7 χαρακτηριστικά του iOS 11 που θα χρησιμοποιήσετε σίγουρα

7 χαρακτηριστικά του iOS 11 που θα χρησιμοποιήσετε σίγουρα
ired.gr

Το iOS 11 έρχεται με μπόλικες αλλαγές, κάποιες πιο εμφανείς και κάποιες λιγότερο, αλλά παρακάτω θα σας δείξουμε 7 χαρακτηριστικά του που πραγματικά θα χρησιμοποιήσετε και αξίζουν γιατί θα σας λύσουν τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.

1. Σάρωση εγγράφων στις Σημειώσεις

02

Είναι πανεύκολο πλέον να σαρώνετε έγγραφα και να τα αποθηκεύετε στις Σημειώσεις. Είτε σε νια νέα σημείωση, είτε σε μια ήδη υπάρχουσα, πατήστε το μικρό «+» στο πληκτρολόγιο άνω δεξιά και θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού όπου θα επιλέξετε την επιλογή «Σάρωση Εγγράφου» και θα στρέψετε κατόπιν την κάμερα της συσκευής σας σε αυτό. Μπορείτε να το κόψετε όπως σας βολεύει (Crop), να ρυθμίσετε το χρώμα του και να το αποθηκεύσετε μέσα στις Σημειώσεις. Κάτι που μέχρι τώρα χρειαζόταν εφαρμογές τρίτων, έγινε εγγενής δυνατότητα του iOS.

2. Το Κέντρο Ελέγχου ρυθμίζεται

03

Το Κέντρο Ελέγχου επανασχεδιάστηκε και είναι πια ρυθμιζόμενο στις απαιτήσεις μας μέχρις ενός σημείου. Μπορεί να άλλαξε εμφάνιση και να χρειάζεται λίγο να το συνηθίσουμε, αλλά η δυνατότητα ρυθμίσεων κατά την αρέσκειά μας είναι σπουδαία.

Πηγαίνετε: Ρυθμίσεις > Κέντρο Ελέγχου και από εκεί μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε όποιο από τα προσφερόμενα στοιχεία του iOS υπάρχει στην, αρκετά εκτενή, λίστα.

3. Αφαίρεση αχρησιμοποίητων εφαρμογών

04

Πόσες φορές έχουμε κατεβάσει εφαρμογές που έχουμε ξεχασμένες και αχρησιμοποίητες απλά για να μας πιάνουν πολύτιμο χώρο στη συσκευή μας; Τώρα το iOS 11 έχει μια νέα λειτουργία που αυτόματα διαγράφει εφαρμογές που είναι καιρό αχρησιμοποίητες, αν την ενεργοποιήσουμε.

Πηγαίνετε ρυθμίσεις > iTunes και App Store και ενεργοποιήστε την επιλογή «Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων».

Δείτε ακόμη: 5 τρόποι που το iOS 11 θα αλλάξει το iPad σας 

4. Πληκτρολόγιο με το ένα χέρι

05

Τα μεγάλα Plus μοντέλα των iPhone έχουν μεν μεγαλύτερη οθόνη, αλλά απαγορεύουν την πληκτρολόγηση με το ένα χέρι, εκτός κι αν έχεις χέρια μπασκετμπολίστα. Στο iOS 11 υπάρχει η λειτουργία του πληκτρολογίου με το ένα χέρι που μεταφέρει τα πλήκτρα του πληκτρολογίου σε όποια από τις δύο πλευρές μας βολεύει καλύτερα, με αποτέλεσμα να μπορούμε να τα φτάσουμε με τον αντίχειρα.

Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγιο > Πληκτρολόγιο ενός χεριού και ενεργοποιήστε την πλευρά που σας βολεύει, ανάλογα με το ποιο χέρι χρησιμοποιείτε συνήθως. Την επόμενη φορά που θα πάτε να γράψετε, θα δείτε τα πλήκτρα μαζεμένα στη μεριά που επιλέξατε. Αν χρησιμοποιείτε άλλα πληκτρολόγια τρίτων, η λειτουργία αυτή μπορεί να μην είναι εφικτή.

5. Εφαρμογή «Αρχεία»

06

Καθυστέρησε, αλλά τελικά ήλθε και στο iOS μια εφαρμογή εξερεύνησης αρχείων παρόμοια με το Finder του Mac. Η εφαρμογή μας δίνει πρόσβαση στα αρχεία της συσκευής μας, στα αρχεία του iCloud και σε αρχεία άλλων υπηρεσιών του «Συννέφου» που μπορεί να έχουμε όπως, Dropbox, OneDrive κλπ. Όλες οι γνωστές λειτουργίες αρχείων που γνωρίζουμε από άλλα λειτουργικά υποστηρίζονται κανονικά.

6. Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση

07

Μια επιπλέον δυνατότητα στο γνωστό μας «Μην ενοχλείτε» προστέθηκε με το iOS 11 και είναι πολύ σημαντική για την ασφάλειά μας. Η λειτουργία αναγνωρίζει αν οδηγούμε και θέτει αυτόματα τη συσκευή σε κατάσταση «Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση».

Πηγαίνετε: Ρυθμίσεις > Μην ενοχλείτε > Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση, και ενεργοποιήστε το «Αυτόματα». Έτσι, θα εμποδίζονται οι γνωστοποιήσεις και οι κλήσεις ενώ οδηγάτε. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε να υπάρχει αυτόματη απάντηση που να πληροφορεί ότι οδηγάτε και ότι θα επικοινωνήσετε όταν θα μπορείτε.

7. Πολυδιεργασία στο iPad

08

Το iOS 11 έκανε μια μικρή επανάσταση στο iPad, μετατρέποντάς το σε ένα μικρό αδελφάκι του MacBook με οθόνη αφής. Από το το Dock που θυμίζει macOS, μέχρι την πολυδιεργασία και τη συνεργασία μεταξύ εφαρμογών όπου μπορείτε να αντιγράψετε περιεχόμενο από τη μια εφαρμογή στην άλλη, την μετατροπή του App switcher, την βελτιωμένη χρήση του Split View, Slide Over, και Picture in Picture video, όλα θυμίζουν μια πιο προχωρημένη συσκευή που εξυπηρετεί καλύτερα όσους δεν έχουν την ανάγκη ενός laptop.

Δείτε ακόμη: 4 κύριοι λόγοι για να προτιμήσετε το iPhone Χ αντί του iPhone 8 Plus 

από Elichord