Τα υπέρ και τα κατά της ασύρματης φόρτισης

Τα υπέρ και τα κατά της ασύρματης φόρτισης
ired.gr

Και τα δύο νέα μοντέλα, το iPhone 8 και το iPhone X, υποστηρίζουν την ασύρματη φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα ακουμπήσετε σε ένα charging pad και να ξεχάσετε τα καλώδια, κάτι ιδιαίτερα βολικό, όταν βρίσκεστε στο σπίτι. Εκτός αυτού, υπάρχουν και μερικά ακόμη πλεονεκτήματα της ασύρματης φόρτισης. Υπάρχει, όμως, επίσης και ένα μεγάλο μειονέκτημα, που, ίσως, δεν έχει περάσει από το μυαλό σας.

Τα μειονεκτήματα

Είναι επιβλαβής για το περιβάλλον

Είναι αλήθεια ότι τα ασύρματα charging pads είναι αναποτελεσματικά. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τον σχεδιασμό τους και με το πόσο σωστά τοποθετούμε τη συσκευή μας, η απόδοση κυμαίνεται από 30% έως 80%. Δηλαδή, ακόμη και σε μια ιδανική κατάσταση, το 20% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση χάνεται. Αν μιλάμε για μια μεμονωμένη συσκευή, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Αλλά αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι η Apple πωλεί 10 iPhone ανά δευτερόλεπτο, αυτό σημαίνει ότι τα charging pads θα πολλαπλασιαστούν και η σπατάλη ενέργειας θα γιγαντωθεί. Και αυτά είναι πολύ κακά νέα για το περιβάλλον.

Δεν επιτρέπει την μετακίνηση της συσκευής

Κατά τη διάρκεια της ασύρματης φόρτισης, το iPhone πρέπει να παραμένει στο charging mat. Η συσκευή μπορεί να αναπαράγει μουσική αλλά αν θέλετε π.χ. να στείλετε ένα μήνυμα θα πρέπει να την κρατήσετε στο χέρι, γεγονός που θα διακόψει τη φόρτιση.

Τα πλεονεκτήματα

Λιγότερη φθορά στα καλώδια

Το AirPower, η ασύρματη βάση για το iPhone δεν χρειάζεται να βγαίνει και να μπαίνει από την πρίζα, μια και μοναδική σύνδεση είναι αρκετή. Επίσης, όταν η ασύρματη φόρτιση γίνει ο κανόνας, τότε θα χρησιμοποιούμε όλο και λιγότερο τα lightning καλώδια και η φθορά τους θα μειωθεί στο ελάχιστο.

Ταυτόχρονη φόρτιση πολλών συσκευών

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ασύρματης φόρτισης είναι η ευκολία. Μπορεί να μην καταλάβετε τη διαφορά μόνο με το iPhone, αλλά όταν όλες οι ηλεκτρονικές σας συσκευές θα μπορούν να φορτίζονται ασύρματα, η διευκόλυνση θα είναι απίστευτη. Η Apple έχει ανακοινώσει ότι τα μελλοντικά AirPods θα έχουν τη δυνατότητα φόρτισης με AirPower. Κάτι παρόμοιο, ίσως, συμβεί και με το Apple Pencil.

Ασφάλεια και ευελιξία

Με την ασύρματη φόρτιση, δεν θα χρειαστεί να συνδέσετε ποτέ το iPhone σε «άγνωστο» καλώδιο, που θα μπορούσε να μεταφέρει κακόβουλο λογισμικό. Σύντομα, τα charging pads θα εμφανιστούν παντού, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους.

Επίσης, αν η δυνατότητα φόρτισης βρίσκεται παντού, θα αλλάξει και ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το iPhone. Χωρίς άγχος και χωρίς power banks, θα είμαστε σε θέση να φορτίσουμε οπουδήποτε. Τα charging pads θα γίνουν τόσο συνηθισμένα όσο και το δωρεάν Wi-Fi.

Διαβάστε επίσης: «iOS 11: Ξεκλειδώστε την κρυφή λειτουργία της κάμεράς σας»

Από mirelen