Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone X - “Αναγκαστική επανεκκίνηση” και χωρίς πλήκτρο Αφετηρίας

iPhone X - “Αναγκαστική επανεκκίνηση” και χωρίς πλήκτρο Αφετηρίας
ired.gr

Το νέο πολυαναμενόμενο iPhone X με την εντυπωσιακή από άκρη σε άκρη οθόνη αναμένεται στις 3 Νοεβρίου και στη χώρα μας. Για να αποκτήσει αυτή την εντυπωσιακή εμφάνιση το νέο iPhone έπρεπε να θυσιαστεί το πλήκτρο Αφετηρίας, το οποίο και αντικαταστάθηκε από χειρονομίες που επιστρατεύτηκαν για τον σκοπό αυτό.

Παρότι πιστεύουμε πως στους περισσότερους χρήστες δεν θα γίνει αισθητή η απουσία του κατά την αλληλεπίδραση με τη συσκευή, εν τούτοις ενδεχομένως να αναρωτηθείτε πως μπορείτε να προκαλέσετε “βίαιη επανεκκίνηση” (force reset) στη συσκευή iPhone X, χωρίς την ύπαρξη του πλήκτρου Αφετηρίας;

Ναι, μπορείτε και με την νέα συσκευή να κάνετε επαναφορά, ακολουθώντας φυσικά διαφορετική οδό από τις προηγούμενες εκδόσεις iPhone. Το να προκαλέσετε αναγκαστική επανεκκίνηση στη συσκευή σας είναι χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις, για παράδειγμα σε περίπτωση που οποιοδήποτε άγγιγμα ή ακόμη και μετά από πίεση και των φυσικών πλευρικών πλήκτρων, η συσκευή σας δεν αντιδρά.

Η μόνη διέξοδος στην περίπτωση αυτή πριν προχωρήσετε στην πλήρη επαναφορά της συσκευής σας μέσω της εφαρμογής iTunes, είναι η αναγκαστική ή αλλιώς “αναγκαστική” επανεκκίνηση. Εμείς αναζητήσαμε τη μέθοδο που μπορεί να πραγματοποιηθεί η ενέργεια αυτή και θέλουμε να σας την εκμυστηρευτούμε στη συνέχεια του οδηγού.

Σημείωση: Αναφέρουμε εναλλάξ τους όρους “βίαιη” ή “αναγκαστική” επανεκκίνηση καθώς χρησιμοποιούνται και οι δύο ως ορολογία για την ίδια λειτουργία. (hard reset - force reset).

Διαβάστε επίσης: iPhone X - Λήψη στιγμιοτύπου οθόνης χωρίς πλήκτρο αφετηρίας 

Force Reset - Αναγκαστική επανεκκίνηση σε iPhone X

  • Πιέστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης της συσκευής.
  • Παράλληλα πιέστε παρατεταμένα το πλευρικό πλήκτρο μείωσης έντασης, χωρίς να αφήσετε το πλήκτρο ενεργοποίησης του iPhone X.
  • Συνεχίστε να πιέζετε τα δύο φυσικά πλήκτρα για περίπου 10 δευτερόλεπτα, έως ότου η οθόνη απενεργοποιηθεί και στη συνέχεια ενεργοποιηθεί ξανά κι εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.
  • Αφήστε τη συσκευή σας για μερικά δευτερόλεπτα έως ότου δείτε την οθόνη κλειδώματος.
  • Η αναγκαστική επαναφορά έχει επιτευχθεί.

εικόνα 1

Αυτή είναι η μόνη μέθοδος βίαιης επαναφοράς του λειτουργικού της συσκευής σας, κάνοντας χρήση των φυσικών πλήκτρων ενεργοποίησης / απενεργοποίησης και μείωσης έντασης. Mε την ολοκλήρωσή της, η συσκευή σας θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά. Αρχεία και δεδομένα που εμπεριέχονται, δεν πρόκειται να επηρεαστούν ή να διαγραφούν, παραμένουν άθικτα.

Μόλις αποκτήσετε τη νέα συσκευή, θα σας είναι αρκετά εύκολο να να εκτελέσετε μία αναγκαστική επαναφορά. Για κάποιους ίσως φαίνεται παρόμοια ως ενέργεια με τις συσκευές iPhone 7 ή iPhone 8 και δεν έχουν άδικο, με τη διαφορά πως το πλευρικό πλήκτρο ενεργοποίησης κι απενεργοποίησης έχει επωμιστεί κι άλλες λειτουργίες.

Η βίαια επαναφορά βοηθά στην υποχρεωτική επανεκκίνηση της συσκευής σας, προκειμένου να αντιμετωπίσετε προβλήματα παγώματος της οθόνης ή ατελείωτων καθυστερήσεων ακόμη και διόρθωση προβλημάτων αδυναμίας σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Προσπαθήσαμε με απλά βήματα να σας εξηγήσουμε πως θα είναι εφικτή η βίαιη επανεκκίνηση της συσκευής iPhone X σε περίπτωση ανάγκης. Eάν για κάποιο λόγο μία από τις παραπάνω ενέργειες χρήζει περισσότερης ανάλυσης, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status