iOS 11: Πώς να απενεργοποιήσετε πλήρως Wi-Fi & Bluetooth

iOS 11: Πώς να απενεργοποιήσετε πλήρως Wi-Fi & Bluetooth
ired.gr

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, η Apple έκανε τεράστιες αλλαγές στο Κέντρο Ελέγχου του iPhone με το iOS 11. Βελτιωμένος σχεδιασμός και μεγάλη ελευθερία στον χρήστη να δημιουργήσει το δικό του πάνελ και να απολαύσει μια καλύτερη εμπειρία.
Κάποιες ρυθμίσεις, όμως, όπως αυτές του Wi-Fi και του Bluetooth, έγιναν λίγο περισσότερο πολύπλοκες.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ μέχρι σήμερα, αρκούσε ένα πάτημα για να απενεργοποιήσει την κάθε επιλογή, τώρα, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετά νέα χρώματα και σύμβολα στο Κέντρο Ελέγχου. Μπερδευτήκατε; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Η παλέτα των χρωμάτων

Το Wi-Fi και το Bluetooth έχουν πλέον τρεις διαφορετικές καταστάσεις: συνδεδεμένο, αποσυνδεδεμένο, απενεργοποιημένο.

Συνδεδεμένο (μπλε)

01

Όταν το εικονίδιο είναι μπλε, αυτό σημαίνει ότι το iPhone είναι συνδεδεμένο στο Bluetooth και στο Wi-Fi.

Διαβάστε επίσης: 4 apps "κόκκινο πανί" για τις ανεπιθύμητες κλήσεις

Αποσυνδεδεμένο (γκρι)

02

Όταν πατήσετε το εικονίδιο, η σύνδεση θα τερματιστεί με το συγκεκριμένο δίκτυο με το οποίο ήσασταν συνδεδεμένοι. Η συσκευή, όμως, θα συνεχίσει να ψάχνει για Wi-Fi ή για Bluetooth.

Απενεργοποιημένο (γκρι και διαγεγραμμένο)

03

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς το Wi-Fi ή και το Bluetooth, αυτό θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα και ξεχωριστά για το καθένα. Θα πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Wi-Fi και Ρυθμίσεις > Bluetooth αντίστοιχα.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να θέσετε τη συσκευή σας σε Airplane mode, για να τα απενεργοποιήσετε συγχρόνως και μετά να ενεργοποιήσετε ένα από τα δύο.

Αφού τα απενεργοποιήσετε, θα δείτε μια κάθετη γραμμή στα γκρι σύμβολα στο Κέντρο Ελέγχου. Η εκ νέου ενεργοποίησή τους μπορεί να γίνει από το Κέντρο Ελέγχου, απλά πατώντας στο επιθυμητό εικονίδιο.

Κι άλλες αλλαγές στο "Κέντρο ελέγχου"

Το Wi-Fi και το Bluetooth δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές όσον αφορά τη συνδεσιμότητα. Τα δεδομένα και το προσωπικό Hotspot είναι οι δύο νέες επιλογές στο "Κέντρο ελέγχου". Οι συγκεκριμένες γίνονται πράσινες (και όχι μπλε) για να δηλώσουν ότι είναι ενεργοποιημένες και γκρι όταν είναι απενεργοποιημένες.

Έχουμε όμως κι άλλα χρώματα. Το Airplane Mode γίνεται πορτοκαλί όταν είναι ενεργοποιημένο ενώ το AirDrop μπλε. Η συντόμευση του κλειδώματος προσανατολισμού οθόνης γίνεται κόκκινη ενώ το "Μην ενοχλείτε" μωβ.

Διαβάστε επίσης: «iOS 11 – Αποτρέψτε την αυθαίρετη διαγραφή εφαρμογών από την οθόνη του iPhone»

Από mirelen