iOS 11 - Το Κέντρο Ελέγχου δεν απενεργοποιεί οριστικά Bluetooth και Wi-Fi

iOS 11 - Το Κέντρο Ελέγχου δεν απενεργοποιεί οριστικά Bluetooth και Wi-Fi
ired.gr

Οι συντομεύσεις των λειτουργιών Wi-Fi και Bluetooth οι οποίες βρίσκονται στο Κέντρο Ελέγχου στο λειτουργικό iOS 11, δεν απενεργοποιούν πλήρως της δυνατότητες συνδεσιμότητας. Επιπλέον οι λειτουργίες θα ενεργοποιούνται ξανά αυτόματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν δεν απενεργοποιηθούν πλήρως από τις “Ρυθμίσεις”. Αυτό αναφέρει έγγραφο προερχόμενο από την ίδια την Apple που δημοσιεύτηκε χθες.

Για παράδειγμα, αντί να απενεργοποιηθεί πλήρως η σύνδεση Bluetooth ή Wi-Fi η νέα συντόμευση στο Κέντρο ελέγχου κάνει αποσύνδεση σε ορισμένα πρόσθετα αξεσουάρ και σε δίκτυα Wi-Fi. Οι επιλογές συνδεσιμότητας θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες για λειτουργίες όπως AirDrop, AirPlay το αξεσουάρ Apple Pencil, το Apple Watch της υπηρεσίες τοποθεσίας και “συνέχειας” (Continuity), σύμφωνα με τις οδηγίες της Apple.

Επιπλέον οι συνδέσεις θα ανανεώνονται αυτόματα όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα εάν σε μια συσκευή γίνει επανεκκίνηση, εάν η ώρα είναι 5.00 π.μ. ή ειδικά για τη σύνδεση Wi-Fi εάν ο χρήστης περπατήσει ή οδηγήσει και βρεθεί σε ένα διαφορετικό δίκτυο σύνδεσης. Η προσπάθεια σύνδεσης ενός δικτύου ή ενός νέου αξεσουάρ επίσης θα ενεργοποιήσει τις λειτουργίες Wi-Fi και Bluetooth αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: iPhone X - Δύσκολη έως αδύνατη η απόκτησή του πριν το 2018 

Πλέον μόνη μέθοδος για να απενεργοποιήσετε πλήρως τις συνδέσεις Bluetooth και Wi-Fi της συσκευής σας, είναι να το πράξετε από τις “Ρυθμίσεις” χειροκίνητα. Το πιο πιθανό είναι να μην ενεργοποιηθούν ξανά εάν ακολουθήσετε την οδό της οριστικής απενεργοποίησης. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποκλείσετε οποιασδήποτε σύνδεση, είναι μέσω της εναλλαγής “Λειτουργίας σε πτήση” η οποία όμως θα απενεργοποιήσει και την τηλεφωνική σύνδεση.

Η συγκεκριμένη αλλαγή φαίνεται να έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε αρκετούς χρήστες και ιδιοκτήτες iOS συσκευών. Ενοχλητική κατάσταση είναι και για χρήστες οι οποίοι ανησυχούν για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους ή για την ασφάλεια της συσκευής τους (ίσως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να δημιουργήσετε ένα ασφαλές VPN δίκτυο στη συσκευής σας).

Παρότι η συγκεκριμένη αλλαγή είχε εντοπιστεί από τις πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις του νέου λειτουργικού iOS 11, τώρα με την καθολική διάθεση έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Η εταιρεία Apple εδώ και καιρό, έχει συστήσει στους χρήστες των iOS συσκευών να διατηρούν ενεργοποιημένες τις συνδέσεις Wi-Fi και Bluetooth για την καλύτερη εμπειρία αλληλεπίδρασης με τη συσκευή τους. Η ίδια σύσταση στο νέο λειτουργικό έχει ανακοινωθεί ως προεπιλεγμένη λειτουργικότητα (default functionality).

από DINFUN