Πώς να συγχρονίζετε γνωστοποιήσεις μεταξύ Android - Windows 10

Πώς να συγχρονίζετε γνωστοποιήσεις μεταξύ Android - Windows 10
ired.gr

Μας αρέσει η συνεργασία των διαφόρων πλατφορμών, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε τις διάφορες, διαφορετικές συσκευές μας να συνεργάζονται, προσφέροντάς μας μεγαλύτερη ευκολία και ευχρηστία. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό λοιπόν, είναι η συνεργασία - που συνεχώς αυξάνεται - μεταξύ Android συσκευών και Windows 10. Από εκεί που κάποτε μπορούσε κανείς μόλις να μεταφέρει κάποια αρχεία από το ένα στο άλλο, τώρα μπορεί να κάνει μέχρι και τις γνωστοποιήσεις του στο Android, να εμφανίζονται συγχρονισμένες στα Windows 10.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλα όσα γίνονται στο smartphone μας ενώ δουλεύουμε στο Windows 10 PC ή laptop μας. Το κλειδί εδώ έχει όνομα και είναι η Cortana, η ψηφιακή βοηθός των Windows 10 και XBOX ΟΝΕ. Οι ικανότητές της περιλαμβάνουν το συγχρονισμό μεταξύ συσκευών, ακόμη και διαφορετικών οικοσυστημάτων και θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Κατεβάστε την Cortana στο Android

02

Αν και υπάρχουν εφαρμογές που βοηθούν στο συγχρονισμό Android με Windows 10 μέχρι κάποιο σημείο, ο ευκολότερος τρόπος είναι να αφήσουμε την Cortana να το κάνει. Πηγαίνουμε λοιπόν στο Google Play Store και κατεβάζουμε την Cortana που, ούτως ή άλλως, είναι δωρεάν και συμβατή με οποιαδήποτε Android συσκευή του σήμερα.

Βήμα 2: Κάνετε είσοδο (Sign in)

03

Μόλις κατέβει, η Cortana, θα εμφανίσει την οθόνη εισόδου-καλωσορίσματος. Θα δείτε ένα φιλικό «Hi!» και θα σας ζητηθεί να κάνετε είσοδο συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας από το Windows λογαριασμό σας.

Εννοείται ότι θα χρειαστεί να εισάγεται τα ίδια στοιχεία που χρησιμοποιείτε και στο λογαριασμό του Windows 10 μηχανήματός σας. Είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείτε για την είσοδο στα Windows 10 ή στο XBOX ΟΝΕ και τις υπηρεσίες της Microsoft, σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες.

Αφού κάνετε είσοδο, θα δείτε την επιλογή να επιτρέψετε στην Cortana να «ακούει» στην εντολή «Hey Cortana» που την ενεργοποιεί στη συσκευή σας, ώστε να της δίνετε εντολές. Σε περίπτωση που προτιμάτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ψηφιακό βοηθό της Google, δε χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Μπορείτε να μείνετε με όποιο βοηθό σας βολεύει. Αν όμως δεν έχετε συνηθίσει σε κάτι άλλο, τότε η Cortana είναι καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσετε.

Δείτε ακόμη: FaceTime στο Android; 

Βήμα 3: Συγχρονισμός βασικών εφαρμογών

04

Η Cortana θα αρχίσει κατόπιν να συλλέγει πληροφορίες για την Android συσκευή σας και να συγχρονίζεται με τα δεδομένα σας. Εννοείται ότι αυτό σημαίνει πως η Microsoft θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας στο Android. Όταν τελειώσετε με αυτό, πηγαίνετε στα αριστερά της οθόνης πάνω και πατήστε το πλήκτρο με τρεις γραμμές που θα εμφανίσει περισσότερες ρυθμίσεις. Βρείτε εκεί την επιλογή «Συγχρονισμός Γνωστοποιήσεων» (Sync notifications). Επιλέξτε τη και θα μεταφερθείτε σε ένα άλλο μενού όπου θα επιλέξετε το είδος των γνωστοποιήσεων που θέλετε να συγχρονίζονται. Όλες αυτές που επιλέξατε, θα εμφανίζονται πια και στο Windows PC σας. όλα όσα ξέρετε θα τα βρείτε εδώ: μπαταρία, κλήσεις, μηνύματα κλπ.

Βήμα 4: Επιλογή συγκεκριμένων γνωστοποιήσεων για εφαρμογές

05

Αν προχωρήσετε προς τα κάτω στο μενού συγχρονισμού γνωστοποιήσεων, θα βρείτε μια επιλογή για «Συγχρονισμό γνωστοποιήσεων Εφαρμογών» (App Notifications Sync) ή επιλογή για το ποιες εφαρμογές θα συγχρονίζονται, ανάλογα με τη συσκευή και την έκδοση Android. Πατώντας σ’ αυτή την επιλογή, θα μπορείτε να διαλέξετε τις εφαρμογές - που είναι συμβατές - και θέλετε να συγχρονίζονται οι γνωστοποιήσεις τους και στα Windows. Κι επειδή μπορεί να έχετε μπόλικες, καλό είναι να επιλέξετε μόνο αυτές που πραγματικά σας ενδιαφέρουν, αν δε θέλετε να τρελαθείτε στις γνωστοποιήσεις. Έτσι, θα έχετε και τον συγχρονισμό γνωστοποιήσεων για τις εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν, πέρα από τις βασικές του συστήματος.

Βήμα 5: Επανεκκίνηση των Windows

06

Επιστρέψτε τώρα στο Windows PC ή laptop σας και κάνετε μια επανεκκίνηση. Μπορεί και να μη χρειάζεται, αλλά μια επανεκκίνηση θα επιβεβαιώσει ότι οι αλλαγές έγιναν αντιληπτές και εφαρμόστηκαν. Αφότου κάνετε πάλι είσοδο στα Windows (στον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιήσατε και για την Cortana στο Android, σε περίπτωση που έχετε πάνω από έναν στα Windows), βεβαιωθείτε ότι οι γνωστοποιήσεις από την Android συσκευή σας εμφανίζονται στο πλαίσιο γνωστοποιήσεων της Cortana στα Windows 10. Μετά από αυτό, τελειώσατε και όλα είναι εντάξει!

Αν για κάποιο λόγο δείτε ότι δεν γίνεται ό,τι περιμένετε, ελέγξτε στις ρυθμίσεις της Cortana στα Windows 10, ότι έχει πρόσβαση στα δεδομένα άλλων συσκευών και την έχετε επιτρέψει.

Σημειώστε ότι μπορείτε να αυξήσετε τη συμβατότητα των συσκευών σας με τη χρήση του Microsoft Phone Companion.

Δείτε ακόμη: Οι κρυμμένες ρυθμίσεις των Android smartphones 

από Elichord