Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 8 / iPhone 8 Plus - “χλιαρό” το ενδιαφέρον εν αναμονή του iPhone X

iPhone 8 / iPhone 8 Plus - “χλιαρό” το ενδιαφέρον εν αναμονή του iPhone X
ired.gr

Η Apple έδωσε το σύνθημα για την έναρξη πωλήσεων των νέων εκδόσεων iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple TV K καθώς και της νέας αναβαθμισμένης wearable συσκευής Apple watch Series 3.

Για πρώτη φορά η Apple μοιράστηκε με το κοινό της - μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της φωτογραφίες από την εκδήλωση του λαναρίσματος, οι οποίες απεικονίζουν υποψήφιους αγοραστές να επεξεργάζονται τις νέες συσκευές. Παρόλα αυτά οι φωτογραφίες “κρύβουν” μία σημαντική λεπτομέρεια: Η προσέλευση ήταν πολύ χλιαρή, έναντι προηγούμενων χρόνων.

Σε ορισμένες μάλιστα χώρες όπου οι συσκευές ξεκίνησαν πρώτα, όπως τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Κίνα, το πρακτορείο Reuters ανέφερε χαρακτηριστικά πως υπήρχε “ζοφερή προσέλευση” για τα νέα iPhones. Στο κατάστημα της Apple στην George street στο Σίδνεϊ, παρατάχθηκαν λιγότεροι από 30 ενδιαφερόμενοι. Παρόμοια εικόνα εμφανίστηκε και στο κατάστημα - ναυαρχίδα - του Λονδίνου στη Regent Street, σύμφωνα με την τεχνολογική ιστοσελίδα Mashable.

Mόνο στην Σιγκαπούρη ήταν πιο αισιόδοξη η εικόνα, καθώς περισσότεροι από 200 χρήστες τάχτηκαν στη γραμμή για να δουν από κοντά τις “νέες” συσκευές iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Ομολογουμένως, είναι μία ασυνήθιστη ατμόσφαιρα για την κυκλοφορία νέων συσκευών από την Apple. Συνήθως κατά την έναρξη κυκλοφορίας ενός νέου iPhone, εκατοντάδες υποψήφιοι αγοραστές περιμένουν για μέρες υπομονετικά, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά και να κρατήσουν στα χέρια τους τις νέες δημιουργίες της εταιρείας.

Σε καμία περίπτωση η φετινή υποδοχή από τους χρήστες δεν θύμιζε σε τίποτα, τις κυκλοφορίες προηγούμενων ετών. Για πολλούς χρήστες τα περισσότερα από τα νέα χαρακτηριστικά όπως τα αναβαθμισμένα ηχεία, και η κάμερα θεωρούνται ως μία μεσαίου ενδιαφέροντος αναβάθμιση, ενώ η γυάλινη πλάτη και η ασύρματη φόρηση δεν είναι ικανές αλλαγές για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον για αναβάθμιση σε κατόχους συσκευών iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Σημαντική φυσικά αναμένεται να είναι η επικείμενη κυκλοφορία της συσκευής iPhone X (ten). Η νέα συσκευή φέρει μια σειρά από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, αν και η τιμή της δεν θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητη ($999 συσκευή εκκίνησης). Το νέο iPhone X με OLED οθόνη, αναμένεται να παρασύρει πλήθος χρηστών στην ανάγκη απόκτησής του ("supercycle upgrade”). Ήδη οι προβλέψεις πωλήσεων ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Για πολλούς ενδιαφερόμενους και σε χώρες όπως η Ελλάδα τα αποθέματα θα είναι μικρά, τουλάχιστον στην αρχή, με την αγορά να ομαλοποιείται από το νέο έτος.

Διαβάστε επίσης: iPhone X - Δύσκολη έως αδύνατη η απόκτησή του πριν το 2017 

Μερικοί αναλυτές θεωρούν πως ένας από τους λόγους της καθυστερημένης έναρξης πωλήσεων της νέας συσκευής, ήταν και η αποφυγή του κανιβαλισμού των συσκευών iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Εκ του αποτελέσματος (της χλιαρής έναρξης πωλήσεων) φαίνεται πως η κίνηση αυτή δεν θα φέρει τα “προσδοκώμενα”.

Ο ενθουσιασμός των χρηστών για τη νέα συσκευή iPhone X είναι πιθανό να είναι από τους πιο εντυπωσιακούς όλων των ετών. Οι προ παραγγελίες για τη νέα συσκευή θα αρχίσουν στις 27 Οκτωβρίου και οι παρθενικές εμφανίσεις της συσκευής στα καταστήματα αναμένονται στις 3 Νοεμβρίου - και είναι επίσημο!

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status