Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 11: Ξεκλειδώστε την κρυφή λειτουργία της κάμεράς σας

iOS 11: Ξεκλειδώστε την κρυφή λειτουργία της κάμεράς σας
ired.gr

Το iOS 11 έφερε πολλά και νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή της κάμερας του iPhone. Μερικά από αυτά είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή, κάποια άλλα όμως χρειάζονται εκτεταμένη αναζήτηση για να τα ανακαλύψει κανείς.

Για παράδειγμα, η δυνατότητα ενεργοποίησης του πλέγματος για λήψη φωτογραφιών με τη σωστή προοπτική δεν βρίσκεται στο ίδιο το app της κάμερας αλλά στις Ρυθμίσεις.

Οδηγίες ενεργοποίησης

Για να ξεκλειδώσετε αυτή τη νέα λειτουργία στο iPhone (που «τρέχει» λειτουργικό σύστημα iOS 11), ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις> Κάμερα> Πλέγμα και ενεργοποιήστε το. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα ανοίγετε την κάμερα για να τραβήξετε μια φωτογραφία, θα εμφανίζεται ένα πλέγμα με τέσσερις γραμμές που θα δημιουργεί 9 ίσα κουτιά. Αυτή η λειτουργία θα σας βοηθά να εφαρμόζετε καλύτερα τον «κανόνα των τρίτων», δηλαδή να βγάζετε συμμετρικές φωτογραφίες (χωρίς να σημαίνει ότι οι ασύμμετρες δεν έχουν τη δική τους αισθητική αξία).

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί και ένα σύνολο λευκών και κίτρινων σταυρών, οι οποίοι θα σας υποδεικνύουν το πότε το iPhone βρίσκεται σε απόλυτη παράλληλη θέση με το πάτωμα ή το ταβάνι. Δεν λειτουργεί, όμως, σε βίντεο και σε λήψη «Πανόραμα».

Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, οι ρυθμίσεις της κάμερας ήταν ενσωματωμένες με αυτές της εφαρμογής «Φωτογραφίες» ενώ τώρα είναι ξεχωριστές.

Διαβάστε επίσης: «Καταλυτικό το iPhone X για 5 νέες τεχνολογίες»

Aπό mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status