iPhone X - Λήψη στιγμιοτύπου οθόνης χωρίς πλήκτρο αφετηρίας

iPhone X - Λήψη στιγμιοτύπου οθόνης χωρίς πλήκτρο αφετηρίας
ired.gr

Όσοι ενδιαφέρεστε για την Apple και τις συσκευές της, σίγουρα θα γνωρίζετε την ανακοίνωση ενός νέου μέλους της οικογενείας, τη συσκευή iPhone X. Δικαίως έχει λάβει τον τίτλο ως ναυαρχίδα καθώς θα φέρει σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μίας νέας από άκρη σε άκρη σχεδίασης, OLED οθόνης.

Για να επιτύχει τη συγκεκριμένη μορφή η Apple, αναγκάστηκε να απομακρύνει το πλήκτρο αφετηρίας το οποίο έφερε πολλούς ρόλους στη λειτουργία των προηγούμενων εκδόσεων. Ένας από αυτούς ήταν και η συμμετοχή του στη λήψη στιγμιοτύπου οθόνης.

Προκειμένου να κάνετε λήψη ενός στιγμιοτύπου οθόνης στις προηγούμενες εκδόσεις iPhone, απαιτείται η ταυτόχρονη και στιγμιαία πίεση του πλήκτρου ενεργοποίησης και του πλήκτρου αφετηρίας. Στην επερχόμενη συσκευή τα πράγματα λειτουργούν λίγο διαφορετικά, καθώς πλήκτρο αφετηρίας πλέον δεν υφίσταται. Εννοείται πως και με την νέα συσκευή θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε λήψεις στιγμιοτύπων. Στις παρακάτω γραμμές θα σας δείξουμε το πώς, ώστε να είστε πανέτοιμοι μόλις λάβετε τη νέα δημοφιλή συσκευή.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Αποτρέψτε την αυθαίρετη διαγραφή εφαρμογών από την οθόνη του iPhone σας 

iPhone X - Λήψη στιγμιοτύπου οθόνης

  • Αρχικά ανοίξτε την οθόνη στης συσκευής iPhone X από την οποία επιθυμείτε να λάβετε ένα στιγμιότυπο.
  • Πιέστε ταυτόχρονα το πλευρικό πλήκτρο ενεργοποίησης της συσκευής και το πλήκτρο αύξησης έντασης.
  • Η οθόνη της συσκευής σας iPhone X θα αναβοσβήσει και ο ήχος του κλείστρου της κάμερας θα διακόψει τη σιωπή, προκειμένου να υποδείξει πως το στιγμιότυπο οθόνης ελήφθη.

εικόνα 1

Μία μικρογραφία του στιγμιοτύπου θα εμφανιστεί κάτω αριστερά της οθόνης. Εάν το αγγίξετε, θα έχετε την δυνατότητα να το επεξεργαστείτε πριν το αποθηκεύσετε, ενώ πιέζοντας παρατεταμένα το στιγμιότυπο θα μπορέσετε να το διαμοιραστείτε άμεσα. Για να απορρίψετε την προεπισκόπηση και να αποθηκεύσετε την φωτογραφία, αρκεί να τη σύρετε προς τα αριστερά. Το στιγμιότυπο θα απομακρυνθεί από την οθόνη σας.

iPhone X - Προβάλλετε ένα στιγμιότυπο οθόνης

Μετά τη λήψη του, το στιγμιότυπο οθόνης αποθηκεύεται στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Ανοίξτε την εφαρμογή και μεταβείτε στην οθόνη “Άλμπουμ”. Αναζητήσετε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών για να προβάλλετε το στιγμιότυπου που “φωτογραφήσατε”.

Από την ίδια τοποθεσία μπορείτε να επεξεργαστείτε τα στιγμιότυπά σας. Αγγίξτε τη φωτογραφία που επιθυμείτε να επεξεργαστείτε και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο “Επεξεργασία”, στην επάνω δεξιά γωνία. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε φίλτρα και κείμενο, να περικόψετε την εικόνα, να ρυθμίσετε τη αντίθεση και το φως, να σχεδιάσετε πάνω στο στιγμιότυπο και πολλά ακόμη.

Προσπαθήσαμε να σας μεταφέρουμε πληροφορίες για το πώς μπορείτε να κάνετε λήψη στιγμιοτύπου οθόνης στην επερχόμενη και πολυαναμενόμενη συσκευή iPhone X. Εάν έχετε απορίες, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN