι να τα μεταφέρετε στον υπολογιστή σας, ή στο iCloud (εφόσον έχετε χώρο εκεί) και μετά να αρχίσετε να διαγράφετε όλες αυτές που δεν σας είναι απαραίτητο να κρατήσετε στη συσκευή σας.

5. Διαγραφή τραγουδιών

iphone guide 6

Τα τραγούδια επίσης πιάνουν πολύ χώρο στη συσκευή σας, ειδικά αν είναι πάρα πολλά. Και είναι καλό να διαγράφουμε αυτά που δεν ακούμε συνήθως ώστε να κερδίσουμε χώρο. Πηγαίνετε:

  • Ρυθμίσεις > Μουσική > Ληφθείσα μουσική

Πατώντας το βελάκι, θα δείτε τα τραγούδια σας και πόσο χώρο πιάνει το καθένα. Μπορείτε να διαγράψετε ένα κομμάτι με σύρσιμο προς τα αριστερά στον τίτλο του και πατώντας το κόκκινο πλήκτρο “Διαγραφή”, ή να διαγράψετε μαζικά πατώντας το “Αλλαγές” πάνω δεξιά, επιλέγοντας όσα θέλετε και διαγράφοντάς τα όλα μαζί.

Δείτε ακόμη: Διαχειριστείτε τον αποθηκευτικό χώρο σας στο iCloud και παραμείνετε στα όρια των 5 GB 

6. Διαγραφή μηνυμάτων

iphone guide 7

Τα Μηνύματα που περιλαμβάνουν φωτογραφίες και βίντεο, πιάνουν πολύ χώρο στη συσκευή σας. Μπορούν να μαζεύονται έτσι δεδομένα που δεν τα υπολογίζετε και να σας κλέβουν τον πολύτιμο αποθηκευτικό σας χώρο.

Ανοίξτε τα Μηνύματα και πηγαίνετε σε μια συνομιλία που έχει τέτοια στοιχεία - όπως φωτό ή/και βίντεο - και δε χρειάζεστε πια. Πατώντας στο πλήκτρο “i” πάνω δεξιά θα ανοίξετε τη σελίδα με τις λεπτομέρειες της συνομιλίας. Στο κάτω μέρος θα βρείτε ένα τμήμα για τα “Συνημμένα” κι ένα για τις “Φωτογραφίες”. Πατήστε και κρατήστε πάνω σε κάθε ένα από τα αρχεία πολυμέσων (φωτό-βίντεο) για να το διαγράψετε. Αν θέλετε να διαγράψετε ολόκληρη τη συνομιλία, απλά σύρετε προς τα αριστερά και πατήστε “Διαγραφή”.

7. Επιλέξτε την αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων

iphone guide 8

Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλετε τη συσκευή σας να διαγράφει τα μηνύματα αυτόματα κι εσείς να μην ασχολείστε καθόλου. Πηγαίνετε:

  • Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Διατήρηση μηνυμάτων

Πατώντας το βελάκι επιλέξτε για πόσο καιρό θα διατηρούνται πριν γίνει οριστική διαγραφή τους. Έχετε επιλογή 30 μέρες, 1 χρόνο, Πάντα. Καλό είναι να επιλέξετε το “30 μέρες”.

8. Βελτιστοποίηση φωτογραφιών

iphone guide 9

Αν έχετε χώρο στο iCloud, τότε καλό είναι να αποθηκεύετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο σύννεφο αντί της συσκευής σας. Στη συσκευή σας θα έχετε μια μικρής ανάλυσης προεπισκόπηση και η πραγματική φωτογραφία θα κατεβαίνει σε αυτήν, μόνο όταν τη χρειαστείτε. Πηγαίνετε:

  • Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες > Βελτιστοποίηση αποθηκευτικού χώρου.

Τσεκάροντας αυτή την επιλογή, η φωτογραφίες σας θα αποθηκεύονται στο iCloud, οποτεδήποτε υπάρχει σύνδεση δικτύου για να ανέβουν και στη συσκευή σας θα μένει ελεύθερος χώρος με μια μικρής ανάλυσης εικόνα προεπισκόπησης.

9. Αφαιρέστε τις επιπλέον φωνές εκφώνησης

iphone guide 10

Η Apple επιτρέπει την αλλαγή φωνής στη Siri, στο VoiceOver και σε άλλες φωνητικές λειτουργίες. Αν τυχόν τις έχετε κατεβάσει προκειμένου να έχετε περισσότερες επιλογές, καλό είναι να ξέρετε ότι πιάνουν αρκετό χώρο, οπότε μια διαγραφή όσων δε χρησιμοποιείτε, επιβάλλεται. Πηγαίνετε:

  • Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > VoiceOver > Εκφώνηση > Φωνή

Επιλέξτε τη φωνή που θέλετε να διαγράψετε και στη νέα σελίδα πατήστε “Αλλαγές” (πάνω δεξιά) για να τη διαγράψετε.

Δείτε ακόμη: Τι είναι η ένδειξη "άλλο" στην μνήμη του iPhone και πως μειώνεται 

10. Επαναφορά συσκευής

iphone guide 11

Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα χώρου μετά από όλα αυτά, τότε το μόνο πια που απομένει, είναι η επαναφορά του iPhone σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις προκειμένου να διαγραφούν τα πάντα και να ξεκινήσετε εκ νέου, όπου θα φορτώσετε μόνο αυτά που πραγματικά χρειάζεστε. Πηγαίνετε:

  • Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Ρυθμίσεις και περιεχόμενο.

Αφού συμπληρώσετε το συνθηματικό σας, θα περιμένετε το iPhone σας να κάνει επανεκκίνηση και να ξαναφορτώσει το iOS από την αρχή. Θα πρέπει μετά να ξανακάνετε όλες τις ρυθμίσεις που είχατε και να φορτώσετε μόνο τις εφαρμογές που χρειάζεστε.

Διαβάστε ακόμη: iPhone - Ξεγελάστε τη συσκευή σας κερδίζοντας πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status